Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Huť v obci Sázava si zahrála v Báječných letech. Teď ji nadace Vieweghů prodává

Huť František postavená ve stylu a způsobem původních lesních hutí se zachovala v původní podobě, stejně jako sklářská osada Na Kácku, jejíž je součástí.
Profimedia.cz
Petra Jansová

Huť František, nejstarší objekt skláren v Sázavě, je na prodej. Majitel, Nadace Josefa Viewegha, za něj chce 99 milionů korun.

Reklama

Prodává se soubor industriálních památkově chráněných budov s užitnou plochou dva tisíce metrů čtverečních a pozemek o velikosti zhruba šest tisíc metrů čtverečních.

„Zajímavá investiční nabídka funkční sklárny s veškerou technologií i unikátní sbírkou moderního sklářského umění. Prostory nabízejí široké možnosti využití, kromě pokračování ve sklářské tradici se navíc otevírá cesta i k různým souvisejícím konceptům, jako jsou umělecké workshopy či kulturní akce,“ přibližuje nemovitost realitní kancelář Svoboda & Williams.

Objekty prošly zhruba před 10 lety kompletní rekonstrukcí pod taktovkou Nadace Josefa Viewegha, otce známého spisovatele Michala Viewegha. Nadace, které Josef Viewegh odkázal půl milion korun, vznikla v roce 2007. V témže roce se stala majitelem objektu a pozemků sklárny. Na její rekonstrukci získala dotace ve výši 130 milionů korun, přičemž 85 procent pocházelo z fondů EU. Za doby své existence získala také od dárců kolem 1,3 milionu korun, dále pak knihy, fotografie i skleněné výrobky. 

Palác Broadway

Palác Broadway je opět na prodej. A se slevou. Najde konečně kupce?

Už pošesté se pokouší stát prodat funkcionalistický palác Broadway v centru Prahy. Oproti poslední, nezdařené aukci zlevnil o 19 milionů korun, nabízen je za 911 milionů.

Přečíst článek

Výjimečná industriální památka je nyní na prodej za 99 milionů korun. Šéf nadace, Josef Viewegh mladší, na dotaz redakce, proč se objekt prodává, nereagoval.

Historie sklářského areálu v Sázavě sahá až do konce 19. století, kdy tamní mlýn a přilehlé pozemky zakoupil František Kavalír. Sklárny dodnes nesou jeho jméno. Kavalier je dodnes synonymem výroby skla, i když výroba tam byla ukončena už na konci 20. let 20. století, po druhé světové válce byla jen částečně obnovena. Fungovalo zde zároveň učiliště.

Nádraží Vyšehrad čeká přestavba na mikrobyty

Čtvrt milionu za metr čtvereční. Místo nádraží Vyšehrad budou mikrobyty

Dlouhé roky chátrající bývalé nádraží Vyšehrad v Praze 2 změnilo majitele. Podle informací serveru Seznam Zprávy má na místě nádražní budovy vyrůst projekt s mikrobyty. Developerem a investorem má být Milorad Miško Miškovič, který stál také u proměny pražského Karlína a s firmou Karlin Port Real Estate realizoval v hlavním městě více než padesátku projektů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Rekonstruovaná kaple v severních Čechách je na prodej.

Je to malý zámek, majitelé tam jezdí jako na chalupu. Teď ho chtějí prodat za 23 milionů

Přečíst článek
Oživení při prodeji nemovitostí kolem sebe nevidím, říká Jiří Kučera, obchodník s realitami

Oživení při prodeji nemovitostí kolem sebe nevidím, říká obchodník s luxusními realitami

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme