Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

spoření - informace o tématu

eura, inflace

Průzkum ECB: Většina domácností v době pandemie nenašetřila na nynější období inflace

Pouze pětina domácností v eurozóně během pandemie spořila, vyplývá z analýzy Evropské centrální banky. Znamená to, že většina domácností nemá dostatečnou rezervu proti letošní rapidně stoupající inflaci, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Účetnictví, ilustrační foto

Nenechávejte pasivně ležet peníze na účtu, vzkazují banky klientům. Plusy a minusy spořicích účtů s investováním

Přečíst článek
Trinity Bank, Radomír Lapčík

Trinity Bank zvyšuje úročení u nižších vkladů na 5,08 procenta ročně

Trinity Bank bezprostředně reaguje na navýšení základní sazby ze strany České národní banky a zvyšuje úročení vkladů. Nově nabízí úrok 5,08 procenta ročně.

Přečíst článek
Trinity Bank, Radomír Lapčík

Trinity Bank zvyšuje úročení u nižších vkladů na 4,08 procenta ročně

Trinity Bank zvyšuje úročení vkladů u nižších částek do 400 tisíc korun na 4,08 procenta ročně. Vyšší částky úročí 3,68 procenty.

Přečíst článek
UniCredit banka

UniCredit zvýšila úroky u spořicích účtů a termínovaných vkladů až na čtyři procenta

Banka přidává úroky na nových i stávajících účtech, nabízí další služby zdarma.

Přečíst článek
Trinity Bank

Trinity Bank zvyšuje úročení u nižších částek na 3,68 procenta

Trinity Bank od 5. března zvýšila úrokovou sazbu na účtu Dobrý klient na 3,68 procenta ročně. Úročení platí do částky 400 tisíc korun. Nad tuto částku banka úročí vklad 3,18 procenta ročně. Banka to oznámila v dopise klientům. 

Přečíst článek
ČSOB

ČSOB loni vydělala 16 miliard a hlásí historicky nejzdravější portfolio úvěrů

Čistý zisk skupiny ČSOB, která patří mezi největší tuzemské banky, loni vzrostl o 90 procent na 16,2 miliardy korun, uvedla banka. Také ostatní velké banky zaznamenaly i díky nižším nákladům na rizika výrazný nárůst zisku.

Přečíst článek
Zájem o spořicí účty se zvedá

UniCredit Bank zvedá sazby na spořicích i běžných účtech

UniCredit Bank svým klientům s běžnými účty Open či Top zvýšila od února úrokové sazby na dvě procenta, to platí pro částky do 500 tisíc korun. Pro klienty, kteří hledají vyšší sazby, upravila UniCredit Bank i nabídku termínovaných vkladů, přičemž termínovaný vklad na šest měsíců má sazbu 2,5 procenta, na rok 3 procenta – a to bez omezení částky nebo počtu termínovaných vkladů na klienta, uvedla banka.

Přečíst článek
stavební spoření

Spořit na stavebním spoření se teď nevyplatí. Drží ho jen státní podpora

Stavební spořitelny v současnosti nabízejí u nových smluv úročení jedno procento či 1,5 procenta. V porovnání se spořícími účty jde zhruba o poloviční zhodnocení. Při započítání státní podpory však jde úrok až k pěti procentům. Částka, kterou ale lze takto zhodnotit, je omezená. A stavební spořitelny se zatím příliš k růstu základního úroku nemají.

Přečíst článek
spoření, energie (ilustrační foto)

Češi loni hromadili úspory. Letos je ale rozfofrují za účty za energie

Finanční rezervu má sedm z deseti českých domácností. Naspořeno přitom mají více než před rokem. Vyplývá to z průzkumu společnosti KRUK, která se zaměřuje na správu pohledávek finančních ústavů a korporátních zákazníků. Z úspor letos obyvatelům České republiky výrazně ukrojí pádící inflace a zejména pak tučné účty za energie.

Přečíst článek
Spoření - ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Češi neumějí spořit. Energetickou chudobu budou následovat další problémy

Polovina Čechů, zhruba 4,5 milionu lidí, nemá dostatečné úspory. Během rekordní inflace letošního roku mohou velmi trpět. Podstatnou část z nich tvoří ale důchodci, kteří mají zajištěn příjem od státu. V době růstu cen energie se však projevil nedostatek úspor i u nich.

Přečíst článek
Trinity Bank, Radomír Lapčík

Trinity Bank v reakci na krok ČNB zvýšila úroky na spoření nad tři procenta

Trinity Bank reaguje na zvýšení úrokových sazeb ČNB zvýšením sazby na spořicím účtu na 3,08 procenta ročně.

Přečíst článek
Reklama

News box

Evropský výrobce letadel Airbus v prvním čtvrtletí zvýšil tržby meziročně o devět procent na 12,83 miliardy eur (zhruba 3️⃣2️⃣3️⃣ miliard korun). Jeho provozní zisk bez zahrnutí mimořádných položek však klesl o 25 procent na 577 milionů eur (zhruba 14,5 miliardy korun). Výrazně tak zaostal za očekáváním analytiků, kteří jej odhadovali na 789 milionů eur, napsala agentura Reuters.
Ukrajinský ministr zemědělství Mykola Solskyj podezřelý z machinací se státními pozemky předal ukrajinskému parlamentu rezignační 📜 dopis. Podle serveru RBK-Ukrajina to oznámil předseda parlamentu Ruslan Stefančuk.
Ruské ministerstvo zahraničí dnes oznámilo vyhoštění 2️⃣ lotyšských diplomatů. Jde podle něj o reciproční krok za dřívější vykázání dvou pracovníků ruské ambasády z pobaltské země. Ruská státní agentura TASS dříve v souvislosti s dnešním předvoláním lotyšské chargé d'affaires na ministerstvo uvedla, že Riga na konci března prohlásila za personu non grata jednoho ruského diplomata.
Litva hodlá pomáhat ukrajinským úřadům s ➡️ navracením ukrajinských mužů v branném věku, oznámil dnes podle serveru Delfi litevský ministr obrany Laurynas Kasčiúnas. Ve středu s podobným prohlášením přišlo Polsko.
Koruna dnes 📈 posílila k oběma hlavním světovým měnám. Vůči euru zpevnila od středečního podvečera o devět haléřů na 25,17 koruny za euro. K dolaru si polepšila o 13 haléřů na 23,50 koruny za dolar. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online kolem dnešních 17:00.
Newyorský odvolací soud dnes zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta 👨 Harveyho Weinsteina za sexuální delikty a nařídil zahájení nového procesu. Informuje o tom zpravodajský web televize CNN. Verdikt, který byl zrušen, mu v roce 2020 uložil trest 23 let vězení. 
Růst americké ekonomiky v prvním čtvrtletí výrazně zvolnil a v přepočtu na celý rok činil 1️⃣,6️⃣ procenta. Ve svém odhadu to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku činil ročně přepočtený růst hrubého domácího produktu (HDP) Spojených států 3,4 procenta.
Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského v loňském roce snížil svůj provozní zisk (EBITDA) na 3️⃣,6️⃣ miliardy eur (zhruba 90,7 miliardy korun). Meziročně jde o pokles o 17 procent. Do hospodaření se promítl pokles cen energií na trhu. Kompletní energetická divize Křetínského skupiny EP Corporate Group (EPCG) pak zaznamenal provozní zisk 7,3 miliardy eur (skoro 184 miliard korun).
Případné zdražení 🍇 ovoce a zeleniny závisí podle prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáše Prouzy také na tom, jak dopadne úroda v dalších evropských zemích. Výkyvy počasí budou ale podle něj v budoucnu nejspíš čím dál častější, a je tak potřeba hledat cesty, jak jim české zemědělství přizpůsobit, řekl.
Americká polovodičová společnost Micron Technology získá od vlády až 6️⃣,1️⃣4️⃣ miliardy dolarů (144,2 miliardy korun) na výstavbu dvou továren na výrobu čipů v USA. Dohoda má pomoci financovat továrny ve státech New York a Idaho. Peníze budou vyplaceny na základě zákona o čipech a vědě z roku 2022, jehož cílem je podpořit domácí výrobu čipů a snížit závislost na dodávkách z Číny a Tchaj-wanu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme