Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

V Praze za sedm, v Karibiku za pět milionů. Byt v Panamě má navíc i posilovnu nebo bazén

V Praze za sedm, v Karibiku za pět milionů. Byt v Panamě má navíc i posilovnu nebo bazén
Se svolením UDI Group
Petra Jansová
pej

Společenská místnost s kinem, bazén, posilovna, dětský koutek i coworkingové prostory nabízí 15podlažní dům v hlavním městě Panamy. Staví ho tuzemský developer a nabízí ho Čechům. Šedesát metrů čtverečních je vyjde na pět milionů korun.

Reklama

Projekt společnosti UDI Group se nachází pár stovek metrů od pobřeží Tichého oceánu, zároveň ve finanční čtvrti. Byty tak mohou sloužit nejenom jako prázdninové, ale i nájemní pro místní či zahraniční zaměstnance finančních institucí.

Průměrný 60metrový byt zde vyjde kolem pěti milionů korun. Jde přitom o projekt vyššího segmentu, který kromě bydlení a parkování nabízí celou řadu služeb včetně společenského podlaží s bazénem, posilovnou nebo coworkingem, ale třeba také s dětským koutkem, společenskou místností či kinem.

Projekt za přibližně čtvrt miliardy korun, má vydané územní rozhodnutí, výstavba bude zahájena v průběhu příštího roku a hotovo by mělo být v roce 2026.

Kromě tohoto objektu plánuje skupina postavit takéž v hlavním městě Panamy 25podlažní dům s až 140 byty. Ten už má stát v první řadě od pláže. Investice do něj se bude pohybovat kolem půl miliardy korun. 

Developer cílí na místní i na Američany. „Panama je velmi rozvinutý fungující trh, který těží z příjmů z průplavu a velmi dobře fungujícího rozvinutého bankovnictví. Zaměřili jsme se na to, v čem jsme silní, tedy na bydlení pro vyšší střední třídu,“ vysvětlil ředitel UDI Group pro karibskou oblast Štěpán Svoboda. 

A kromě Panamy skupina koupila pozemek i v Kostarice, kde připravuje projekt patnáctipodlažního bytového domu s asi 120 byty. Architektem latinskoamerických projektů skupiny je přední dánský architekt Morten Schmidt, který na nich spolupracuje s tamními ateliéry.

Na kolik vyjde apartmán na Kapverdách.

Na chatu do Afriky? Na Kapverdách se dá koupit apartmán za milion

Kapverdy nejsou jen synonymem pro luxusní dovolenou, ceny tamních nemovitostí přináší i zajímavé investiční příležitosti. Apartmány nebo vily tam začali kupovat i Češi. Vyjde je to totiž levněji než v Česku.

Přečíst článek

Češi kupují v Černé Hoře i luxus.

Byt v černohorském Monte Carlu vyjde o třetinu levněji než na Lipně

Češi dobývají Balkánský poloostrov. Do Chorvatska nebo Albánie už dávno nejezdí jen na dovolenou, ale i investovat do nemovitostí. A jejich pozornosti neunikla ani další balkánská země, Černá Hora. I pro ni totiž platí, že byt tam vyjde levněji než v tuzemsku.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Ceny nemovitostí v Česku se stabilizují

Ceny nemovitostí v Česku se začínají stabilizovat. To si v Německu říci nemohou

Přečíst článek
Zámek v Kunraticích je na prodej.

Zámek v Kunraticích se prodal v aukci. Nový majitel za něj dal přes 106 milionů korun

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme