Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

požár - informace o tématu

První 15 metrů dlouhý a 10 metrů vysoký dřevěný příhradový nosník je 11. července 2023 nasazován na své místo v katedrále Notre Dame během její obnovy po masivním požáru před čtyřmi lety.

FOTOGALERIE: Katedrála Notre-Dame dostala nový, sedmitunový krov. Připomeňte si požár, který jej zničil

Pařížská katedrála Notre-Dame, kterou před čtyřmi lety výrazně poničil požár, má nový dubový krov. Několikatunovou konstrukci do centra francouzské metropole dopravili po řece Seině na lodi tak velké, že kvůli tomu na několik hodin museli přerušit ostatní lodní dopravu. Podívejte se ve fotogalerii, jak celá akce probíhala, i na požár před čtyřmi lety.

Přečíst článek
Členové katolického bratrstva 'Cristo de la Buena Muerte' se účastní procesí ve španělské Zamoře, počátkem úterý 4. dubna 2023.

FOTOGALERIE: Týden ve světě – přípravy a oslavy Velikonoc, Macron v Číně, papež zpět v úřadu

Přečíst článek

Dalibor Martínek: V Hřensku shořel kus lesa a hasiči jsou opět za hrdiny. Ve skutečnosti se ale nic zvláštního nestalo

Přečíst článek
Loď Felicity Ace plující pod panamskou vlajkou byla na cestě z německého Emdenu do amerického přístavu Davisville zasažena požárem. Na palubě veze kolem 4000 automobilů z koncernu Volkswagen, včetně luxusních vozů Porsche, Audi a Bentley.

Volkswagen přišel na moři o luxusní auta za tři miliardy. Shořely vozy Porsche, Bentley i Lamborghini

Požár námořní dopravní lodi Felicity Ace vezoucí čtyři tisíce luxusních Porsche, Bentley, Lamborghini či Audi, se jejich vlastníkovi Volkswagenu zásadně prodraží. Podle odhadu analytického uskupení Russell Group mají auta na lodi hodnotu přes 400 milionů dolarů, z toho hodnota poškozených patřících německému koncernu činí 155 milionů dolarů (asi 3,3 miliardy korun). O ty zřejmě firma přijde, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Reklama

News box

Bývalý americký prezident Barack Obama a jeho manželka Michelle podpořili Kamalu Harrisovou ve volebním klání o Bílý dům. Kampaň současné viceprezidentky zveřejnila krátký záznam společného telefonátu trojice. Po rozhodnutí prezidenta Joea Bidena neusilovat o znovuzvolení se Harrisová uchází o demokratickou nominaci pro listopadový souboj s republikánem Donaldem Trumpem.
Reklama
Reklama
Doporučujeme