Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

nájmy - informace o tématu

Natáčení podcastu s Adamem Zvadou

Ceny nájmů kanceláří v Praze letí nahoru, říká Adam Zvada ze Scott.Weber

Adam Zvada založil v době celosvětové finanční krize, na přelomu let 2008 a 2009 vlastní firmu. Nazval ji Scott.Weber. Z trochu dětinských důvodů, spojil název ze jména firmy, na jejímž kole jezdil, a z názvu firmy, na jejíchž grilech si doma dělali stejky. Což už je v případě této firmy poněkud vousatá legenda.

Přečíst článek
Hledání nájmu v realitní kanceláři, ilustrační foto

Nájem je nyní výhodnější než hypotéka. Ale nedobrovolně, lidé nemají na výběr, říká průzkum

Přečíst článek
Tomáš Kašpar v podcastu Realitní Club

Tomáš Kašpar: Majitelé psů by mohli platit vyšší kauci za nájemní bydlení

Moderní nájemní bydlení vypadá trochu jako v hotelu, říká Tomáš Kašpar, spoluzakladatel a viceprezident Asociace nájemního bydlení. Ta zastupuje vlastníky nájemních bytů, kterých nyní rychle přibývá.

Přečíst článek

Ceny pronájmů narazily na strop, ukazují nová data

Růst cen pronájmů v meziročním srovnání zpomalil a mezičtvrtletně ceny i klesly, v Praze u bytu 2+1 o pět procent a v Olomouci u dispozice 3+1 o osm procent. Vyplývá to z dat společnosti UlovDomov.cz. Asociace nájemního bydlení nicméně odhaduje, že letos nájemné zdraží o méně než 15 procent.

Přečíst článek
Prosek Park - vizualizace projektu nájemního bydlení.

Česká spořitelna nabídne levné nájmy. První byty obsadí zdravotníci z Motola

Dostupné bydlení České spořitelny (DBČS) chce jako dceřiná společnost banky pomáhat řešit bytovou krizi v Česku. Ve spolupráci se starosty měst a obcí hodlá stavět dostupné byty s přijatelným nájemným primárně pro zaměstnance z nejpotřebnějších profesí. První projekt za miliardu korun s 254 byty staví DBČS ve spolupráci s developerem Finep na Praze 9. Další bude na Praze 11 a na Vysočině. Do budoucna chce kvůli čerpání EU fondů a úvěrům spolupracovat i s vládou ČR, jak řekl novinářům šéf DBČS Marek Blaha.

Přečíst článek
Byt, nájemníci

Dalibor Martínek: Nájmy jsou aktuální trend. Ale také nebezpečná past

Na nájemníky se v Praze nyní všichni těší. Soukromníci se starým bytem, developeři, investiční fondy, správcovské firmy. Dokonce i církev svatá. Netěší se na ně z lásky, pomýšlejí na jejich peníze. Nájemníci se stávají lovnou zvěří. Pardon, investičně zajímavou skupinou.

Přečíst článek
Výstavba polyfunkční budovy s obchodními prostory v blízkosti Masarykova nádraží v Praze, Budova je součástí stavebního projektu Masaryčka společnosti Penta Real Estate.

Pavel Kliment: Nájmy porostou. U bytů, kanceláří i hal

Vyšel 16. ročník Trend Reportu, nejucelenější studie o vývoji na českém realitním trhu. Pavel Kliment, partner KPMG a expert na nemovitostní trh ve svém příspěvku shrnul důležité poznatky studie. A jaký hlavní závěr z nich vyvodil? Ceny realit výrazně neklesnou a nájmy čeká růst.

Přečíst článek

Portály: Přibývá podvodných nájemních inzerátů i neplatičů

Vyšší zájem o nájmy kvůli nedostupnějšímu vlastnímu bydlení přitahuje nekalé praktiky, zvyšuje se také počet neplatičů. Společnost Bezrealitky varovala, že od počátku zimy odhalila a nezveřejnila trojnásobek pokusů o podvodné inzeráty, které se tak podle ní přesouvají na sociální sítě. Podle služby Ideální nájemce činil v prvních dvou měsících roku nárůst neplatících podnájemníků meziročně 34 procent.

Přečíst článek
Pracovnice ve skladu

Pronajmout si sklad v Česku vyjde meziročně až o třetinu dráž

Nájmy v logistických centrech v Praze vzrostly za uplynulý rok nejvíce v Evropě. Vyplývá to z Prologis Rent Indexu. Martin Baláž, který je jako viceprezident a country manager pro Českou republiku a Slovensko zodpovědný za české a slovenské portfolio společnosti Prologis, řekl , že nájmy v Praze stouply meziročně o 25 až 30 procent, ale v zásadě dosáhly úrovně ostatních evropských metropolí.

Přečíst článek
Brno, nemovitosti

UniCredit: Investovat do rezidenčních nemovitostí je nejvýhodnější v Brně

Výhodnost investic do rezidenčních nemovitostí se v lednu zvýšila. Vyplývá to z dat, které poskytla UniCredit Bank. Její ukazatel, který představuje čistou roční výnosnost nájemného, od které se odečte průměr úrokových sazeb hypoték a vládních dluhopisů v lednu, stoupl meziměsíčně o 18 procentních bodů na minus 3,33 procenta.

Přečíst článek
Byt, nájemníci

Advokát: Pozor na inflační doložku v nájemních smlouvách. Často je neplatná

Pokud je formulace inflační doložky neurčitá, tak je doložka neplatná. S aktuální výší inflace tak může pronajímatel přijít o značné sumy a naruší se vztahy mezi nájemcem a pronajímatelem, varuje advokát Pavel Strnad. A jak má správná doložka vypadat?

Přečíst článek
Pronájem a podnájem bytu bez rizika? Ideální nájemce to zařídí

Pronájem a podnájem bytu bez rizika? Ideální nájemce to zařídí

Jak se pozná ideální nájemník? Na první pohled jen těžko. Navíc i ten nejspolehlivější může někdy uklouznout na své životní cestě nebo třeba jen po zamrzlé kaluži… A neschopnost platit nájem je tu. Existuje ale chytrý způsob, díky němuž nemusí podobně nepříjemné situace pronajímatele vůbec tížit. A takové řešení je prostě in.

Přečíst článek
Reklama

News box

Návrh rozpočtu vysokých škol pro příští rok počítá s navýšením o šest miliard korun. Na sociální síti to dnes uvedl ministr školství Mikuláš Bek (STAN). Na vzdělávání na veřejných vysokých školách je nyní určeno 30,9 miliardy korun. Navýšení peněz pro vysoké školství potvrdila také předsedkyně České konference rektorů Milena Králíčková. 
Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil 🔥požár, se  zřítila, uvedl mluvčí 🚒 dánských hasičů. I přes zpevnění a pokus o stabilizaci ohořelých nosných stěn, se jich polovina propadla. Požár těžce poničil renesanční budovu ze 17. století, která přišla o svou vysokou věž i velkou část střechy. Při dnešním zřícení fasády nebyl nikdo zraněn, uvádějí dánské noviny Jyllands-Posten.
Pražský dopravní podnik 🚌obdržel předžalobní výzvu od společnosti Nové Holešovice, kterou založil spolu s firmami Karlín Group a CPI Property Group k rozvoji stanice metra Nádraží Holešovice a jejího okolí, vedení metropole chce ze společnosti vystoupit. Ve výzvě vyčíslil advokát případnou škodu na 1,31 miliardy korun a vyzval k dodržení původní dohody
Spojené státy i po obnovení ropných sankcí vůči Venezuele 👍 umožní některým americkým a evropským ropným firmám pokračovat v obchodování se státní venezuelskou ropnou společností PDVSA. Udělování povolení budou vyhodnocovat případ od případu, napsal americký deník The Wall Street Journal (WSJ).
Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí 🔟 ukrajinských samohybných houfnic Bohdana a v následujících měsících toto množství ještě vzroste, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, citovaný médii. Houfnice Bohdana se podle dostupných informací montují na podvozky české automobilky Tatra.
Pražský magistrát koupí budovu v Holešovicích a přestaví ji na 🏫 střední školu, zřejmě gymnázium. Objekt v ulici U Pergamenky nabídne zhruba 520 míst pro žáky, a navýší se tak kapacita středních škol v Praze. Schválili to dnes pražští zastupitelé. 
Spojené státy a Británie dnes rozšířily své protiíránské 📜 sankce v reakci na víkendový vzdušný útok Teheránu na Izrael. Americké ministerstvo financí novými postihy míří na 16 jednotlivců a dva subjekty napojené na výrobu dronů, které byly při útoku použité. Londýn cílí na několik vojenských organizací a osob s vazbami na výrobu bezpilotních letounů i raket, napsala agentura AP.
Průměrné nájemné v České republice v prvním čtvrtletí 📈 vzrostlo mezičtvrtletně o procento na 295 korun za metr čtvereční. Nejvýznamněji vzrostlo nájemné v Olomouci o 4,3 procenta a o 3,1 procenta v Hradci Králové. Naopak propad cen pronájmů byl zaznamenán v Karlových Varech o 1,8 procenta, v Liberci o 1,2 procenta a v Jihlavě o necelé procento.
Zájem o obnovitelné zdroje energie v Česku dál 📈 roste, což se projevilo i v počtu žádostí o dotace. Počet žádostí o dotaci na fotovoltaiku stoupl v prvních třech měsících letošního roku meziročně téměř dvojnásobně, o desítky procent vzrostl i počet žádostí u tepelných čerpadel. Celkově bylo zatím podáno téměř 47 tisíc žádostí. 
Pražský dopravní podnik (DPP) vypsal tendr s předpokládanou hodnotou zhruba 8️⃣6️⃣ miliard korun bez DPH na nákup automatizovaných vlakových souprav určených pro linky metra C a D. Součástí zakázky budou také další potřebné technologie a úpravy stanic a dep. ČTK to dnes v tiskové zprávě sdělil vedoucí komunikačního odboru DPP Daniel Šabík.  Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme