Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

sněmovní volby 2021 - informace o tématu

Andrej Babiš (ANO), představení volebního programu

Byznys politických stran: Od státu inkasují celkem 1,5 miliardy

Pokud nějaká strana uspěje v nastávajících volbách do Poslanecké sněmovny, je to celkem slušný byznys. Protože za čtyři roky odejde ze státního rozpočtu všem úspěšným celkem kolem 1,5 miliardy korun. 

Přečíst článek
Politický diář Jany Havligerové

Politický diář Jany Havligerové: Z rozpočtových mraků pršet nebude

Prezident zvažuje, že bude vetovat rozpočet na příští rok. Dosavadní návrh je podle něj málo úsporný a chybí v něm dostatek investicí. Pojistka, aby Babiš po volbách skákal tak, jak Zeman píská, se hodí. Ale zrovna z rozpočtového mraku pršet nebude. 

Přečíst článek
Ivan Bartoš, předseda Pirátů

Komentář Dalibora Martínka: Sliby Pirátů důchodcům? To není punk, ale zoufalství.

Piráti proklimbali velkou část doby, kdy mohli dělat předvolební kampaň. Možná ještě hůř, jejich šéf Ivan Bartoš se jako můra do pavučiny zamotal ve svém Ústeckém kraji do přirovnání tamní situace s Rumunskem. Ostatní partaje i lidé na sociálních sítích mu to dali řádně sníst.

Přečíst článek
Politický diář Jany Havligerové

Politický diář Jany Havligerové: Volební kampaň nabírá na obrátkách

Turné Andreje Babiše po českých luzích a hájích, při kterém ve městech a vesnicích rozdává předvolební trhák - knihu „Sdílejte, než to zakážou“, pokračuje. Jaká místa kdy hodlá šéf ANO navštívit, je oficiální cestou prakticky nedohledatelné. Pro jistotu.

Přečíst článek
Central Park Žižkov

Zdanění prázdných bytů nefunguje, ukazuje praxe

V kanadském Vancouveru a australském Melbourne zavedli zvláštní daň na prázdné byty. Dostat tyto nemovitosti na trh a snížit problém s nedostupným bydlením pro místní se ale nepodařilo.

Přečíst článek
Volební koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL)

Viliam Buchert: Opoziční koalice si slibují věčnou lásku, volby to mohou změnit

Říjnové volby do Poslanecké sněmovny jsou výjimečné tím, že do nich vznikly dvě velké koalice, Piráti+STAN a Spolu (ODS, TOP 09 a lidovci), které mají v plánu porazit Andreje Babiše a pak vládnout. Zkušenosti z minulosti ale ukazují, že to bývá pouze vábnička na voliče a podobná seskupení se pak rychle rozpadnou. Může to být teď jinak? Spíše ne.

Přečíst článek
Reklama

News box

Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme