Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

hotel - informace o tématu

Reklama

News box

Vývoz osobních automobilů z Číny v dubnu pokračoval v silném růstu a vyšplhal se na další rekord. Meziročně se zvýšil o 3️⃣8️⃣ procent a dosáhl 417 tisíc vozidel. S odvoláním na údaje Čínské asociace osobních automobilů (CPCA) o tom dnes informovala agentura Reuters.
Rakouští občané volby do Evropského parlamentu (EP)  nepovažují za hlasování druhého řádu. V těch nadcházejících, které se v této alpské republice uskuteční 9. května, se dá očekávat, že by účast mohla přesáhnout 60 procent. 
Ústecký krajský soud zamítl návrh na reorganizaci děčínské firmy České loděnice a prohlásil na společnost konkurz. Věřitelé přihlásili pohledávky za 7️⃣6️⃣ milionů korun, dnes odpoledne odvolali konkurzního správce a zvolili nového. Návrh na prohlášení úpadku podalo na začátku roku 23 zaměstnanců společnosti, která staví a opravuje nákladní lodě. Na mzdách dluží firma přes milion korun.
Porcelánka Thun 1794 z Nové Role na Karlovarsku definitivně  zavřela svůj závod v Klášterci nad Ohří. Důvodem byl velký pokles počtu zakázek v loňském roce a na začátku letošního. Společnost dosáhla vloni tržeb 394 milionů korun, je to ale o téměř 100 milionů korun méně než v předešlém roce. 
Japonská automobilka Honda Motor v uplynulém finančním roce zvýšila čistý zisk o 7️⃣0️⃣ procent na rekordních 1,11 bilionu jenů (zhruba 165 miliard korun). K růstu zisku přispěl silný prodej hybridních vozů a slabší kurz jenu, který po přepočtu zvyšuje hodnotu zahraničních příjmů. 
Kyjev očekává první dodávku stíhacích letounů ✈️ F-16 ze západních zemí letos v červnu až červenci, řekl Reuters nejmenovaný zdroj z ukrajinské armády. Neupřesnil, který stát je Kyjevu poskytne.
Inflace v Maďarsku v dubnu zrychlila 📈na 3,7 procenta z 3,6 procenta v předchozím měsíci. Zaznamenala tak první nárůst za 15 měsíců. Vyplývá to z údajů maďarského statistického úřadu.
Další zemědělské protesty 🚜🚜🚜 budou 22. května v Praze. Rozhodli o tom zástupci Agrární komory, Zemědělského svazu a dalších organizací. Podle prezidenta Agrární komory Jana Doležala by to měly být masivní protesty, nemusí být poslední. Vláda podle něj tíživou situaci v sektoru neřeší a spíš ji některými kroky i zhoršuje. Číst více
Letecké skupině ✈ IAG vzrostl v prvním čtvrtletí letošního roku provozní zisk na 68 milionů eur (1,7 miliardy korun) z loňských srovnatelných devíti milionů eur. Výsledky podpořila rostoucí poptávka v době velikonočních svátku. Společnost dále uvedla, že rezervace na léto jsou vysoké. IAG vlastní aerolinky British Airways, Ibera, Aer Lingus a Vueling.
Češi měli letos v únoru a březnu vyšší zájem o letenky ✈ do měst v Severní Americe než ve stejném období loni. Do nejoblíbenější americké destinace New York letos koupili meziročně o 50 procent letenek více, prodej letenek do Miami a Los Angeles vzrostl trojnásobně. Uvedl to ředitel portálu Letuška.cz Josef Trejbal. Způsobuje to podle něj silná konkurence dopravců, díky které klesají ceny letenek.
Reklama
Reklama
Doporučujeme