Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Z rozpočtových mraků pršet nebude

Politický diář Jany Havligerové
Petr Svoboda / Newstream
Jana Havligerová

Prezident zvažuje, že bude vetovat rozpočet na příští rok. Dosavadní návrh je podle něj málo úsporný a chybí v něm dostatek investicí. Pojistka, aby Babiš po volbách skákal tak, jak Zeman píská, se hodí. Ale zrovna z rozpočtového mraku pršet nebude. 

Reklama

Recept na vylepšení rozpočtu se rozhodli v kampani razit komunisté. Peníze se podle nich musejí vybírat „tam, kde jsou“. U lidí s vyššími příjmy, a zdanit je potřeba také korporace a nadnárodní firmy. Ohraná písnička.

Sociální demokracie v kampani varuje před společnou vládou ODS a ANO. Že se anoisty socialisté paktovali, zřejmě nevadí. Takže prohlášení socialistůj je spíš vyjádření obavy, že pokud se vůbec znovu dostanou do Poslanecké sněmovny, mohli by zůstat na ocet.

Johnny Depp

Depp, Bartoška i elita českého byznysu uzavřeli Vary

V průběhu festivalu se uskutečnilo 456 filmových představení a bylo prodáno celkem 111 203 vstupenek. To je méně než v předpandemických ročnících, kdy se hladina prodaných vstupenek pohybovala kolem 140 tisíc.

Přečíst článek

Do sněmovny by se ráda dostala Lékařka Peková. Kandiduje za hnutí Švýcarská demokracie a slibuje revoluci v boji s covidem. Především chce zrušit testování „zdravých lidí“, a zavést testování očkovaných, aby se zjistilo, „jestli jsou nosiči onemocnění“. Vyznavačka přímé demokracie by jistě na dané téma požadovala vypsání referenda.

Doktorka Prototopová, autorka lékařského posudku na premiérova syna Andreje, skončila ve funkci tajemnice rady vlády pro duševní zdraví. Okolnosti jejího odchodu drží úřady pod pokličkou, ona na telefonáty nereaguje. Asi odjela na dovolenou na Krym.

Alena Schillerová, ministryně financí

Zeman bez patřičných úspor a investic hrozí Schillerové vetem rozpočtu

Prezident Miloš Zeman při sobotním jednání o návrhu státního rozpočtu na příští rok apeloval na úspory. Návrh považuje podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka za málo úsporný a nedostatečně investiční. Bez patřičných změn úspor a investic by zvažoval vetování rozpočtu, uvedl mluvčí na twitteru.

Přečíst článek

Supermarket

Obchodníci se bojí zdražovat přímo. Čeká nás období smrskflace

Inflace rapidně zrychluje, takže pozor na „smrskflaci“. Výrobci potají zmenšují velikost balení, aby nemuseli tolik zvyšovat cenu.

Přečíst článek

Reklama

Související

Český premiér Petr Fiala

Lukáš Kovanda: Fialova vláda může vytvořit dluh, který Babiš nestihl za osm let

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme