Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejvyšší hotel v Praze bude provozovat česká hotelová síť

Hotel Corinthia
Se svolením Czech Inn Hotels
Petra Jansová

Nejvyšší pražský hotel Corinthia je novým přírůstkem hotelové sítě Czech Inn Hotels. Její majitel uvádí, že hodlá hotel postupně modernizovat, ale zároveň zachová unikátní charakter budovy.

Reklama

Devadesát metrů výšky, 26 podlaží, 539 pokojů, několik restaurací, 25 kongresových sálů nebo 14 metrů dlouhý bazén v nejvyšším patře hotelu Corinthia v pražských Nuslích bude nově provozovat hotelová síť Czech Inn Hotels. A to od 1. dubna 2024.

„Plánujeme postupně hotel modernizovat a revitalizovat pokoje, ale budeme klást velký důraz na zachování unikátního charakteru a historické hodnoty hotelu,“ přiblížil pro Newstream zakladatel a majitel sítě Czech Inn Hotels Jaroslav Svoboda. Dojde i na změnu jeho názvu.

Natáčení podcastu s Jaroslavem Svobodou

Zakladatel hotelové sítě Svoboda: V Praze nás zajímají velké hotely

„Chceme i nadále růst. Naší strategií je každý rok přidat dva až čtyři hotely,“ říká zakladatel a také ředitel hotelové sítě Czech Inn Hotels Jaroslav Svoboda v dalším díle podcastu Realitní Club. Do sítě, která vznikla před dvaceti lety, patří přes dvě desítky hotelů v Česku i zahraničí. Naposledy do sítě přibyl hotel v Gruzii na pobřeží Černého moře. V hledáčku má Svoboda ale i větší hotely v Praze.

Přečíst článek

"Čeká nás tvrdá práce v nelehké době. Ale nikdy jsme se nebáli velkých výzev. Akorát, když jako mladík začínal v Harrachově s 18 pokoji tak toto by mě nenapdlo ani ve snu," dodal Svoboda.

Svoboda věří, že díky hotelu Corinthia Prague, posílí hotelová síť svoji pozici na trhu. „Naší strategií je každý rok přidat dva až čtyři hotely,“ uvedl nedávno zakladatel a také ředitel hotelové sítě Czech Inn Hotels Jaroslav Svoboda v rozhovoru pro Newstream.

Majitelem hotelu i nadále zůstává Alfred Pisani, podnikatel maltského původu, který provozuje pod značkou Corinthia hotely ve 12 zemích.

Natáčení podcastu s Adamem Zvadou

Ceny nájmů kanceláří v Praze letí nahoru, říká Adam Zvada ze Scott.Weber

Adam Zvada založil v době celosvětové finanční krize, na přelomu let 2008 a 2009 vlastní firmu. Nazval ji Scott.Weber. Z trochu dětinských důvodů, spojil název ze jména firmy, na jejímž kole jezdil, a z názvu firmy, na jejíchž grilech si doma dělali stejky. Což už je v případě této firmy poněkud vousatá legenda.

Přečíst článek

Corinthia Prague je hotelem s dlouholetou tradicí a jedinečnou polohou v srdci metropole přímo nad Nuselským mostem. Budova hotelu má celkem 26 podlaží, z čehož 24 je nadzemních. Celková výška činí 84 metrů, anténa dosahuje až do výšky 90 metrů. Historie hotelu se začala psát přesně před 40 lety.

Výstavba byla zahájena roku 1984, provoz pak v roce 1988, přičemž pražané znali hotel rovněž pod názvem Forum. Při otevření šlo o ikonickou stavbu moderní architektury a luxusu. Budova měla být součástí města mrakodrapů na pankrácké straně Prahy, z nichž se některé stavby realizovaly, jiné pak nikoli.

Nová várka zámků na prodej

Nová várka zámků na prodej. V módě jsou ty po rekonstrukci za stovky milionů

Zájem o honosné zámky trvá. Stále častěji se ale poptávají ty, které jsou po rekonstrukci. Na svého majitele čekají zpravidla dva roky.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Natáčení podcastu s Jaroslavem Svobodou

Zakladatel hotelové sítě Svoboda: V Praze nás zajímají velké hotely

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme