Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

prodej - informace o tématu

Tokijský klenot mezi mrakodrapy Shiodome City Center  je na prodej. Cena může přepsat realitní žebříčky.

Tokijský klenot mezi mrakodrapy je na prodej. Cena může přepsat realitní žebříčky

Jedna z dominant prestižní tokijské obchodní hypermoderní čtvrti Shiodome, tamní City Center vlastněné investičním fondem GIC, zřejmě změní majitele. Pokud by k transakci došlo, odhadovaná cena 300 miliard jenů (asi 45,7 miliardy korun) by atakovala nejvyšší pozice v historii realitních rekordů v Japonsku, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Škoda Group

Škoda Group loni zvýšila provozní zisk o víc než pětinu. Přibývají kontrakty na zahraničních trzích

Škoda Group, přední evropský výrobce vozidel pro veřejnou dopravu, zvýšila meziročně provozní zisk EBITDA (před úroky, daněmi a odpisy) o 22 procent na loňských 50,2 milionu eur, tedy v přepočtu přes 1,194 miliardy korun. Tržby strojírenské skupiny vzrostly o 26 procent na 763,7 milionu eur, v přepočtu přes 18,168 miliardy korun.

Přečíst článek
Google, ilustrační foto

Puč na krále reklamy? Brusel navrhuje Googlu, aby přerušil výnosné podnikání

Evropská komise (EK) míní, že americká internetová společnost Google porušuje v Evropské unii pravidla hospodářské soutěže na trhu s digitální reklamou. Navrhla proto, aby firma část tohoto lukrativního byznysu prodala. Komise to uvedla v tiskové zprávě. Google s názorem komise nesouhlasí.

Přečíst článek
Budova České pošty v Jindřišské je na prodej

AKTUALIZOVÁNO: Podmínky prodeje pošty v Jindřišské se nelíbí Praze

Česká pošta může prodat budovu centrální pošty v Jindřišské. Má k tomu souhlas ministerstva vnitra. Součástí prodeje bude ale i podmínka nájemní smlouvy, aby v budově nadále působila pobočka České pošty. Jako první zprávu přinesly Seznam Zprávy. Prodej by poště, která se potácí v hluboké ztrátě, mohl podle dřívějších informací vynést miliardy.

Přečíst článek
Sousoší symbolů burzovního obchodování - medvěda a býka - před burzou ve Frankfurtu nad Mohanem.

Trh ožil. Akcie velkých firem jdou na odbyt nejrychleji za poslední roky

Firmy a velké investiční společnosti prodávají akcie nejrychlejším tempem za poslední roky, snaží se tak využít oživení na trhu. Podle společnosti Dealogic, která sleduje aktivitu v tomto odvětví, firmy a podniky soukromého kapitálu jen od konce dubna investorům takto nabídly akcie za více než 24 miliard dolarů, v přepočtu 528 miliard korun.

Přečíst článek
Největší distributor plynu v Česku GasNet je na prodej

Největší distributor plynu v Česku je na prodej. Za desítky miliard

Společnost GasNet, která je největším distributorem plynu v Česku, je na prodej. Proces prodeje spustil jediný vlastník - konsorcium investorů vedené společností Macquarie Asset Management (MAM). Píšou o tom Hospodářské noviny (HN) s odkazem na čtyři zdroje z finančních a poradenských kruhů i energetiky. Ocenění firmy může být ve vyšších desítkách miliard korun.

Přečíst článek
Nevídaný obrat na rezidenčním trhu. V krizi ožil zájem o větší byty

Nevídaný obrat na rezidenčním trhu. V krizi ožil zájem o větší rodinné byty

Trh s bydlením má do celkového oživení ještě daleko, přesto v některých segmentech poptávka letos nabírá na síle. Po letech, kdy se tvořily fronty na malometrážní investiční byty, jdou nyní na odbyt hlavně větší rodinné byty, zpravidla na dobrých adresách. Mezi kupujícími totiž kvůli vysokým sazbám hypoték převažují zákazníci s vlastní hotovostí, kteří si pořizují nemovitosti pro vlastní bydlení.

Přečíst článek
Parlamentní listy mění vlastníka. Koupily je herní vydavatelé a mediální podnikatelé Španěl a Pavlíček.

Parlamentní listy mění vlastníka. Koupili je herní vydavatelé a mediální podnikatelé Španěl a Pavlíček

Společnost Synot Invest podnikatele Iva Valenty prodala celý svůj podíl 70 procent v české společnosti Our Media vydávající web Parlamentní listy. Novými vlastníky Parlamentních listů se zhruba 300 tisíci čtenáři denně jsou herní vydavatelé a mediální podnikatelé Marek Španěl a Slavomír Pavlíček.

Přečíst článek
Odbyt nových osobních aut v Česku roste. Letos už se jich prodalo téměř sto tisíc

Odbyt nových osobních aut v Česku roste. Letos už se jich prodalo bezmála sto tisíc

Prodej nových osobních aut se za pět měsíců letošního roku meziročně zvýšil o 18,6 procenta na 95 068 vozů. V květnu byl počet jejich registrací oproti stejnému měsíci loňského roku o 12,3 procenta vyšší, uvedl Svaz dovozců automobilů (SDA). Podle něj letos stoupl odbyt ve všech kategoriích vozidel s výjimkou autobusů.

Přečíst článek
Prodej nových aut stoupl v Německu o pětinu. Na odbyt šly hlavně "služebáky"

Prodej nových aut stoupl v Německu o pětinu. Na odbyt šly hlavně "služebáky"

Prodej nových osobních automobilů v Německu se v květnu meziročně zvýšil o 19,2 procenta na 246 966 vozů, oznámil Spolkový úřad pro motorová vozidla (KBA). Růst prodejů vykazuje také česká automobilka Škoda Auto, která v květnu na německém automobilovém trhu zůstala na pozici nejsilnější dovážené značky.

Přečíst článek
Výroba v jednom ze závodů Colt CZ Group

Colt za čtvrtletí prodal méně zbraní a trápí ho silná koruna. Ale čistý zisk zbrojovka zvýšila

Colt CZ Group SE (Colt CZ) zaostal v prvním čtvrtletí za očekáváním analytiků, holding vykázal výnosy tři miliardy korun. Meziročně byly nižší o 15,2 procenta, a to kvůli poklesu prodeje zbraní nebo dopadům přepočtu z cizích měn. Čistý zisk zbrojařské skupiny dosáhl za tři měsíce roku 587,8 milionu korun, ve srovnání se stejným obdobím loni vzrostl o 7,9 procenta. Vyplývá to z konsolidovaných neauditovaných finančních výsledků holdingu, které dnes Colt CZ zveřejnil v tiskové zprávě.

Přečíst článek
Reklama

News box

Indie popřela, že 👁️ zavírá oči nad opětovným exportem na Ukrajinu své dělostřelecké munice prodané evropským státům. Ministerstvo zahraničí tak reagovalo na zprávu agentury Reuters, podle které indickou dělostřeleckou munici poslaly na Ukrajinu některé evropské země, například Itálie či Česká republika, píše dnes server BBC News. Úřady evropských zemích informaci Reuters nekomentovaly.
Ceny ropy na světových trzích dnes 📉 klesají. Severomořský Brent kolem 17:45 středoevropského letního času vykazoval pokles téměř o 0,6 procenta těsně pod 74,50 dolarů za barel, zatímco americká lehká ropa WTI odepisovala 0,1 procenta pod 71,90 dolarů za barel. Za celý týden jsou ale ceny vyšší zhruba o čtyři procenta, ukazují statistiky z trhů.
Válka mezi Izraelem a libanonským militantním hnutím Hizballáh není nevyhnutelná a stále je prostor pro 🤝 diplomatické řešení rostoucího napětí, uvedl bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Podle agentury Reuters také vyzval Američany, aby necestovali do Libanonu, případně aby zemi opustili, pokud už tam jsou.
Pražská burza v uplynulém týdnu po dvou týdnech poklesů posílila. Index PX v týdnu 📈 stoupl o 0,4 procenta na 1587,3 bodu. Nejvíc si v týdnu připsaly akcie společnosti Pilulka, největší ztráty naopak zaznamenala společnost Primoco. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu se index PX snížil o 0,7 procenta.
V Německu nyní žije téměř 3️⃣,5️⃣ milionu uprchlíků, což je nejvíce od 50. let minulého století. S odvoláním na statistiku německé vlády to dnes napsal list Neue Osnabrücker Zeitung. Jen běženců z Ukrajiny, která se už déle než dva a půl roku brání ruské agresi, je ve spolkové republice 1,18 milionu.
Předseda hnutí STAN a ministr vnitra 👨 Vít Rakušan doufá, že účast v krajských volbách bude alespoň srovnatelná s účastí před čtyřmi lety, i když je tento typ voleb podceňovaný. Nižší účast předpokládá v oblastech zasažených povodní. Zároveň věří, že hnutí bude mít zastupitele ve všech krajích, nyní chybí zastupitelé v Moravskoslezském kraji. 
Afghánské vládnoucí hnutí Tálibán koupilo od Íránu  rušičky signálu satelitního televizního vysílání. Britskému deníku The Independent to řekl Harun Najafizada, ředitel televizní stanice Afghanistan International Television (AITV). Vysílání AITV bylo tento měsíc v Afghánistánu rušeno.
Ve válce na Ukrajině už zemřelo více než 7️⃣0️⃣ tisíc lidí bojujících v řadách ruské armády. Tvrdí to britská stanice BBC, která ve spolupráci s ruským nezávislým serverem Mediazona dlouhodobě analyzuje veřejně dostupné zdroje a shromažďuje údaje o padlých příslušnících ruských invazních sil. 
Prezident Petr Pavel se rozhodl k 1. prosinci jmenovat do bankovní rady České národní banky (ČNB) 👨 Jakuba Seidlera. Mandát po šesti letech skončí Tomáši Holubovi. Dnes hlava státu jednala s guvernérem ČNB Alešem Michlem. Kromě nominace hovořili o měnové politice banky a aktuální ekonomické situaci.
V Česku vyjma Prahy  začaly dnes volby krajských zastupitelů. Celkové vítězství v nich obhajuje opoziční hnutí ANO. V některých oblastech včetně části hlavního města voliči vybírají také třetinu senátorů. Ve volbách do horní parlamentní komory o nejvíce znovuzvolení svých kandidátů usiluje vládní ODS. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme