Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Newstream Eventy

Legendy, Mark Mobius i Cathie Wood, vystoupí na investiční akci roku na Pražském hradě

Legendy, Mark Mobius i Cathie Wood, vystoupí na investiční akci roku na Pražském hradě

Přednášky více než pěti desítek předních českých i zahraničních investorů, investiční tipy, panelové diskuse s osobnostmi finanční scény i networking – to vše nabídne investiční summit, který se uskuteční 2. listopadu v Martinickém paláci na Pražském hradě.

Přečíst článek

Newstream vydává první číslo magazínu Newstream CLUB, přinese články z Harvard Business Review 

Přečíst článek
Je ESG v krizi? Jaká budoucnost čeká firemní udržitelnost, odhalí už za týden byznysoví lídři

Je ESG v krizi? Jaká budoucnost čeká firemní udržitelnost, odhalí už za týden byznysoví lídři

Business Leaders Forum, nejstarší národní platforma pro odpovědné a udržitelné firemní lídry, pořádá 14. září 2023 konferenci ESG Leadership. Experti z veřejného i soukromého sektoru na ní budou sdílet zkušenosti se zaváděním ESG do strategie firem a debatovat o aktuálních trendech. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek

Zapletalová: Největším luxusem a nejdražší investicí je čas. I proto by jej měly začít ženy dávat i sobě

Čas hraje zcela zásadní roli při ruční výrobě ve sklářství i v životě každého člověka. Čas je totiž tou nejluxusnější komoditou a měli bychom proto mnohem více promýšlet, do čeho jej investujeme. Na čas pro sebe by tak neměly zapomínat ani ženy, které v dnešní společnosti dávají často přednost všem a všemu před sebou samými, zaznělo jako hlavní motto na dalším inspirativním klubovém setkání Newstream Business Clubu českých a slovenských žen, které tentokrát ve své Galerii Moser v Praze Na Příkopech hostila spolumajitelka sklárny Moser a šéfka nadačního fondu Flamínia Kateřina Zapletalová. 

Přečíst článek
Singularity Univesity

Umělá inteligence bude tématem prestižní Singularity University. Summit se po pandemii vrací do Prahy

Vizionáři z celého světa opět zamíří do České republiky. Futuristická akce roku SingularityU Czech Summit se bude konat 2. a 3. října 2023 v Praze na Žofíně. Hlavním tématem je umělá inteligence. Singularita je blízko! Přesně tak pojmenoval v roce 2005 americký vynálezce, futurolog a zakladatel Singularity University Ray Kurzweil svoji průlomovou knihu o vývoji umělé inteligence a budoucnosti lidstva.

Přečíst článek
která hostí další ze setkání Newstream Business Clubu českých a slovenských žen.

Bez péče o duši je úspěch vyloučen, říká spolumajitelka Moseru, která hostí klubové setkání žen

Úspěch přichází až s duševní rovnováhou. Nezáleží jen na intelektuálních schopnostech ale také na tělesné zdatnosti a emocionální vyrovnanosti, míní Kateřina Zapletalová, spolumajitelka sklárny Moser. Úspěšná manažerka a spoluzakladatelka nadačního fondu Flamínia, který podporuje duševní zdraví teenagerů, hostí další ze setkání Newstream Business Clubu českých a slovenských žen.

Přečíst článek

Klany Baťů i Lichtenštejnů prozradí, jak zhodnocují majetek svých předků

Wealth Magazín pořádá mezinárodní konferenci Private Family Wealth zaměřenou na správu a řízení rodiny a jejího bohatství. Hvězdou letošního, v pořadí již pátého ročníku je pravnuk Tomáše Bati, Thomas Archer Bata, který účastníky seznámí s osvědčenými strategiemi kolektivní správy bohatství Baťovského klanu. Konference se bude konat 5. října 2023 v Praze v hotelu Grandior Hotel Prague. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek

Zářijová konference ShopCamp odtajnila program. Vystoupí na ní eshopařská esa

Desátý ročník komunitní e-commerce konference ShopCamp, která proběhne 7. září v Praze, už má pevný program. Zkušenosti i pořádnou dávku inspirace návštěvníkům předají zástupci zajetých e-shopů jako jsou Trenýrkárna, Econea, Libristo, Kulina či Breno. Chybět nebudou ani experti na datovou analytiku, umělou inteligenci či reklamu. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
ProStream diskuse ekonomové
video

Bankéři: Válka na Ukrajině ukázala na sílu středoevropských měn

Dlouhodobě středoevropské měny spíše posilují, s výjimkou maďarského forintu. Vliv mají i rozpočtové deficity.

Přečíst článek

Vzdělávání v éře umělé inteligence. TEDxPragueED 2023 nabídne neotřelé pohledy na budoucnost školství

V pořadí již šestý ročník odpolední konference inspirativních myšlenek TEDxPragueED 2023 proběhne 14. července v pražském multifunkčním prostoru DOX+. Téma letošního ročníku s podtitulem „Nesmysl“ slibuje odhalit nové perspektivy a hranice ve vzdělávání.

Přečíst článek

Kapverdy se otevírají investorům. Akce Choose Cabo Verde ukáže byznys potenciál ostrovů

Ostrovy zeleného mysu, jak se Kapverdám přezdívá, nejsou jen turisty vyhledávanou destinací. Skýtají v sobě také velký byznysový potenciál. O jaké příležitosti jde, ukáže konference s hlavním mottem „Choose Cabo Verde“. Uskuteční se v Praze ve čtvrtek 29. června 2023 od 9 do 17 hodin v Hotelu Ambassador v Praze. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek

Asociace venture kapitálu vyzdvihly transakce roku. Cenu si odnášejí Productboard i Gevorkyan

Ceny CVCA & SLOVCA Awards 2023 už mají své majitele. Vítězové si je převzali ve středu v podvečer na slavnostním galavečeru v zahradách hotelu Grand Mark v Praze. Stejně jako v předchozích dvou ročnících soutěže bylo hlasování ve většině kategorií velmi těsné, o šampionech tak rozhodly jednotky hlasů. Newstream je mediálním partnerem ocenění.

Přečíst článek
Reklama

News box

Více argumentů hovoří proti verzi ukrajinské rozvědky o sestřelení ruského strategického ✈️ bombardéru Tu-22M3, který se zřítil v ruském Stavropolském kraji téměř 400 kilometrů od nejbližšího místa na rusko-ukrajinské frontě, napsal v dnešním komentáři server BBC News na svém ruskojazyčném webu. 
Ceny ropy po zprávě o izraelském útoku na Írán stouply o více než tři dolary. Teherán posléze útoky bagatelizoval, což trhy vzaly jako známku toho, že napětí na Blízkém východě by nemuselo eskalovat. Cena suroviny posléze smazala předchozí zisky a oslabuje. Cena severomořské roby Brent klesá o 0,4 procenta na 86,73 dolaru za barel. Cena americké lehké ropy WTI se snižuje o 0,3 procenta a prodávala se za 82,46 dolaru za barel. 
Český státní dluh se v letošním prvním čtvrtletí zvýšil o 109,9 miliardy korun na rekordních 3,221 bilionu korun. Uvedlo to ministerstvo financí ve čtvrtletní zprávě o řízení státního dluhu ČR. Na každého Čecha tak teoreticky připadá dluh 295 480 korun. Míra zadlužení stoupla na 43,6 procenta hrubého domácího produktu (HDP) ze 42,4 procenta v roce 2023.
Slovensko nabídne Číně možnost zapojit se do budování či rekonstrukce slovenské dopravní infrastruktury formou projektů veřejně-soukromého partnerství (PPP), řekl novinářům slovenský premiér Robert Fico. Na návštěvu Číny pojede letos v červnu. Bratislava chce také urychlit dokončení jedné z klíčových dopravních staveb u Žiliny na severu země.
Antimonopolní úřad povolil fondu Genesis Capital nákup majoritního podílu ve společnosti GAF ze Žamberku, která se zabývá kovovýrobou. 
Evropská unie dnes poprvé uvalila 📜 sankce na radikální izraelské osadníky kvůli jejich útokům na Palestince na okupovaném Západním břehu. S odvoláním na diplomaty o tom informuje agentura DPA, podle níž členské státy sankce schválily v písemném řízení.
Německá vláda zvýší odhad letošního růstu ekonomiky na 0,3 procenta z dříve očekávaných 0,2 procenta, uvedl zdroj agentury Reuters. Pro příští rok vláda podle něj počítá, že hrubý domácí produkt (HDP) stoupne o procento. Očekávaná prognóza je součástí návrhu jarních projekcí vlády, které má ministr hospodářství Robert Habeck představit příští středu.
Dopravci v prvním čtvrtletí za mýtné 🚛 🚚 na českých silnicích zaplatili 4,01 miliardy korun, meziročně o 8,6 procenta více 📈. V samotném březnu stát na mýtném vybral 1,49 miliardy korun, což byl v meziročním srovnání růst o 9,5 procenta. Na výběr mýtného měly vliv zejména Velikonoce a nová emisní složka mýta zavedená od března, uvedla společnost CzechToll, která mýtný systém spravuje.
Apple odstranil ze svého čínského internetového obchodu App Store aplikace WhatsApp a Threads firmy Meta Platforms. Americké firmě to nařídila čínská vláda kvůli obavám o národní bezpečnost. S odkazem na sdělení Applu o tom informovala agentura Reuters. Podle firem Qimai a AppMagic, které se zabývají sledováním aplikací, dnes z obchodu zmizely i další dvě zahraniční aplikace pro zasílání zpráv - Telegram a Signal. Číst více

Novým ředitelem Správy Pražského hradu bude od soboty dosavadní šéf finančního odboru Kanceláře prezidenta republiky (KPR), ekonom Pavel Vyhnánek. Nahradí Vladimíra Sonntaga, který funkci zastával zhruba rok a rezignoval z osobních důvodů.

Reklama
Reklama
Doporučujeme