Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

S&P 500 - informace o tématu

Index S&P 500 vzrostl v pololetí o 16 procent

Americké akciové trhy letí vzhůru. Nasdaq si za pololetí připsal téměř 33 procent

V prvním pololetí se dařilo hlavně americkým akciovým trhům. Nejsledovanější akciový index S&P 500 vzrostl od začátku roku o více než 16 procent. Jeho výkonnost zastínil technologický index Nasdaq Composite, který si připsal téměř 33 procent, uvedl analytik společnosti Portu Lukáš Raška.

Přečíst článek
Týden tradera: Býčí trend, který aktuálně na akciovém trhu panuje je překvapivě silný

Týden tradera: Býčí trend, který aktuálně na akciovém trhu panuje, je překvapivě silný

Přečíst článek

Kam zamíří americké akcie? Přední stratégové z Goldman Sachs a Morgan Stanley se neshodnou

Přečíst článek
S&P 500 oficiálně vstoupil do býčího trhu

Týden tradera: Hlavní index americké burzy oficiálně vstoupil do „býčího“ trhu. Překazí mu to snad Fed?

Přečíst článek
Během minulého týdne akciové trhy projevily opět větší nestabilitu, S&P 500 se neúspěšně pokusil překročit hranici 4200 bodů.

Týden tradera: Čínské zotavení zpomaluje a v Česku ožívá strašák inflační spirály

Během minulého týdne akciové trhy projevily opět větší nestabilitu, a to navzdory pozitivním zprávám o dosažení dohody ohledně problematického dluhového stropu. S&P 500 se opět neúspěšně pokusil překročit hranici 4200 bodů a následně se odrážel zpět. Nyní se pozornost obrací k slabším makroekonomickým údajům, které naznačují ochlazení poptávky a výhledu pro budoucí růst ekonomiky. Americký Fed si rovněž připravuje půdu pro další zvýšení sazeb.

Přečíst článek

Týden tradera: Čekání na recesi investorům zpříjemňují vyšší než očekávané zisky Big Techů

V uplynulém týdnu se akciové trhy solidně zhouply směrem dolů, americký index S&P 500 poklesnul až k hladině 4050 bodů, kde znovu našel pevnou podporu kupců. Ti chtěli patrně využít korekce širšího trhu. Tento „výplach“ se odehrál i přes pokračující solidní výsledky v americkém korporátním sektoru, kde rozhodně nezklamal Microsoft ani Alphabet (Google). Obě společnosti překonaly konsensus analytiků a udržují víru v to, že případná technická recese v americké ekonomice nebude mít na zisky velkých společností výraznější dopad.

Přečíst článek

Aktivní vs. pasivní investování: Jak alokují kapitál velcí hráči, popisuje analytik

Debata, zda při alokaci kapitálu využívat aktivní nebo pasivní správu aktiv, se vede již řadu let. Pro každého investora bude odpověď na tuto otázku jiná, míní analytik J&T Jakub Kudýn. Není žádné univerzální řešení, které by vyhovovalo všem, a každý z těchto přístupů má své klady a zápory, dodává.

Přečíst článek
Fed, ilustrační foto

Týden tradera: Kartel hatí boj s inflací a BNP Paribas hýbe bankovním trhem v Česku

Týden se na trzích nesl ve znamení konsolidace, a to po výrazných růstech z minulé doby. Americký hlavní index S&P 500 se zastavil kolem úrovně 4150, kde nalezl také v minulosti určitou hranici odporu. Vystřízlivění investorů při valuaci na úrovni18násobků budoucích zisků je rozhodně na místě a přinášejí ho zejména zesilující obavy z recese v ekonomice. Měkké ekonomické indikátory a výnosová křivka naznačují naprosto reálnou hrozbu poklesu ekonomické aktivity (až 75procentní pravděpodobnost recese). Vysoké úrovně cen akcií tak nedávají žádný smysl.

Přečíst článek
Burzovní palác

Lukáš Kovanda: Pražská burza patří k nejvýkonnějším na světě. Víme proč

Pražská burza letos válcuje ostatní, málokde jinde ve světě lidé na akciích bohatnou tolik jako v Praze. Proč tomu tak je? Odpovídá ekonom Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Wall Street

Týden tradera: Výprodeje na S&P 500 začaly i bez zásahu Fedu, zlevnilo též zlato

Na trhy dorazila dlouho očekávaná korekce. Burzy prošly výprodeji a investoři se právem stále ptají, zda je prodej růstových pozic a přesun do méně rizikových aktiv v tuto chvíli na místě. Větším poklesům snad zabránil zápis z jednání Fedu, který ukázal, že zvýšení úrokových sazeb o 50 bazických bodů je zatím spíše mimo hru. Přesto index S&P 500 sestoupil pod úroveň 4000 bodů, kde testoval v minulosti svá lokální minima.

Přečíst článek
Přichází čas hodnotových akcií

Týden tradera: Akciová rally je zpět? S&P 500 připsal slušná procenta

V uplynulém týdnu si akciové trhy prošly nebývalou rally. A to navzdory dalšímu zvyšování úrokových sazeb ze strany amerického Fedu. Hlavní index S&P 500 připsal slušná procenta a prorazil nad hranici 4100 bodů, což může otevřít prostor k dalšímu posilovaní. Jedná se tak možná i o určité dorovnání cen oproti evropskému indexu DAX, který v minulých měsíc nabídl podstatně lepší zhodnocení. A jaké hlavní události udávaly světovým burzám tempo?

Přečíst článek

Karin Šoóšová z J&T: Jeden těžký rok nic neznamená. Investování chce trpělivost

Rok 2022 byl pro většinu investorů masakr. Na ničem nešlo vydělat. Vzít do zaječí by ale byla chyba. Na finančním trhu, především na tom akciovém, je kalendářní rok příliš krátká doba na hodnocení dosažených úspěchů. Investování není loterie, ale dlouhodobá záležitost, vysvětluje expertka na kapitálové investice Karin Šoóšová z J&T.

Přečíst článek
ilustrační obrázek

Analytik: Americké akcie příští rok porostou jen opatrně

„V recesním prostředí příštího roku budou akciové trhy velmi volatilní a pravděpodobně dojde jen k mírnému růstu oproti dnešním hodnotám,“ uvádí ve svém výhledu analytik BHS Timur Barotov.

Přečíst článek
Býčí trh na Wall Street

Týden tradera: Medvědi opět vládnou tržním náladám

Burzovní medvědi v uplynulém týdnu ohlásili mohutný návrat. Výsledkem je vysoká volatilita a několik dní mohutných poklesů na amerických burzovních trzích. Výstup k vyšším metám na indexu S&P 500 se tedy prozatím odkládá a do konce roku už by se toho tolik stihnout ani nemuselo. Důvodem tržních poklesů je sílící obava, že americká ekonomika nedostatečně zpomaluje a Fed bude muset znovu sáhnout k růstu sazeb až o 75 bazických bodů.

Přečíst článek
Reklama

News box

K útoku na koncertní sál u Moskvy, který si vyžádal přes 1️⃣4️⃣0️⃣​​​​​​​ mrtvých, se dnes znovu přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Píše to agentura Reuters s odkazem na prohlášení mluvčího skupiny na sociálních sítích.
Ceny ropy v závěru obchodního týdne po dvou dnech poklesu 📈 rostou o zhruba dolar za barel. Pomáhá jim mimo jiné předpoklad, že nabídka na trhu bude omezenější, protože se očekává, že aliance producentů OPEC+ bude pokračovat v současném snižování produkce.
Německé aerolinky Lufthansa a odbory Verdi se dohodly na postupném zvýšení mezd pozemního personálu o 1️⃣2️⃣,5️⃣ procenta do konce nadcházejícího roku. Zaměstnancům s nižšími příjmy se mzdy podle Verdi zvýší dokonce až o 18 procent. Odborová organizace dnes dohodu s Lufthansou označila za historický úspěch.
Pražská burza ve zkráceném týdnu opět posílila. Index PX 📈 stoupl o 1,6 procenta na 1515,2 bodu. Největší pokles postihl akcie zbrojovky Colt, naopak nejvíce posílily akcie Monety. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu akcie vzrostly o 0,7 procenta.
Za útok v koncertní síni v Krasnogorsku na předměstí Moskvy je odpovědný výhradně Islámský stát, prohlásil dnes bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Dnešní tvrzení ruského vyšetřovacího výboru o odpovědnosti Ukrajiny má Washington za ❌ „nesmysl“.
Ruský vyšetřovací výbor dnes uvedl, že získal  důkazy o vazbě mezi pachateli nedávného teroristického útoku v Krasnogorsku u Moskvy a Ukrajinou. Podle vyjádření výboru útočníkům poskytli hotovost a finance v kryptoměně ukrajinští nacionalisté, napsala ruská agentura RIA Novost.
Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme