Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

prezident ČR - informace o tématu

Andrej Babiš u soudu v dotační kauze Čapí hnízdo.

Politolog: Odstoupení Středuly pomůže Babišovi. Kdyby to vzdali Hilšer s Fischerem, Babiš by neměl šanci

Jak zamíchá s volebními kartami odstoupení Josefa Středuly a má Andrej Babiš druhé kolo jisté? „Odstoupení Marka Hilšera a Pavla Fischera by výrazně pomohlo jak Danuši Nerudové, tak i generálovi Pavlovi. Zřejmě by to kartami zamíchalo natolik, že by Babiš nemusel postoupit do druhé kola,“ říká politolog Miloš Brunclík z FSV UK v rozhovoru pro Newstream.

Přečíst článek

Dalibor Martínek: Ó, jak jsem dobrý. Zeman v posledním projevu oslavil sám sebe

Přečíst článek
Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Jana Havligerová: Pozor, Babiš jede!

Expremiér, šéf hnutí ANO a také předseda opozice, což je funkce, kterou si sám pro sebe vymyslel, nastartoval obytňák a jede směr Morava. Na jejím jihu se hodlá zdržovat zhruba do konce května. Oznámil tak já jedu, a hned neopomněl zdůraznit, že nejde o žádnou kampaň, natož potom prezidentskou.

Přečíst článek
Český premiér Petr Fiala (ODS)

Lukáš Kovanda: Fialova vláda si vylepšila rozpočet laciným trikem. Pomáhá jí inflace

Příjmy rozpočtu nafoukla inflace, na skutečném osekání výdajů bude muset Fialova vláda ještě zapracovat. Nebo zvýšit daně, jak radí prezident Zeman i Mezinárodní měnový fond. Fialův kabinet to však i kvůli inflaci a pandemii zatím otevřeně odmítá. Ale nejspíš mu nezbyde nic jiného.

Přečíst článek
Andrej Babiš na sjezdu ANO podle očekávání obhájil post předsedy.

Post předsedy hnutí Andrej Babiš obhájil. Zda se zúčastní prezidentského klání, neřekl

Bývalý premiér Andrej Babiš na celostátním sněmu podle očekávání znovu obhájil pozici předsedy hnutí ANO. Obdržel 76 z celkových 95 hlasů, tedy 80 procent. Prvním místopředsedou se stal Karel Havlíček.

Přečíst článek
Karel Janeček, kandidát na prezidenta

Stanislav Šulc: Karel Janeček je dokonalý kandidát pro přímou volbu

Blížící se prezidentská volba bude velkým testem tuzemských voličů. Zatím doposud se prezidenti rekrutovali výlučně z řad politiků. To se ale může změnit, jak ukazují příklady z celé řady států. Excentrický ezoterik tak má možná víc šancí, než si nyní chceme přiznat.

Přečíst článek
Karel Schwarzenberg

Sebelepší vzdělání nestačí, kandidát na prezidenta musí být charismatický bojovník, říká Karel Schwarzenberg

Karel Schwarzenberg se stal finalistou historicky první přímé prezidentské volby v Česku. Ač byl zkušený politik a šéf diplomacie zvyklý na tvrdá jednání, přímý boj o nejvyšší post v zemi je docela jiná disciplína.

Přečíst článek
Miloš Zeman

Jana Havligerová: Zemanova poslední partie

Prezident se rozhodl nejmenovat ministrem zahraničí piráta Jana Lipavského. Miloš Zeman dostál své pověsti. Jeho nejsilnější motivací pro návrat do politiky byla touha pomstít se každému, kdo mu kdy zkřížil cestu k politickým výšinám. Příliš troufalé ani není říct, že msta je hnacím motorem, který ho drží při životě.

Přečíst článek
Danuše Nerudová

Do naší společnosti se musí vrátit pokora a úcta, říká Danuše Nerudová

Kandidatura na prezidentku? Kdyby byly volby nyní, jdu do toho. Budou ale až za rok a půl, takže nyní chci dokončit svou práci na univerzitě. Mandát mám do ledna příštího roku, pak se uvidí, prozradila Danuše Nerudová newstream.cz při natáčení pořadu Victory Club.

Přečíst článek
Danuše Nerudová
video

Danuše Nerudová: Česko mrhá talenty. Už na základních školách

Druhým hostem pořadu Victory Club na newstream.cz je rektorka Mendelovy univerzity, předsedkyně důchodové komise a žena, o níž se čím dál více spekuluje, že by mohla kandidovat na prezidentku.

Přečíst článek
Petr Fiala, ODS a budoucí premiér

Jana Havligerová: Politici míní, příroda úřaduje

Hrad oznámil, že prezident Zeman v neděli jmenuje předsedu ODS Petra Fialu premiérem. Tak snad. Co bude dál, jestli a na jakou dobu se případně odsune ustavení celé vlády, ale už vůbec není jisté.

Přečíst článek
Karel Schwarzenberg

Karel Schwarzenberg: Naše země stále nevzkvétá. Havel byl morální autoritou

"Čeští politici jsou pro národ většinou amorální autoritou. Pár výjimek ale najdete. Morální autoritou byl bezpochyby Václav Havel. V ODS pak Miroslava Němcová, v sociální demokracii Vladimír Špidla,” bilancuje v exkluzivním rozhovoru kníže Karel Schwarzenberg.

Přečíst článek
Reklama

News box

Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských 🚀 úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Francie a Německo dnes podepsaly memorandum o 🤝 společném vývoji a výrobě tanku budoucnosti, který má nahradit současné válečné stroje obou zemí. Miistři zahraničí Sébastien Lecornu a Boris Pistorius to během schůzky v Paříži označili za významný milník, od něhož však k hotovému tanku zbývá podle nich ještě dlouhá cesta, informovaly tiskové agentury.
Soud na ruském Dálném východě odsoudil podnikatele 👨 Olega Kana, známého jako krabí král, k 17letému vězení za objednání vraždy konkurenta. Informovala o tom list Kommersant, podle kterého byl Kan souzen v nepřítomnosti. Před ruskou spravedlností se skrývá na neznámém místě v cizině, přičemž kolují zvěsti, že zemřel v Británii.
Britská těžební společnost Anglo American  odmítla nabídku na převzetí, kterou jí předložil australský rival BHP Group. Firma uvedla, že částka 31,1 miliardy liber (zhruba 912 miliard korun), kterou BHP nabízí, ji výrazně podhodnocuje. Nebere ani v potaz potenciál, který má podnikání firmy do budoucna, uvedl podnik ve zprávě určeném regulačním orgánům. Spojením by vznikl největší producent mědi na světě.
Největší ruská banka Sberbank v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 11,3 procenta na 397,4 miliardy rublů (téměř 101 miliard korun). Banka současně v dnešním oznámení výrazně zvýšila prognózu růstu úvěrů pro drobné zákazníky na letošní rok.

Antimonopolní úřad povolil holdingu CE Industries Jaroslava Strnada nákup potravinářské společnosti 🍏 Fruta Podivín, kterou dosud vlastnil koncern Orkla Foods. Spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, uvedl úřad.

Reklama
Reklama
Doporučujeme