Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

zdravá výživa - informace o tématu

Biohacking: Středomořská strava je efektivní a nejjednodušší ze stravovacích diet

Média jsou plná rad, co a jak bychom měli jíst. Od odborníků i laiků s vlastními zkušenostmi jsme bombardováni návody a svědectvími, jak se lze "uzdravit a zhubnout". Neexistuje však všeobecná shoda, jak má vypadat lidská strava. A tak se každý rozhoduje a intuitivně jedná, jak uzná za vhodné. Existuje ale stravovací styl, který je experty hodnocen jako velmi vhodný pro většinu společnosti - středomořská strava.

Přečíst článek
Reklama

News box

Viceguvernér České národní banky (ČNB) Jan Frait a člen bankovní rady Tomáš Holub zvažovali rychlejší uvolňování měnové politiky. Nakonec se ale na květnovém jednání připojili k většině bankovní rady a podpořili pokles základní úrokové sazby o půl procentního bodu na 5,25 procenta. Vyplývá to ze záznamu z jednání, který dnes ČNB zveřejnila. Ze záznamu rovněž plyne, že část bankovní rady má obavy z rychlejšího tempa růstu cen služeb.
Prezident antivirové společnosti Gen Digital Ondřej Vlček odstoupil z funkce. Zůstane členem představenstva. Důvodem jeho odchodu je úspěšné dokončení fúze Avastu a NortonLifeLock, ze kterých Gen Digital vznikl.  Číst více
Tržby ve službách v Česku v prvním čtvrtletí letošního roku meziročně stouply o 1,3 procenta, předtím evidovaly tři čtvrtletí v řadě pokles. Ze šesti hlavních odvětví služeb se v období od ledna do konce března tržby meziročně snížily pouze v oblasti nemovitostí, všechna ostatní odvětví zaznamenala meziroční růst. Uvedl to Český statistický úřad.
Průmyslová produkce Slovenska se v březnu meziročně snížila 📉 o 6,9 procenta po únorovém revidovaném růstu o 0,1 procenta. Klíčový sektor slovenské ekonomiky tak zaznamenal první pokles od loňského srpna. Nedařilo se ani stavebnictví, které ve třetím letošním měsíci kleslo téměř dvouciferně. Uvedl to slovenský statistický úřad.
Britská ekonomika se v prvním čtvrtletí vymanila z recese a dařilo se jí lépe, než se očekávalo. Hrubý domácí produkt se za leden až březen zvýšil o 0,6 procenta po poklesu o 0,3 procenta v posledním čtvrtletí loňského roku. Vyplývá to z údajů, které zveřejnil britský statistický úřad.
Nezaměstnanost v Česku v dubnu klesla 📉 na 3,7 procenta, v březnu byla o 0,2 procentního bodu vyšší. Pokles způsobil hlavně rozjezd dalších sezonních prací. Úřady práce evidovaly ke konci dubna 280 078 uchazečů o práci, meziměsíčně o 8545 méně.  Číst více
Argentinská centrální banka zavádí novou bankovku v hodnotě 10 000 pesos (zhruba 262 korun). Je to pětkrát vyšší hodnota, než jakou měla v této jihoamerické zemi dosud nejhodnotnější bankovka. Zavedením bankovky s vysokou nominální hodnotou reaguje banka na devalvaci, za kterou stojí dlouhotrvající vysoká inflace. Ta patří k nejvyšším na světě a kvůli špatné hospodářské situaci byla ve čtvrtek v zemi generální stávka.
Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena připravuje zavedení cel na dovoz elektromobilů 🔌🚗 z Číny. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg, podle níž krok oznámí vláda příští týden. Ochranná opatření se mají týkat i baterií či solární techniky. Číst více
Polský prodejce obuvi 👠👢 CCC v prvním čtvrtletí zvýšil hrubý provozní zisk na 304 milionů zlotých (1,8 miliardy korun), což je meziroční nárůst o 244 procent. Tržby v období od února do dubna meziročně vzrostly o devět procent na 2,26 miliardy zlotých. Přispěla k tomu jak nejnovější firemní značka, řetězec HalfPrice, tak i stejnojmenná značka CCC.  Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme