Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ropovod Družba - informace o tématu

Reklama

News box

Na pražskou 🖼️🖼️🖼️výstavu režiséra Tima Burtona, která se prvního května v 10.00 otevírá zájemcům v Obecním domě, se dosud v předprodeji prodalo zhruba 17 tisíc lístků. Výstava, která nabídne návštěvníkům skoro 600 skic, loutek, scénografií nebo fotografií z Burtonových filmů, stojí organizátory zhruba 30 milionů korun. Uvedla to Kateřina Riley z pořádající agentury Art Movement. Burton, který je známý pro snová, fantaskní, groteskní až hororová díla, se do Prahy vrací po deseti letech. Poslední jeho výstava v Praze byla nejnavštěvovanější českou výstavou roku 2014, navštívilo ji přes 102 tisíc lidí. Organizátoři věří, že letošní výstava toto číslo překoná.
Zakladatel a bývalý generální ředitel kryptoměnové burzy Binance Changpeng Zhao byl odsouzen ke čtyřem měsícům ve vězení, protože na největší kryptoměnové burze na světě umožnil praní špinavých peněz. Uvedla to agentura AP s odvoláním na rozhodnutí soudu. Prokuratura pro něj původně žádala 36 měsíců.
Changpeng Zhao,
Changpeng Zhao, Profimedia
Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová ocenila 💶💶💶českou pomoc Ukrajině. V projevu před sobotním slavnostním koncertem ke 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie v pražském Rudolfinu také uvedla, že Česko se podílí na vytváření budoucnosti unie. Premiér Petr Fiala (ODS) řekl, že EU funguje lépe, když se ocitne pod tlakem, v čase krizí. Poukázal na ruskou hrozbu a tlak světové ekonomické konkurence. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme