Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Amazon v USA zdraží službu Prime

Amazon, ilustrační foto
iStock

Amazon zažil slušný závěr roku, v posledním čtvrtletí zdvojnásobil čistý zisk na 7,2 miliardy dolarů. Firma také oznámila, že v USA zdraží službu Prime. Američané si připlatí navíc 20 dolarů, měsíčně je tak sledování filmů a seriálů online vyjde na 139 dolarů.

Reklama

Americký internetový obchod Amazon ve své výsledkové zprávě uvedl, že za čtvrté čtvrtletí téměř zdvojnásobil svůj zisk. Oproti předloňské částce 7,2 miliardy dolarů (153,2 miliardy korun) si za poslední tři měsíce roku 2021 společnost připisuje 14,3 miliardy dolarů (přes 300 miliard korun). Akcie firmy si po zveřejnění zprávy připisovaly zhruba 18 procent.

Čtvrtletní tržby společnosti Amazon stouply o devět procent na 137,4 miliardy dolarů. V letošním prvním čtvrtletí očekává firma tržby v rozsahu od 112 do 117 miliard dolarů. Výhled tak zaostal za odhady analytiků, kteří pro první čtvrtletí předpovídali tržby přes 120 miliard dolarů, napsala agentura Reuters.

Radnice v Rotterdamu nechá dočasně rozebrat ikonický výtahový most Koningshavenbrug z roku 1878, aby se pod ním mohl projet miliardář Jeff Bezos se svou novou superjachtou za 430 milionů eur.

Rotterdam nechá rozebrat historický most. Neproplula by pod ním Bezosova jachta

Radnice nizozemského přístavního města Rotterdam oznámila, že nechá dočasně rozebrat ikonický historický most Koningshavenbrug z roku 1878 (na snímku), aby pod ním mohla proplout obří jachta stavěná pro amerického miliardáře Jeffa Bezose v loděnici nedaleko města. Rozhodnutí však vyvolalo rozhořčení některých tamních obyvatel i politiků, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Amazon oznámil, že od 18. února zvýší cenu ročního předplatného služby Prime ve Spojených státech na 139 dolarů z nynějších 119 dolarů. Ke zdražení tohoto předplatného tak přikročí poprvé od roku 2018.

V celém loňském roce společnost Amazon zvýšila čistý zisk o 56 procent na 33,4 miliardy dolarů. Její celoroční tržby stouply o zhruba 22 procent na téměř 470 miliard dolarů.

HBO Max v České republice

Boj o diváky se vyostřil. Kus sledovanosti si od března utrhne HBO Max

Prémiová streamovací platforma HBO Max, která patří americkému mediálnímu konglomerátu WarnerMedia, otevře českým divákům svůj obsah 8. března. Nové předplatitele láká výhodnými podmínkami. Stačí se stihnout zaregistrovat se konce března.

Přečíst článek

Amazon je největším internetovým obchodem na světě. Patří mezi podniky, které těžily z dopadů pandemie covidu-19. Šíření koronaviru totiž vedlo k omezení pohybu obyvatel i k dočasnému uzavření řady kamenných prodejen, takže domácnosti začaly více nakupovat prostřednictvím internetu. Nyní však růst Amazonu zpomaluje, protože lidé opět více nakupují tradičním způsobem. Firma se navíc potýká s výpadky v dodavatelském řetězci a nedostatkem zaměstnanců, upozornila agentura AP.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Americký miliardář Jeff Bezos

Bezos prodal akcie Amazonu za miliardy dolarů a opět pokukuje po postu nejbohatšího člověka

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme