Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

zlato - informace o tématu

Zlaté slitky

Česko loni rozšířilo svůj zlatý poklad o více než tunu zlata

Česká národní banka v posledním půldruhém roce navýšila své zlaté rezervy nejvíce od 90. let. Zlato je obecně považováno za pojistku proti inflaci. V loňském roce se však toto příliš nepotvrdilo, když kov dokonce zlevnil, navzdory celosvětově rapidně zrychlujícímu růstu cen.

Přečíst článek

Zlato se vrací pod zem. Češi skupují cihly a zakopávají je na zahradě

Přečíst článek
Jozef Síkela (STAN), kandidát na ministra průmyslu a obchodu

Mám rád zlato, říká kandidát na ministra průmyslu a obchodu. Kdo je Jozef Síkela?

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

První bitcoinový fond přichází. Kryptoměna útočí na rekord

Nejznámější kryptoměna bitcoin tento týden nekompromisně atakuje svůj půl roku starý rekord. Bitcoin se během pátečního obchodování přiblížil hranici 63 tisíc dolarů. Nadohled od dosavadního rekordu z dubna, kdy se virtuální měna prodávala za 64,9 tisíce dolaru.

Přečíst článek
Cena ropy

Nejen plyn a ropa. Zdražuje vše, až na zlato

Energetické komodity jdou nahoru o desítky procent, což povede k dalšímu zdražování zboží a služeb. Nahoru jdou ale ceny i dalších komodit. Naopak výrazně ztrácejí cenné kovy a také produkty ze sóji.

Přečíst článek
zlaté slitky - ilustrační obrázek

Prodej zlata v prvním pololetí vzrostl téměř o polovinu

Globální prodej zlatých slitků a mincí v prvním pololetí 2021 meziročně vzrostl o 56 procent na 594 tun a byl tak nejvyšší od roku 2013. Celkový prodej zlata včetně tzv. papírového zlata naopak mírně klesl, vyplývá to ze zprávy Světové rady pro zlato za první pololetí.

Přečíst článek
Zlaté slitky

Zlato zažilo prudký pád kvůli statistice, pak se oklepalo

Pozitivní čísla americké nezaměstnanosti poslaly při ranním obchodování v Asii zlato i stříbro prudce dolů.

Přečíst článek
Zlato, ilustrační foto

Zlato posiluje kvůli obavám z inflace, technické kovy díky oživení v průmyslu

Cena zlata se v červenci vrátila k růstu, od začátku roku ale stále ztrácí téměř šest procent. Dále rostou technické kovy: měď, hliník, platina i palladium, které profitují z oživení průmyslu.

Přečíst článek
Tažírna oceli v Třineckých železárnách

Potvrzeno: Železo a další průmyslové kovy prudce zdražují

Ceny kovů využívaných v průmyslu a stavebnictví vzrostly o čtvrtinu. Naopak zlato a stříbro zlevňují.

Přečíst článek
Nordgold, zlato, těžba zlata, Rusko,

Zlato je vysoko, Nordgold toho využije. Chystá se na burzy v Moskvě a Londýně

Ruský těžař zlata Nordgold plánuje uvést své akcie na burzy v Moskvě a Londýně. Podle listu Financial Times (FT) se tak podnik snaží využít obnoveného růstu ceny zlata. Nordgold, který ovládá rodina ruského oligarchy Alexeje Mordašova, má v plánu vyplácet i dividendy. Firma má aktivity v Rusku, Kazachstánu a ve východní Africe, připomněla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
První automat na zlaté slitky v Česku stojí v OC Smíchov.

V Česku je první automat na zlaté slitky. Stojí v OC Smíchov

V Česku začal fungovat první automat na zlaté slitky. Au-tomat umístěný v pražském OC Smíchov prodává zlaté slitky o hmotnosti jednoho či deseti gramů nebo jedné troyské unce (přibližně 31,1 gramu). Prodej se uskutečňuje podle aktuálního kurzu. Uvedla to společnost Gold.plus, která automat provozuje.

Přečíst článek
Reklama

News box

Cena zlata je na rekordu , brzy ráno se dostala těsně pod 2450 dolarů (55 605 korun) za troyskou unci (oz; 31,1 gramu). Trh očekává, že americká centrální banka (Fed) je připravena brzy snížit základní úrokové sazby, neboť inflace ve Spojených státech dál polevuje.
Ruská vláda přijala konečné rozhodnutí o pozastavení dočasného zákazu vývozu benzinu 🛢, protože trh je dostatečně zásoben. Listu RBC informace jeho zdrojů potvrdilo ministerstvo energetiky. Číst více
Poradce pro národní bezpečnost Bílého domu Jack Sullivan jednal s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem  🤝 o vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy i o vztazích mezi Izraelem a Saúdskou Arábií. Netanjahua vyzval, aby vedle plánu vojenských operací izraelská vláda vypracovala politickou strategii pro Pásmo Gazy.
Íránský prezident Ebrahím Raísí a ministr zahraničí Hosejn Amírabdolláhján zemřeli při nedělní nehodě vrtulníku. 🚁 Informaci médií potvrdila íránská státní televize. Vrak stroje, který havaroval na severozápadě Íránu, nalezly záchranné týmy dnes brzy ráno. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme