Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Je to malý zámek, majitelé tam jezdí jako na chalupu. Teď ho chtějí prodat za 23 milionů

Rekonstruovaná kaple v severních Čechách je na prodej.
Se svolením Sotheby´s
Petra Jansová
pej

Stavět se začala na konci 17. století jako kaple, duchovním účelům už ale dávno neslouží. Současní majitelé si z kaple v severočeských Zákupech vytvořili chalupu. Teď je tato výjimečná historická památka na prodej za 22 milionů.

Reklama

Stejně jako mnoho dalších církevních a historických památek v Česku, má za sebou neblahou minulost i kaple svatého Josefa v Zákupech nedaleko České Lípy. V druhé polovině minulého století chátrala, v 50. letech odsud zmizelo veškeré vnitřní vybavení.

Na rozdíl od desítek dalších kostelů, kaplí, zámků i hradů měl objekt stojící na kopci s výhledem do lesů štěstí. Noví majitelé začali kapli v roce 2017 rekonstruovat. Vznikl v ní obývací pokoj. A kompletní přeměnou prošla i její zadní přístavba.

Za objekt, který nabízí užitnou plochu 210 metrů čtverečních, stojí na více než tří tisícovém pozemku a připomíná malý zámeček, chtějí jeho současní majitelé 22,9 milionů.

Kaple přímo navazuje na rozlehlý raně barokní areál, který zahrnuje také velkolepý hospodářský dvůr. I ten byl v dlouhodobě v neudržovaném stavu a téměř zanikl. V roce 2018 se ale začal rekonstruovat.

Zámecký komplex v Dolních Kounicích je stále na prodej.

Jeden z největších hradů v Evropě je na prodej. Za 200 milionů, možná i míň

Není možná nejdražší, ale je nejrozlehlejší. Hrad v Dolních Kounicích na Brněnsku, jehož odhadní hodnota šplhá až k půl miliardě, je už přes rok v nabídce realitní kanceláře za 200 milionů korun.

Přečíst článek

Zákupy se nachází přímo mezi chráněnými oblastmi Kokořínsko a České Švýcarskou. Veškerou občankou vybavenost zajistí nedaleká Česká Lípa.

Barokní zámek v Mirošově je na prodej.

Zámek u Rokycan je na prodej. Jde o jednu z nejdražších nemovitostí na tuzemském trhu

Barokní zámek nedaleko Rokycan je na prodej. Před téměř 10 lety za něj současný majitel zaplatil 100 milionů korun, po rekonstrukci za něj chce 130 milionů korun. Historický komplex je tak suverénně jednou z nejdražších nemovitostí na tuzemském trhu.

Přečíst článek

Novostavba, ilustrační foto

Žádní Rusové, luxusní reality tady kupují výhradně Češi, říká obchodník Jiří Kučera

Kdo v Česku kupuje drahé nebo jinak řečeno luxusní bydlení, byty a domy? Rozhodně to nejsou hypotékáři, říká Jiří Kučera, generální ředitel společnosti Luxent, která se zabývá obchodováním právě v tomto realitním segmentu. Tak kdo to tedy je? Podle Kučery především lidé s hotovostí. Velmi často nepotřebují řešit akutní potřebu bydlení.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Huť František postavená ve stylu a způsobem původních lesních hutí se zachovala v původní podobě, stejně jako sklářská osada Na Kácku, jejíž je součástí.

Huť v obci Sázava si zahrála v Báječných letech. Teď ji nadace Vieweghů prodává

Přečíst článek
Zámek v Kunraticích je na prodej.

Zámek v Kunraticích se prodal v aukci. Nový majitel za něj dal přes 106 milionů korun

Přečíst článek
Menší ostrovy u Kanady mohou stát stejně jako garsonka v Praze.

Vlastní ostrov není jen pro miliardáře. Stát může i tolik co garsonka na Proseku

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme