Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Morava - informace o tématu

Tento dům se nachází v okrajové části malé obce na jižní Moravě.

Pro tři lidi a dva psy. Jak vypadá vila ze dřeva se dvěma bazény v srdci vinařského kraje?

Dům stojící v oblasti Modré Hory, nejtradičnější vinařské oblasti v tuzemsku, je názornou ukázkou toho, že ze dřeva se dá postavit všechno. I vila s bazénem.

Přečíst článek
Sportovní a relaxační areál v Kyjově

Kyjov má nový bazén. Jde o největší investici v historii města, ale stojí to za to

Přečíst článek

I Norové jsou chataři. Dávno už však neodpočívají ve srubech, ale v moderních dřevostavbách. Jedna je i na Zlínsku

Přečíst článek
Vinotéky to mají v konkurenci hospod na Žižkově těžké, ale stále se rozvíjejí

Obyčejný byznys: Vinotéky to mají v konkurenci hospod na Žižkově těžké, ale stále se rozvíjejí

Přečíst článek
Areál bývalé továrny se proměnil na centrům zážitkové turistiky.

REPORTÁŽ: Ruiny na jihu Moravy se proměnily na luxusní hotel

Ve více než 30 let chátrajícím brownfieldu u Znojma je nově hotel i restaurace. Přesně tak jako v Kravsku by se mělo rekonstruovat.

Přečíst článek
Apartmánové byty - pilotní projekt divize Real Estate společnosti Volarik Capital - vizualizace

Prodal Ferrari, aby postavil podzemní wellness. Podnikatel Volařík si na jihu Moravy plní developerské sny

Moravský developer láká do Mikulova na genius loci, design, udržitelnost i vybranou gastronomii. Jeho investiční společnost Volarik Capital se na jihu Moravy chystá stavět o sto šest. A nebude to jen o rozšíření stávajícího hotelu v Mikulově. „V plánu je ekologicky zaměřená výstavba, která zahrnuje butikový hotel, apartmány i čtyřmiliardové lázně. A to prý není zdaleka vše, prozradil Newstreamu Mike Volařík. Časem prý bude stavět i u moře.

Přečíst článek
Vinařství Přátelé Pavlova

Moderní vinařství na Pálavě má v sobě i kus z antiky. A výhled na Dyji

Na Pálavě postavili stodolu. Není ale ledajaká, má antické přesahy. Navíc se v ní neskladuje seno, ale víno. Objekt v zóně CHKO navrhli architekti z brněnského Ateliéru Štěpán. Ten se celosvětově proslavil především díky sakrálním stavbám.

Přečíst článek
Záplavy na Moravě a ve Slezsku v červenci 1997 si vyžádaly 50 lidských obětí. Nejpostiženější obcí se staly Troubky nedaleko Přerova (na snímku).

FOTOGALERIE: Povodně na Moravě: 25 let od tragédie, která stála 50 lidských životů a desítky miliard

Nejtragičtější záplavy v novodobých českých dějinách se odehrály v červenci roku 1997 na Moravě a ve Slezsku. Celkem zahynulo 50 lidí, z toho devět v Troubkách na Přerovsku, které se staly smutným symbolem povodní. Zničeno bylo přes 2100 domů, škody dosáhly asi 63 miliard korun. Podívejte se ve fotogalerii na tehdejší obrazové svědectví zejména fotografů ČTK.

Přečíst článek
Dopady řádění tornáda na Moravě

Řádění tornáda zasáhlo i pojišťovny. Na pojistkách vyplatily výrazně víc než obvykle

Katastrofy spojené s počasím v posledních letech mění charakter. Dějí se na menším prostoru, ale způsobují větší škody. Podle pojišťoven roste zájem o pojistky pokrývající škody na majetku způsobené rozmary počasí.

Přečíst článek
Nové vyhlídky nad Dolní Bečvou.

Nový turistický cíl v Beskydech. Tři vyhlídky na dříve nepřístupném kopci

Tisíc metrů nových zpevněných stezek s lavičkami a tři přístřešky zdobí nově kopec nad bývalým lomem v Horní Bečvě na Rožnovsku. Projekt iniciovaný obcí vyšel na necelé čtyři miliony. 

Přečíst článek
Dům od ateliéru ORA v Božicích na Moravě.

Jak stavět na české vesnici moderně? S respektem k tradici

Dům, který navrhli do vesnice Božice architekti ze studia ORA, v sobě mísí prvky moderní architektury a tradičního vesnického stavení.

Přečíst článek
les

Stát odškodní tornádem zasažené zemědělce, dá jim až 1,5 miliardy korun

Ministerstvo zemědělství podpoří zemědělce, potravináře nebo lesníky poškozené tornádem. Vyčlenilo na to 1,5 miliardy korun. Kompenzace se bude odvíjet podle výše skutečných škod, schválila to vláda.

Přečíst článek
Jan Grolich, hejtman Jihomoravského kraje

Hejtman Grolich: Škody po bouřkách na jihu Moravy půjdou do miliard

Škody po bouřkách, které ve čtvrtek zasáhly domy i auta na Břeclavsku a Hodonínsku, půjdou do miliard korun. Uvedl to jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL).

Přečíst článek
Reklama

News box

Indonéské ministerstvo dopravy dnes po několika silných erupcích 🌋 sopky Ruang uzavřelo mezinárodní letiště Manado, které je od vulkánu vzdálené asi 100 kilometrů. Stovky lidí také uposlechly příkaz úřadů a opouštějí ohroženou oblast na severní straně ostrova Sulawesi. Příkaz k evakuaci ve středu dostalo na 11 tisíc lidí.
Drůbežářský podnik Schrom Farms z holdingu Agrofert podal žalobu na 🏛️ ministerstvo zemědělství. Snaží se tak bránit tomu, že musel vrátit dotaci 1,6 milionu korun, kterou Česko nedostane proplacenou z fondů Evropské unie kvůli střetu zájmů bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO).  Číst více
Chorvatské parlamentní volby 🥇 vyhrála středopravá vládní strana Chorvatské demokratické společenství (HDZ) premiéra Andreje Plenkoviče, která získala 60 křesel ve 151členném parlamentu. Opoziční koalice neformálně vedená prezidentem Zoranem Milanovičem a jeho Sociálnědemokratickou stranou (SDP) bude mít 42 křesel. 
Americká ministryně financí Janet Yellenová dnes zdůraznila závazek administrativy prezidenta Joea Bidena poskytnout Ukrajině potřebnou pomoc a zároveň označila republikánské průtahy při jejím schvalování za  neomluvitelné. Yellenová se tak vyjádřila po setkání s ukrajinským premiérem Denisem Šmyhalem při konferenci o Ukrajině.
Reklama
Reklama
Doporučujeme