Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bill Gates - informace o tématu

Bill Gates během Global Investment Summit v Londýně 19. října 2021

Gates: Do krypta investují jen blázni a ještě větší hlupáci

Fenomén kryptoměn a NFT je stoprocentně založen na teorii většího blázna, řekl miliardář a jejich vrchní odpůrce Bill Gates. Do komentáře se pustil v době, kdy zejména bitcoin zažívá velký propad své ceny.

Přečíst článek
Mark Zuckerberg

Američtí miliardáři letos chudnou. Nahoru se derou indičtí magnáti

Výsledková sezona dokonala dílo zkázy na majetku většiny nejbohatších lidí planety. Poraženým dosavadního roku je zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg, jehož jmění kleslo o polovinu. Naopak neznámý indický miliardář Gautam Adani využívá komplikované situace na Ukrajině a v Číně a jeho přístavy mu vydělaly desítky miliard navíc za pár týdnů, vyplývá ze žebříčku miliardářů agentury Bloomberg.

Přečíst článek
Bill Gates

Musk se pohádal s Gatesem kvůli akciím Tesly. V sázce jsou stamiliony dolarů

Dvojice miliardářů se pohádala prostřednictvím SMS zpráv. Důvod? Gatesova sázka proti růstu akciím Muskovy společnosti Tesla.

Přečíst článek
Ruský prezident Vladimir Putin má podle nejodvážnějších odhadů majetek větší než Jeff Bezos nebo Bill Gates.

Majetek Putina? Možná větší než Bezose či Gatese

Evropská unie, Velká Británie, USA a Kanada se rozhodly kvůli vpádu ruských vojsk na Ukrajinu zmrazit i majetek ruského prezidenta Vladimira Putina (a také ministra zahraničí Sergeje Lavrova). Podle dostupných odhadů Putin přitom patří mezi nejbohatší lidi na světě, ovšem přesný rozsah jeho majetku je stále předmětem polemik, uvedl časopis Fortune. Dopady jakýchkoli sankcí mířících přímo proti šéfovi Kremlu je tak podle něj těžké měřit.

Přečíst článek
Zakladatel Microsoftu a filantrop Bill Gates

Miliardář Gates: Díky promoření je víc lidí imunních než díky vakcínám. V budoucnu přijdou další pandemie

Kolem 80 procent světové populace by v současnosti mělo být očkováno nebo přijít do styku s virem způsobujícím covid-19, uvádí průzkum citovaný Billem Gatesem. Zvláště varianta omikron zajistila pravděpodobně dostatečnou imunizaci velké části lidí.

Přečíst článek
Bill Gates
video

Gatesův fond investuje až 15 miliard dolarů v oblasti čistých technologií

Investiční fond Breakthrough Energy Catalyst (BEC), za kterým stojí zakladatel společnosti Microsoft a miliardář Bill Gates, plánuje investovat až 15 miliard dolarů (přes 323 miliard korun) do projektů zaměřených na čistou technologii ve Spojených státech, Británii a Evropské unii. V rozhovoru s listem Financial Times to řekl výkonný ředitel tohoto soukromo-veřejného fondu Jonah Goldman.

Přečíst článek
Bill Gates během Global Investment Summit v Londýně 19. října 2021

Do půl roku bude úmrtí na covid méně než na chřipku, tvrdí Gates

Na covid bude bude již do poloviny příštího roku umírat méně lidí než na běžnou chřipku – pokud se tedy mezitím neobjeví další zmutované a nebezpečnější varianty viru. Prohlásil to čtvrtý nejbohatší muž planety, miliardář a zakladatel Microsoftu Bill Gates na konferenci Bloomberg New Economy Forum v Singapuru.

Přečíst článek
MacKenzie Scott

Exmanželka Jeffa Bezose je jednou z největších dárkyň světa

MacKenzie Scottová, bývalá žena majitele Amazonu Jeffa Bezose- druhého nejbohatšího muže světa po Elonu Muskovi, v rozvodu vysoudila 60 miliard dolarů a dostala se do první třicítky největších boháčů. Peníze ale rozdává mnohem štědřeji, než její exmanžel. 

Přečíst článek
mléko

Nová „hračka” Billa Gatese: Klimaticky neutrální mléko

Americká firma Neutral začala nabízet mléko, jež má být klimaticky neutrální. Její ambicí je prodávat i další potraviny, které budou mít minimální uhlíkovou stopu. Firmu podpořil fond Billa Gatese.

Přečíst článek
Boris Johnson a Bill Gates

Johnson hledá miliardové investice. Do Londýna pozval i Gatese

Britská vláda svolala do Londýna špičky investičního světa. Na mezinárodním summitu bude chtít pro zemi získat investice ve výši 13,4 miliardy dolarů. Pobídky zahraničním investorům mají dodat ostrovní ekonomice pobrexitovou vzpruhu.

Přečíst článek
Hotel Four Seasons v Praze

Gates ovládne řetězec hotelů Four Seasons. Koupí část podílu saúdského prince

Investiční firma zakladatele Microsoftu Billa Gatese převezme kontrolní většinu v kanadském řetězci luxusních hotelů Four Seasons.

Přečíst článek
Reklama

News box

Japonská automobilka Toyota Motor investuje 1,4 miliardy dolarů (32,8 miliardy korun) do svého druhého závodu na výrobu elektromobilů 🔌🚗 ve Spojených státech. Jejich výroba ve státě Indiana má začít v roce 2026, uvedla agentura Kjódó.
V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory. Číst více
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem. Číst více
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme