Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Josef Středula – hradní kandidát odborářů

pět minut po otevření volebních místností se tvoří před některými z nich fronty.

PREZIDENTSKÉ VOLBY ON-LINE: Pavlovi vyjádřili podporu Nerudová, Fischer, Hilšer i premiér Fiala

První kolo přímé volby prezidenta ČR skončilo, začalo sčítání hlasů. Po sečtení hlasů ve třech čtvrtinách okrsků vede bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš se 37 procenty hlasů. Na druhém místě byl generál ve výslužbě Petr Pavel se 33,49 procenta hlasů. Vyplývá to z volebního serveru ČSÚ. Na třetím místě je zatím bývalá rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová se 13,77 procenta hlasů. Čtvrtý v pořadí je senátor Pavel Fischer se 6,56 procenta hlasů. Zisk ostatních kandidátů se pohyboval pod pěti procenty. Volební účast činila 67,48 procenta.

Přečíst článek

Dalibor Martínek: Středula ještě neřekl poslední slovo. Spasí sociální demokracii?

Přečíst článek

Češka žijící v New Yorku: Volby jsou pro nás mnohem dražší. Pro voličský průkaz si přijela do Prahy

Téměř patnáct tisíc Čechů je podle ministerstva zahraničí odhodláno volit svého prezidenta i z ciziny. Stihli se zapsat na zvláštní seznamy voličů na českých zastupitelských úřadech. Alternativou pak je požádat o voličský průkaz. „Korespondenční volba je pořád v nedohlednu. Nám, kteří žijeme venku, to přitom neuvěřitelně komplikuje život časově i finančně,“ říká Češka žijící v New Yorku Marie T. Zapsat na voličské seznamy se nestihla, dojela si pro voličský průkaz do Prahy.

Přečíst článek
Zlom v prezidentských průzkumech? Nerudová je první před Babišem a Pavlem

Zlom v prezidentských průzkumech? Nerudová je poprvé první před Babišem a Pavlem

Ekonomka Danuše Nerudová se v aktuálním volebním modelu agentury Median poprvé dostala na první místo mezi prezidentskými kandidáty. Získala by 28 procent hlasů a oproti říjnu si polepšila o 13 procentních bodů. Na druhém místě se umístil předseda hnutí ANO a bývalý premiér Andrej Babiš, kterému model přisoudil 26,5 procenta hlasů. Třetí by podle průzkumu z přelomu listopadu a prosince skončil někdejší vysoký představitel armády Petr Pavel se ziskem 23,5 procenta. V hypotetickém druhém kole by Babiše porazili Nerudová i Pavel, zhruba pětina respondentů ale zůstává v těchto duelech nerozhodnutá.

Přečíst článek
Praha, Pražský hrad, sídlo vlády ve Strakově akademii

Prezidentská volba má první poražené. Podívejte se na rozhovory s kandidáty

První boj je za námi. Ministerstvo vnitra oznámilo, kteří kandidáti splnili veškeré náležitosti a skutečně se mohou ucházet o prezidentský post. Přinášíme rozhovory s osmičkou lidí, kteří chtějí na Hrad v unikátním seriálu Kafe s prezidentem.

Přečíst článek
Pražský hrad z Karlova mostu

Dalibor Martínek: Babiš nebo Antibabiš? Napětí stoupá. Kdyby Antibabiš, tak který?

Ráno se probudím a rozhodnu se pro jednoho z kandidátů, řekl mi na firemním setkání nedávno majitel významné společnosti. Žádný kandidát mi nepřipadá ideální, ale hlavně ať to není Babiš, doplnil. A myšlenku ještě rozvedl. Možná by podle něj bylo nejlepší, kdyby na Hradě seděl někdo, kdo bude jen jakýsi ceremoniář. Žádná silná osobnost. Protože jak ukázal Zeman, hradní moc je tak snadné zneužít.

Přečíst článek

Jak volit prezidenta republiky? Základní informace pro voliče

Sedmá volba prezidenta ČR – a třetí přímá obyvateli – se blíží. Jak a kdy se jako volič zúčastnit nadcházejících prezidentských voleb? Kdo může volit, jak volit ze zahraničí, jak je to s hlasovacími lístky? Zde je přehled základních informací ke třetí přímé volbě prezidenta ČR, jejíž první kolo se uskuteční 13. a 14 ledna 2023 a případné druhé kolo o dva týdny později, sestavený na základě informací ministerstva vnitra.

Přečíst článek
Josef Středula

Odboráři demonstrovali proti vládě. Vyzvali k cenové regulaci

Odbory na pražské demonstraci vyzvaly k zavedení cenové regulace, k zastavení poklesu reálných mezd nebo k zestátnění kritické infrastruktury v energetice. Vláda se podle nich musí zasadit o ochranu nízkopříjmových skupin i střední třídy, na které nejvíc dopadá současná krize, a zachovat sociální smír. Protestní akce, která trvala zhruba hodinu a půl a uzavřela ji státní hymna, se podle policejního odhadu zúčastnilo několik tisíc lidí. Podle policie byla demonstrace bez problémů.

Přečíst článek
Josef Středula, prezident ČMKOS, kandidát na prezidenta
video

Josef Středula: Klíčovým tématem je přežít. Vláda v tom zatím moc neudělala

Představte si prezidentské volby jako dostihy. A kandidáty na prezidenta jako koníčky, kteří se mají utkat o titul. Josef Středula, šéf českých odborů, se nakonec rozmyslel, že bude kandidátem na prezidenta. Trošku na začátku váhal, jestli se má do závodu připojit. Nakonec se po dohodě v rodině rozhodl, že ano. A hned se stal jedním z favoritů. Co by nám tento potenciální vítěz v čele státu přinesl?   

Přečíst článek
Josef Středula, prezident ČMKOS

Středula: Vláda zdražování jen přihlíží. Minimální mzda má být 18 200 korun

Požadujeme zvýšení minimální mzdy o 2000 korun na 18 200 korun. A to ještě letos. Na shromáždění odborů proti chudobě to uvedl Josef Středula, předák Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS). Ve svém projevu Středula zkritizoval Fialův kabinet za to, že proti zdražování nedělá dost.

Přečíst článek
Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL)

Marian Jurečka zapomíná šetřit. Přidáme části státních zaměstnanců, slíbil odborářům

Na víc peněz by si od začátku září mělo přijít zhruba 300 tisíc pracovníků ve veřejném sektoru. Obecnou shodu na růstu platů ale odbory se zástupci vlády nenašli.

Přečíst článek
Odborový šéf Josef Středula

Dalibor Martínek: Má Středula šanci stát se prezidentem? Kurzy na jeho vítězství stoupají

Než šéf odborů Josef Středula na výročním kongresu odborů oznámil, že jeho kandidatura na prezidenta je reálná, byl kurz na jeho vítězství u Tipsportu 17:1. Byl na pátém místě, první byl generál Petr Pavel s kurzem 2,4 ku jedné, druhý Andrej Babiš, 3,15:1. Den poté, kdy Středula poprvé reálně přiznal ochotu kandidovat, na něj sázková kancelář zvedla kurz na 14 ku jedné. Posunul se před Danuši Nerudovou na čtvrté místo. 

Přečíst článek
Reklama

News box

U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme