Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kdo stojí za fondem Trigea, novým vlastníkem lukrativního obchoďáku na Pankráci

Explora Business Centre v Praze 5 změnila majitele. Od skupiny  Golden Star Group ji koupil český nemovitostní fond Trigea.
Explora Business Centre
Petra Jansová
pej

Vyhledávané pražské obchodní centrum Arkády Pankrác získal za více než šest miliard korun nemovitostní fond Trigea, který patří do finanční skupiny Partners.

Reklama

Pankrácké obchodní centrum, které dosud vlastnila  izraelská společnost G City, je druhým pražským „úlovkem“ fondu. Před čtyřmi lety získal fond do svého portfolia Louvre v Praze 5.

Letos kromě toho Trigea investovala v Polsku, a to hned dvakrát. Za 45 milionů eur, asi miliardu korun, získal fond 17 tisíc metrů čtverečních kancelářských ploch ve Varšavě nebo budovu MidPoint 71 v Vratislavi.

Petr Borkovec, zakladatel a manažer ve finančně-poradenské společnosti Partners

Partners Banka ještě letos odstartuje, věří Borkovec. Záleží ale na ČNB

Rozjezd banky, vstup na zahraniční trhy a za pět let na burzu. Takové jsou plány dalšího z českých miliardářů, který se rozhodl vstoupit do tuzemského bankovního světa. Za novou Partners Bankou stojí šéf stejnojmenné finanční skupiny Partners Petr Borkovec a další menší i větší akcionáři. Ti všichni teď nedočkavě vyhlížejí, kdy už ČNB bance udělí bankovní licenci. 

Přečíst článek

Trigea dosáhla obratu 121 milionů korun

Nemovitostní fond Trigea vznikl v roce 2019 a zaměřuje se na komerční nemovitosti, zejména kancelářské a obchodní budovy. Cílí na šestiprocentní výnos ročně, investovat do něj lze už od 500 korun. Loni dosáhl fond růstu obratu o 61 procent na 121 milionů korun, zisk měl 30 milionů korun a klientům spravoval portfolio šest miliard korun.

Fond působí v České republice, na Slovensku a v Polsku podle svého vyjádření plánuje vstup do dalších regionů střední a východní Evropy. Cílí na velké komerční nemovitosti nad 10 milionů eur. Fond vede Tomáš Trčka, který v roce 2006 stál u zrodu dodnes největšího nemovitostního fondu - REICO, investiční společnost České spořitelny, kterou řídil z pozice generálního ředitel. Následně pomáhal založit investiční společnost INVESTIKA a spoluřídil stejnojmenný nemovitostní fond.

Arkády Pankrác od Izraelců kupuje český fond Trigea

Pražské Arkády Pankrác kupuje od Izraelců český fond Trigea. Cena? 6,4 miliardy korun

Vyhledávané pražské obchodní centrum Arkády Pankrác kupuje český nemovitostní fond Trigea, vyplývá z informací Trinity Bank a portálu thePrime. Stávající majitel Arkád, izraelská společnost G City, o tomto víkendu zveřejnila informaci, že odsouhlasila prodej pankráckého centra českému institucionálnímu investorovi, a to za cenu 265 milionů eur, což je v přepočtu přibližně 6,4 miliardy korun.

Přečíst článek

Do finanční skupiny Partners patří dále také projekty Partners investiční společnost, penzijní společnost Rentea, pojišťovna Simplea a NextPage Media, která provozuje například weby Peníze.cz a Finmag.cz nebo časopis Heroine.

Investice do ETF fondů jsou velmi populární

Většina podílových fondů investorům letos vydělala, nejvíce ty akciové, ukazuje index

Většina podílových fondů investorům v prvním pololetí vydělala. Akciové fondy získaly od ledna do konce června v průměru 7,3 procenta, dluhopisové fondy 1,5 procenta, fondy peněžního trhu 2,4 procenta a realitní fondy 0,8 procenta. Naopak komoditní fondy ztratily průměrně 7,8 procenta. Vyplývá to z aktuálního Broker Consulting indexu podílových fondů za červen.

Přečíst článek

O svoji finanční situaci se kvůli inflaci bojí 95 procent Čechů. Dvě třetiny lidí mají větší obavy než před rokem.

Jak porazit inflaci. Češi spoří a investují do fondů

O svoji finanční situaci se kvůli inflaci bojí 95 procent Čechů. Dvě třetiny lidí mají větší obavy než před rokem. Kvůli současné ekonomické situaci ubylo lidí, kteří drží peníze v hotovosti nebo na běžných účtech. Téměř 40 procent naopak začalo více spořit. V Česku také přibývá také lidí, kteří své úspory investují. Vyplývá to z průzkumu společnosti Generali Investments mezi více než 1000 respondentů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Rodinný dům, ilustrační foto

Boris Tomčiak: Českým realitním fondům propadnou výnosy. Katastrofa jako v USA to ale není

Přečíst článek
Krkonošská chalupa

Chalupaření v Česku se mění: místo roubenky ve Špindlu, apartmán v Krušných horách nebo na Kapverdách

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme