Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

vězení - informace o tématu

Vězení

Feminismus i Islámský stát. Vězněnou ruskou režisérku tamní úřady zařadily na seznam teroristů

Ruskou divadelní režisérku Jevgeniji Berkovičovou a dramaturgyni Světlanu Petrijčukovou ruské úřady zapsaly na seznam teroristů a extremistů. Informoval o tom portál Nastojaščeje vremja.

Přečíst článek
V Rusku zatkli přes sto lidí na pietních akcích za Navalného

Navalnyj je po smrti, potvrdila jeho mluvčí. Na pietních akcích bylo zatčeno přes tři sta lidí

Přečíst článek
Soud zamítl žádost Radovana Krejčíře o nový proces v Česku

Krejčíř má smůlu. Soud zamítl jeho žádost o nový proces v Česku

Pražský městský soud zamítl žádost odsouzeného podnikatele Radovana Krejčíře, který usiloval o nové soudní řízení provedené v jeho přítomnosti, informovala o tom Česká televize.

Přečíst článek
Ruský spisovatel Gluchovskij byl v nepřítomnosti odsouzen k osmi letům vězení

Autor slavného románu Metro 2033 Gluchovskij byl v nepřítomnosti odsouzen na osm let vězení

Soud v Moskvě v nepřítomnosti odsoudil spisovatele Dmitrije Gluchovského k osmi letům odnětí svobody za „šíření lží" o ruské armádě, oznámila ruská média. Prokuratura žádala devět let za mřížemi pro spisovatele, známého i českým a slovenským čtenářům především díky románům Metro 2033 a Metro 2034.

Přečíst článek
Ruský soud poslal na 14 let do vězení za vlastizradu podnikatele Sačkova

Ruský soud poslal na 14 let do vězení za vlastizradu podnikatele Sačkova

Ruský soud ve středu uznal vinným z vlastizrady zakladatele počítačové firmy Group-IB Ilju Sačkova a poslal ho na 14 let do vězení. Informovaly o tom ruské tiskové agentury. Podle obžaloby Sačkov předal utajované informace zahraničním rozvědkám. Podnikatel už dříve vinu odmítl a jeho obhájce uvedl, že se proti verdiktu odvolá.

Přečíst článek
Z vězení na post pacientského ombudsmana. Ratha odsouzeného za korupci zaměstná Svaz pacientů

Z vězení na post pacientského ombudsmana. Rath odsouzený za korupci povýší ve Svazu pacientů

Svaz pacientů ČR do konce května jmenuje někdejšího středočeského hejtmana, poslance a ministra zdravotnictví za ČSSD Davida Ratha, který je ve vězení za korupci, pacientským ombudsmanem pro celou ČR. Uvedl to v tiskové zprávě. Rath se stal v lednu 2022, krátce po svém podmínečném propuštění, které žádal právě Svaz pacientů, ombudsmanem tohoto spolku pro Prahu a Středočeský kraj.

Přečíst článek
Rupert Stadler, bývalý šéf Audi se u soudu dozná z podvodu v kauze dieselgate

Bývalý šéf Audi se chce doznat v kauze dieselgate. Vyhne se tím vězení

Bývalý šéf německé automobilky Audi Rupert Stadler je v kauze falšování dieselových emisí připraven přiznat se k podvodu výměnou za podmíněný trest a finanční postih.

Přečíst článek
Elizabeth Holmesová na cestě k soudu, který jí vyměřil 11letý trest.

Zakladatelka Theranosu Holmesová s žádostí neuspěla, na konci dubna nastoupí do vězení

Zakladatelka farmaceutické společnosti Theranos Elizabeth Holmesová nastoupí na konci dubna do vězení. Informoval o tom server BBC poté, co Holmesová neuspěla s žádostí o to, aby mohla zůstat na svobodě během odvolacího řízení. Soud Holmesovou loni za podvod na investorech, pacientech i klientech uložil trest odnětí svobody na 11 let a tři měsíce.

Přečíst článek
Z tenisového trůnu na dno. Byl jsem nikdo, prohlásil Boris Becker po návratu z vězení

Z tenisového trůnu na dno. Byl jsem nikdo, jen číslo, prohlásil Boris Becker po návratu z vězení

Bývalý mnohonásobný tenisový šampion a světová jednička Boris Becker v polovině prosince na podmínku opustil věznici Huntercombe v Oxfordshire v Británii, v níž si odpykával trest za zatajování majetku v souvislosti s jeho osobním bankrotem vyhlášeném před pěti lety. O své dojmy z 231 dnů dlouhého pobytu v celkem dvou věznicích se podělil ve svém prvním rozhovoru po propuštění pro stanici Sat 1, z něhož citoval britský deník The Guardian.

Přečíst článek
Netflix chce natočit dokument o vězněném Radovanovi Krejčířovi (na snímku z roku 2015)

Vězeň Krejčíř zaujal Netflix. Bude o něm točit dokument

Americká streamovací služba Netflix má v úmyslu natočit dokument o českém podnikateli Radovanu Krejčířovi, který nyní pobývá v jihoafrickém vězení. Netflix už kvůli svému záměru oslovil Krejčířovy právní zástupce, informoval portál News 365. Právnička Nastasja Otrebskiová to jako svědkyně potvrdila u soudu ve městě Kempton Park, který se zabývá obviněním, že se Krejčíř v roce 2016 pokusil o útěk z vězení.

Přečíst článek
Vazební věznice Brno, pohled z ulice Kamenice

Vězňové na zákaznických linkách. Vydělají si jen kapesné, ale práce jim pomáhá, říkají odborníci

Na telefonní lince zákaznického servisu můžete mluvit s vězněm. Už druhý projekt zaměstnávání vězňů jako operátorů spouští technologická firma Comdata v Brně. Odsouzení si mohou přivydělat i vylepšit pracovní návyky a firmy na lidech ušetří.

Přečíst článek

Obžalovaným v kauze „zmizelé nafty“ ze skladu Viktoriagruppe hrozí až deset let vězení

V kauze chybějící české nafty v bavorském skladu společnosti Viktoriagruppe žádá státní zástupce pro všechny čtyři obžalované manažery tresty vězení v rozmezí od 7,5 do deseti let. Dále pro ně chce desetimilionové peněžité tresty a také maximální, tedy desetileté zákazy činnosti. Uvedl to u soudu v dnešní závěrečné řeči. Muži podle obžaloby podvodně připravili českou Správu státních hmotných rezerv (SSHR) o 108 milionů korun.

Přečíst článek
Reklama

News box

Český poslanec Evropského parlamentu (EP) Martin Hlaváček (za ANO) se snaží mezi kolegy v EP získat podporu pro zpřísnění režimu dovozu zemědělských produktů z Ukrajiny. Informoval o tom server Politico s odvoláním na své zdroje. EP má v úterý hlasovat o prodloužení pozastavení cel a kvót na 🍠 zemědělský dovoz z Ukrajiny. Podle serveru Politico Hlaváček stejné změny navrhl už dříve, ale podpořila ho jen malá skupina europoslanců.
Chorvatský antimonopolní úřad zamítl stížnost proti výběru konsorcia zahrnujícího českou společnost TollNet a slovenskou firmu SkyToll v tendru na nový 🚖🚖systém mýtného v Chorvatsku. Informoval o tom chorvatský deník Jutarnji list.
Polostátní energetická společnost ⚡ČEZ zažalovala Českou národní banku kvůli milionové pokutě uložené za pozdní zveřejnění informace, která mohla ovlivnit hodnotu akcií firmy. ČEZ podal žalobu loni v prosinci, soud se jí začne zabývat příští týden, píše web Aktuálně.cz. ČEZ už podle něj pokutu zaplatil. Žalobou se domáhá toho, aby soud rozhodnutí centrální banky zrušil, a klíčové předpisy do budoucna autoritativně vyložil.
U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme