Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jak zazimovat letní sídlo? Je důležitá preciznost a kontrola detailů

Sezóna končí, myslete již na zimu
Michal Nosek

Listí žloutne, počasí se stává proměnlivým a radovánky na venkově končí. Rekreační nemovitost je tak nutné připravit na zimu. Majitele čeká vypouštětí vody z trubek, čištění okapů a další důležité činnosti spojené s nástupem zimy.

Reklama

Vymést listí z okapů, vypustit potrubí s vodou, zabezpečit kůlnu, v níž skladujete sekačku, pily či kola. Úkolů, které v nejbližších dnech čekají na majitele rekreačních nemovitostí, je pochopitelně mnohem víc.Důležitá je i kontrola střešní krytiny, aby se zabránilo protékání vody, případně návštěvě kuny, nebo nepříjemných hlodavců.

Počet vloupání do rekreačních objektů dle policejních dat klesá, ale pořádné zabezpečení je stále grunt. Zvažte proto, zda neinstalovat nový rámek a petlice ke kůlnám.  Správný zámek má být doplněn bezpečnostním kováním. Okna a dnee mřížemi, zejména pokud dům stojí na samotě. Důležitá je také kvalita dveří, která vždy zloději napovídá,že bezpečnost své chaty či chalupy aktivně řešíte. Svou roli hraje i chtře rozmístěný kamerový systém napojený na mobilní telefon.

Vodu zkontrolujte dvakrát

Další stěžejní věcí je vypuštění vody z řadu a izolace vodovodních šachet. Do toalety je navíc důležité nalít denaturovaný líh, nebo nasypat sůl. Tím se zabrání případnému zamrznutí vody..Pokud se rozhodnete nechat v rekreační budově ponechat trvanlivé potraviny, tak je kvůli hlodavcům uzavřete do skleněných lahví.

Další doporučení policistů zní: Nic cenného na chalupě nenechávejte. V případě, že je dům vlhký je na zvážení i odvoz peřin, či oblečení. Samozřejmě je třeba před definitivním odjezdem i vypnutá elektřina.

Apartmány ve Filipovicích navrhli architekti ze studia CL3.

Chaty a chalupy ještě zlevní. Ale ne všude. Krkonoše, Lipno a Dolní Morava jsou výjimkou

Rekreační nemovitosti v Česku zlevňují. Až na ty, které stojí v těch turisticky nejatraktivnějších regionech. Tam naopak ceny stále mírně stoupají.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Central Group vystaví na Žižkově 370 nových bytů

Nákladové nádraží na Žižkově se rychle mění. Central Group zde postaví stovky nových bytů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme