Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Otevření Máje se blíží. Budou na fasádě obří stíhačky?

Takto bude Máj vypadat už za dva měsíce.
Se svolením Amadeus Real
 ČTK

Už v červnu se otevře prvním návštěvníkům někdejší obchodní dům Máj.

Reklama

Rekonstrukce kultovního obchodního domu Máj se chýlí po necelých dvou letech ke konci. Hrubé stavební práce jsou hotové a řemeslníci pracují uvnitř na jednotlivých prodejnách. Vzniká také pasáž s takzvaným křišťálovým nebem a eskalátorová hala.

Rekonstrukci provádí stavební společnost Metrostav, vyjít má na zhruba čtyři miliardy korun. Nový obchodní dům nabídne kromě prodejen i galerii, zábavní prostor či kavárnu s vyhlídkou.

Zákazníci v novém Máji najdou například supermarket Tesco, lékárny, drogerie, kavárny, obchod s kosmetikou či prodejnu vína. Třetí a čtvrté podlaží nabídne multifunkční zábavní prostor se zaměřením na děti starší 12 let, páté podlaží bude věnováno především rodičům s malými dětmi a šesté podlaží bude sloužit mimo jiné školám a školkám a bude se věnovat historii Prahy.

Novinkou má být rovněž umělecké dílo sochaře Davida Černého na fasádě. Údajně má jít o dvě několikametrové pohyblivé plastiky motýlů, jejichž trupy budou tvořit nápodoby stíhaček spitfire.

PODCAST: Jsem kapitalista a umělec ve službách korporátu, říká sochař David Černý

Čtyřiadvacet metrů vysoká socha Lilith od Davida Černého, která je součástí karlínského domu Fragment, vzbudila v Praze bouřlivé debaty. Co na kritiku umělec říká? A baví ho spolupráce s developery? Nejenom o tom David Černý hovořil dalším díle podcastu Realitního Clubu.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Budova projde rekonstrukcí.

Architekt: Hlavák je jedinečný. Takové nádraží nemá žádné evropské město. Proto jsme ho chtěli zachovat

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme