Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

volná pracovní místa - informace o tématu

Nezaměstnanost zůstala v září 3,6 procenta, lidí bez práce i volných míst přibylo

Lidí bez práce je v ČR až nezdravě málo

Nezaměstnanost v Česku v říjnu klesla na 3,5 procenta, a byla tak o 0,1 procentního bodu nižší než v září a srpnu. Prakticky nerostoucí míra nezaměstnanosti je z pohledu vývoje české ekonomiky až nezdravá, shodují se experti.

Přečíst článek

Německu chybí rekordní počet ajťáků. Neobsazené jsou v IT desítky tisíc míst

Přečíst článek
úřad práce, ilustrační foto, fronta, lidé, úřad

Lukáš Kovanda: Trh práce v covidu nestačil ani vychladnout, což přispívá k inflaci

Přečíst článek
úřad práce, ilustrační foto, fronta, lidé, úřad

Nezaměstnanost v říjnu klesla na 3,4 procenta. S příchodem zimy se trend otočí

Nezaměstnanost v Česku v říjnu dál klesala na 3,4 procenta ze zářijových 3,5 procenta. Úřad práce ČR evidoval přes 251 tisíc uchazečů o zaměstnání. To je téměř o 20 tisíc méně než před rokem, kdy nezaměstnanost dosahovala 3,7 procenta.

Přečíst článek
Úřad práce, ilustrační foto

Trh práce má pandemii za sebou, ale jen díky enormnímu nárůst veřejného dluhu

Míra nezaměstnanosti v ČR klesla v září na 3,5 procenta, nejníže od dubna 2020. Trh práce tak už v podstatě kompletně překonal dopady pandemické situace. Pandemie se totiž v Česku výrazněji začala projevovat v březnu 2020, kdy se vláda rovněž uchýlila k prvním plošnějším protipandemickým opatřením.  

Přečíst článek
Dělník, ilustrační foto

Nezaměstnanost dál klesá, v září na 3,5 procenta. Přijeli pendleři

Trh práce po letních dovolených v září opět ožívá. Zaměstnavatelé jsou horlivý do náboru a přijeli pendleři.

Přečíst článek
Nábor, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Trh práce se přehřívá. Politici jásají, zaměstnavatelé si zoufají

Česko má historicky rekordní počet neobsazených pracovních míst, dokonce ještě vyšší než před pandemií. Je to bolehlav pro zaměstnavatele ale dobrá zpráva pro vládní politiky.

Přečíst článek
Úřad práce, ilustrační foto

Nezaměstnanost v srpnu klesla na 3,6 procenta. Volných míst ještě přibylo

Nezaměstnanost v Česku v srpnu klesla na 3,6 procenta z červencových 3,7 procenta. Bez práce bylo necelých 268 tisíc lidí. Počet nabízených pracovních míst je rekordní. Vyplývá to z údajů Úřadu práce ČR.

Přečíst článek
průmyslová výroba, ilustrační foto

Inflace letos vystřelí na tři procenta, shodují se banky

Hlavní ekonomové bank zastoupení v prognostickém panelu České bankovní asociace očekávají letos růst tuzemské ekonomiky o 3,4 procenta. Odhad pro rok 2022 mírně upravili směrem vzhůru na 4,5 procenta.

Přečíst článek
Reklama

News box

Chorvatský antimonopolní úřad zamítl stížnost proti výběru konsorcia zahrnujícího českou společnost TollNet a slovenskou firmu SkyToll v tendru na nový 🚖🚖systém mýtného v Chorvatsku. Informoval o tom chorvatský deník Jutarnji list.
Polostátní energetická společnost ⚡ČEZ zažalovala Českou národní banku kvůli milionové pokutě uložené za pozdní zveřejnění informace, která mohla ovlivnit hodnotu akcií firmy. ČEZ podal žalobu loni v prosinci, soud se jí začne zabývat příští týden, píše web Aktuálně.cz. ČEZ už podle něj pokutu zaplatil. Žalobou se domáhá toho, aby soud rozhodnutí centrální banky zrušil, a klíčové předpisy do budoucna autoritativně vyložil.
U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme