Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bitcoin míří vzhůru. Blíží se "půlení"

Bitcoin míří vzhůru. Blíží se "půlení"
Profimedia
 ČTK

Cena bitcoinu se zvyšuje, překonala 72 000 dolarů, tedy téměř 1,7 milionu korun. Blíží se přitom půlení bitcoinu, takzvaný halving, které nastane v druhé polovině dubna. Počet denně vygenerovaných virtuálních mincí se sníží na polovinu a klesne i odměna pro těžaře bitcoinu. V minulosti se cena bitcoinu po halvingu zvyšovala.

Reklama

Dnes odpoledne kolem 15:20 středoevropského času si bitcoin podle specializovaného serveru CoinDesk připisoval za uplynulých 24 hodin 3,8 procenta a pohyboval se kolem 72 050 dolarů. V průběhu seance kryptoměna vystoupala až na 72 694,98 dolaru.

V polovině března se bitcoin vyšplhal až na nové rekordní maximum v blízkosti 73 800 dolarů. Následně však výrazně oslabil a sestoupil až na zhruba 60 800 dolarů.

Kryptoměna bitcoin

Lukáš Kovanda: Bitcoin za 100 tisíc dolarů začíná vypadat dosažitelně

Bitcoin za 100 tisíc dolarů nyní vypadá mnohem dosažitelněji konstatuje agentura Bloomberg s odvoláním na nejnovější dění na opčním trhu. Pohyby ceny kryptoměny ovlivňují patrně i vývoj akcií technologických firem typu Nvidie, píše ve svém komentáři hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek

Sázka na pokles úrokových sazeb

Od počátku roku si největší a nejznámější kryptoměna připsala přes 70 procent. K růstu podle analytiků mimo jiné přispívá zájem o nově schválené bitcoinové fondy obchodované na burze (ETF). Svou roli ale hrají i vyhlídky, že centrální banky velkých zemí začnou brzy snižovat úrokové sazby. V březnu nečekaně snížila svou základní úrokovou sazbu švýcarská centrální banka.

Počet digitálních bitcoinových mincí byl předem omezen na 21 milionů. Do oběhu se dostávají postupně a každé čtyři roky - při halvingu - se snižuje na polovinu počet denně vygenerovaných virtuálních mincí. Půlení bitcoinu většinou vyvolá jeho prudké posílení. Dosud bylo vygenerováno přes 19 milionů bitcoinů.

Krypto láká nové hráče. Je mezi nimi i Tipsport

Krypto láká nové hráče. Je mezi nimi i Tipsport

Největší česká sázková kancelář umožní ve spolupráci s českou kryptoburzou Coinmate nákup kryptoměn. Noví i zavedení hráči se z nedávného růstu digitálních měn snaží marketingově vytěžit maximum. Peníze se jen valí.

Přečíst článek

Luxusní švýcarské hodinky Patek Philippe

Luxusní hodinky jsou nejlevnější za poslední dobu. Růst bitcoinu to brzy změní

Švýcarské luxusní hodinky se na sekundárním trhu prodávají za nejnižší ceny za poslední roky. Ukazuje to index Subdial Watch Index agentury Bloomberg. Průměrná cena na sekundárním trhu klesla na 33 628 dolarů. Očekává se však, že s nárůstem ceny bitcoinu a zejména technologických akcií se ceny začnou zvyšovat.

Přečíst článek

Reklama

Související

Bitcoin atakuje hranici 60 tisíc dolarů

Bitcoin prorazil 60 tisíc dolarů. Co stojí za jeho zběsilým růstem a proč nespadne na nulu, jak mu proklamuje ECB

Přečíst článek
Pád bitcoinu. Kryptoměna se tento týden dostala opět pod hranici 19 tisíc dolarů

Bitcoin opět pod 19 tisíci dolary. Inflace a zvyšování sazeb dál drtí „nezávislou“ měnu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme