Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lukrativní nákupák na Pankráci mění majitele. Bude jím český fond Trigea

Arkády Pankrác od Izraelců kupuje český fond Trigea
ČTK
 ČTK

Portfolio nemovitostního fondu Trigea se rozroste o nákupní centrum Arkády Pankrác, které momentálně prostřednictvím firmy Atrium Pankrác vlastní izraelská společnost G City. Za luxusní nákupák fond loni na podzim nabídl 6,4 miliardy korun. Nyní od antimonopolního úřadu obdržel souhlasné stanovisko.

Reklama

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil českému nemovitostnímu fondu Trigea ze skupiny Partners koupit majitele pražského obchodního centra Arkády Pankrác. Úřad o tom informoval v tiskové zprávě. Arkády Pankrác momentálně prostřednictvím firmy Atrium Pankrác vlastní izraelská společnost G City, firmu koupila v roce 2022. Agentura Bloomberg v polovině loňského roku informovala, že je obchodní centrum na prodej odhadem za 6,4 miliardy korun.

Explora Business Centre v Praze 5 změnila majitele. Od skupiny  Golden Star Group ji koupil český nemovitostní fond Trigea.

Kdo stojí za fondem Trigea, novým vlastníkem lukrativního obchoďáku na Pankráci

Vyhledávané pražské obchodní centrum Arkády Pankrác získal za více než šest miliard korun nemovitostní fond Trigea, který patří do finanční skupiny Partners.

Přečíst článek

„Ke spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti pronájmu nemovitostí, tedy bytů a nebytových prostor. Úřad zjistil, že spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, a proto vydal rozhodnutí o povolení spojení, které již nabylo právní moc,“ uvedl ÚOHS.

Celé obchodní centrum přešlo pod G City loni na jaře, do té doby vlastnil čtvrtinu obchodního centra jeho developer, německá společnost ECE Projektmanagement. Centrum Arkády Pankrác bylo dokončeno v roce 2008 a zahrnuje zhruba 40 tisíc metrů čtverečních plochy k pronájmu. Ta je z 96 procent pronajata.

Nemovitostní fond Trigea vznikl v roce 2019 a zaměřuje se na komerční nemovitosti, zejména kancelářské a obchodní budovy. V roce 2022 dosáhl fond růstu obratu o 61 procent na 121 milionů korun, zisk měl 30 milionů korun a klientům spravoval portfolio šest miliard korun.

Fond působí v České republice, na Slovensku a v roce 2022 se zaměřil i na polský retailový trh. V majetku fondu je například pražská Galerie Louvre, kancelářská budova Explora Business Centre v pražských Butovicích, plzeňské Obchodní centrum Rokycanská, Retail park Ostrava nebo Retail park Haná Olomouc.

Arkády Pankrác od Izraelců kupuje český fond Trigea

Pražské Arkády Pankrác kupuje od Izraelců český fond Trigea. Cena? 6,4 miliardy korun

Vyhledávané pražské obchodní centrum Arkády Pankrác kupuje český nemovitostní fond Trigea, vyplývá z informací Trinity Bank a portálu thePrime. Stávající majitel Arkád, izraelská společnost G City, o tomto víkendu zveřejnila informaci, že odsouhlasila prodej pankráckého centra českému institucionálnímu investorovi, a to za cenu 265 milionů eur, což je v přepočtu přibližně 6,4 miliardy korun.

Přečíst článek

Do finanční skupiny Partners patří dále také projekty Partners investiční společnost, penzijní společnost Rentea, pojišťovna Simplea a NextPage Media, která provozuje například weby Peníze.cz a Finmag.cz nebo časopis Heroine.

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme