Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Penta si půjčila na dostavbu dvou kancelářských budov skoro dvě miliardy

Projekt Penty Nová Waltrovka v pražských Radlicích
Se svolením Penta
 ČTK

Developerská firma Penta Real Estate získala bankovní úvěr 74 milionů eur, tedy přes 1,8 miliardy korun, od ČSOB a České spořitelny na výstavbu administrativní části projektu Nová Waltrovka v pražských Radlicích.

Reklama

Penta už dříve uvedla, že pro celý projekt Nová Waltrovka, který představuje dvě administrativní budovy, hotel a 400 bytů, navýšila celkový rozpočet o jednu miliardu na pět miliard korun. Letos v říjnu Penta oznámila dokončení hrubé stavby. Obě administrativní budovy by měly být hotové včetně přilehlého širokého bulváru do podzimu roku 2023.

„S financujícími bankami máme oboustranně výborné zkušenosti. I přes výzvy spojené s covidem, narušením dodavatelských řetězců a nárůstem nákladů se nám na Nové Waltrovce daří držet stanovený harmonogram. Výše poskytnutého úvěru odráží náklady na kompletní dokončení projektu,” uvedl ředitel Penty Real Estate pro komerční výstavbu Pavel Streblov.

Architekt Petr Kolář

Architekt miliardářů Kolář: Luxus není zlatý kohoutek, ale dokonalá funkčnost

Petr Kolář patří k nejžádanějším českým architektům současnosti, i miliardáři na něj stojí frontu. Staví hotelové resorty, vesnice, olympijské parky i rodinné domy. Označení „architekt miliardářů” se ale brání. „Kvalitní architektura jde dělat i s útlým rozpočtem, stavíme projekty i za milion,” říká Kolář v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

Kancelářské budovy Metalica a Legatica navazují na pět stávajících administrativních budov, které oddělují rezidenční část lokality od rušné Radlické ulice na bývalém brownfieldu po továrně Walter na letecké motory. Ty Penta postavila mezi lety 2015 a 2018, o rok později je prodala jihokorejské společnosti Hanwha Investment & Securities.

„Je nám potěšením účastnit se financování tohoto projektu, který navazuje na centrálu ČSOB, a tím být i součástí pokračující revitalizace zanedbané lokality kvalitním developmentem s vysokými standardy a prvky dlouhodobé udržitelnosti,“ uvedla ředitelka Financování nemovitostí odboru Strukturovaného financování ČSOB Lenka Kostrounová.

Z celkových 31 500 metrů čtverečních pro kanceláře a obchody v nových budovách už má v současnosti Penta rozjednány nájemní smlouvy na více než polovinu ploch.

Bytový komplex Nový Karolina v Ostravě

Praha už je mimo realitu. Bydlení v regionech se stane žádanou variantou

Průměrná cena přes 150 tisíc korun za metr čtvereční nového bytu v Praze už nevypadá jako optimální řešení vlastnického bydlení. Naskýtá se několik variant. Nájemní bydlení nebo co-living. Ten je spíš pro mladší, kteří se snáze snesou, a možná i navážou nové vztahy. Ale kdo ví, možná to bude brzo i trend bydlení pro starší generaci.

Přečíst článek

Zařízení, jež provozuje Penta Hospitals.

Penta koupila další čtyři zařízení pro pacienty s Alzheimerem

Skupina Penta nadále posiluje síť domovů pro seniory. Do rodiny Alzeheimer Home přibydou další čtyři zařízení. Poslední akvizicí chce zvyšovat standardy služeb.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Návrh architektonického studia OVA architekti

Fotogalerie: Kousek od „zlaté“ Masaryčky vyroste nová kancelářská budova. Dříve tam stávala pošta

Přečíst článek
Místo recepce kavárna či bar. Penta zkouší nový koncept vstupu do kancelářských budov

Místo klasické recepce kavárna. Penta boří zavedená pravidla vstupu do kancelářských budov

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme