Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

obnovitelné zdroje - informace o tématu

Jaderná elektrárna v Německu

Německo se loučí s jádrem. Likvidace elektráren potrvá dekády

Německo se vydává zcela novou energetickou cestou, která je opačná od té české. Rozhodnutí opustit jadernou energii bylo dílem okamžiku ve srovnání s tím, jak dlouho se budou německé nukleární elektrárny demontovat. Německo navíc nemá vybrané místo pro úložiště vyhořelého jaderného odpadu.

Přečíst článek
Klienti bank, kteří si pořídí energeticky šetrný dům, mohou od banky získat nižší úrokovou sazbu na hypotéce.

Banky zelenají. Poznají to například ti, kteří si pořizují nové bydlení

Přečíst článek
Ursula von der Leyenová, šéfka EK

Lukáš Kovanda: Zelené ambice Bruselu jsou střelou do vlastní nohy

Brusel představil revoluční zelený balíček. Důsledek? Zdraží auta, letenky, bydlení i elektřina.

Přečíst článek
Reklama

News box

Americký provozovatel alternativní taxislužby Uber čelí v Británii žalobě ze strany tradičních londýnských taxikářů, která by ho mohla stát více než 250 milionů liber (přes 7️⃣ miliard korun). Informuji o tom server BBC a list Financial Times.
Ukrajinské drony v noci na dnešek poškodily ⚡ energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské oblasti, uvedl na telegramu tamní gubernátor Andrej Klyčkov. Útok bezpilotních letounů z Ukrajiny, která se od února 2022 brání ruské invazi, na energetické zařízení dnes oznámil i šéf nedaleké Smolenské oblasti Vasilij Anochin. Kyjev jejich prohlášení nekomentoval.
Nejméně 36 lidí zahynulo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila část 🛣️ dálnice. Dalších 30 lidí je zraněných. S odkazem na čínské úřady o tom dnes informovala agentura AP. Předchozí bilance hovořila o 24 mrtvých.
Nejméně 1️⃣3️⃣ zraněných si dnes v Oděse na jihu Ukrajiny vyžádal ruský útok podniknutý balistickou raketou. Úder také na místě vyvolal rozsáhlý požár, uvedla agentura Reuters s odkazem na šéfa správy Oděské oblasti Oleha Kipera.
Spojené státy dnes obvinily Rusko z porušování 📜 úmluvy o chemických zbraních. Podle Washingtonu Rusové proti ukrajinským vojákům nasadili dusivou látku chlorpikrin i chemické prostředky k potlačování nepokojů, informovala agentura Reuters.
Reklama
Reklama
Doporučujeme