Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jana Havligerová: Pozor, Babiš jede!

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO
ČTK
Jana Havligerová

Expremiér, šéf hnutí ANO a také předseda opozice, což je funkce, kterou si sám pro sebe vymyslel, nastartoval obytňák a jede směr Morava. Na jejím jihu se hodlá zdržovat zhruba do konce května. Oznámil tak já jedu, a hned neopomněl zdůraznit, že nejde o žádnou kampaň, natož potom prezidentskou.

Reklama

Přece jasně řekl, že jestli pošilhává po Pražském hradu, oznámí až na podzim. Samozřejmě, kdyby se ale čistě náhodou rozhodl, že se prezidentské kampaně ujme, bude mít teď zahájené cesty, jak říká „do zásoby“. Nenechte se ale mást, Babiš samozřejmě mlží. Holá pravda je, že se teprve musí naučit s obytňákem jezdit.

Původně sice sliboval, že absolvuje cvičné jízdy na autodromu, k tomu se ale nedostal. Nyní pro změnu tvrdí, že už to auto jednou řídil a je to jednoduché. Ale znáte to, o řízení státu to také tvrdil, a jak to dopadlo. Nezvládnutý covid, chaos kam oko dohlédlo…

Armádní generál ve výslužbě a jeden z favoritů prezidentské volby v roce 2023 Petr Pavel.

Politický diář Jany Havligerové: Politika je plná dobrých úmyslů

První ukrajinští Romové z početné skupiny, která táboří na pražském hlavním nádraží, se o víkendu přesunuli do stanového městečka v Tróji. Podle Jana Čižinského, starosty Prahy 7, do které Trója patří, ovšem tohle řešení není v žádném případě ideální a nemůže být dlouhodobé. Zkrátka, je to naprostá nouzovka, která není důstojná Česka. Myslí to upřímně.

Přečíst článek

Před odjezdem z Průhonic Babiš sice tvrdil, že pojede rovně po D1, ale i to je jen část pravdy. Jelikož se hodlá objevit ve vícero jihočeských městech, z té dálnice někde bude muset sjet. Tak na Moravě opravdu věnujte silničnímu provozu zvýšenou pozornost. A ještě maličkost. Obytný vůz je samozřejmě oblepen motivy prezentace hnutí ANO s hesly „Za Babiše bylo líp“. Ano, dokonce tak dobře, že státní dluh budou platit ještě děti našich dětí.

Kandidáti na prezidenta ČR. Pavel, Nerudová, Babiš... a pak dlouho nikdo. Jaké mají šance?

Kandidáti na prezidenta ČR 2023: Pavel, Babiš, Nerudová... Jaké mají šance?

Budoucím prezidentem se stane jeden z osmi kandidátů, které k volbám 25. listopadu zaregistrovalo ministerstvo vnitra, případně o jejich kandidatuře rozhodl Nejvyšší správní soud. Hlavními favority jsou alespoň podle sázkových kanceláří Petr Pavel, Danuše Nerudová a Andrej Babiš, ostatní mají od nich obrovský odstup. Původně jich bylo devět, ale Josef Středula pět dnů před volbami odstoupil a podpořil možná překvapivě Nerudovou.

Přečíst článek

Pšenice, ilustrační foto

Válka neválka, ruská pšenice jde na dračku stejně jako před invazí. A Putin to ví

Světová chuť na ruskou pšenici zůstává i přes invazi Kremlu na Ukrajinu silná. Navzdory tlakům vyplývajícím z důsledků války, protiruských sankcí a reakcí Moskvy obchodníci s pšenicí nadále exportují velké množství ruského obilí, po kterém je ve světě vysoká poptávka. A nic nenasvědčuje tomu, že by vývoz brzy klesl, napsala agentura Bloomberg. Ostatně i prezident Vladimir Putin ve čtvrtek uvedl, že očekává rekordní sklizeň pšenice a růst vývozu.

Přečíst článek

Reklama

Související

Šéf ANO Andrej Babiš

Babiš: Neskutečná mafie. Vládní strany spojují korupce, klientelismus, peníze a „koryta“

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme