Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Exodus z Ruska pokračuje, PPF prodala logistické centrum u Moskvy

PPF dokončila prodej většinového podílu v logistickém centru South Gate poblíž Moskvy.
ČTK

Investiční skupina PPF dokončila prodej svého většinového podílu v logistickém centru South Gate poblíž Moskvy. O transakci s odkazem na ruský server Metalinfo.ru informuje deník E15. Hodnota komplexu by se mohla pohybovat mezi 20 až 30 miliardami rublů, tedy až deset miliard korun.

Reklama

O záměru prodat rozsáhlý logistický park South Gate poblíž moskevského letiště Domodědovo média informovala loni na podzim. „Nyní mohu potvrdit, že logistický areál South Gate byl prodán,” cituje E15 mluvčího PPF Leoše Rouska. Skupina a její společnost Home Credit loni odešly z ruského bankovního trhu.

PPF

PPF ohlásila obří ztrátu. Kvůli exitu z Ruska

Skupina PPF vykázala v prvním pololetí letošního roku ztrátu 318 milionů eur (7,73 miliardy koru), když o rok dříve měla zisk 188 milionů eur (4,57 miliardy korun). Firma oznámila, že letošní ztrátu způsobily zejména náklady související s odchodem z ruského bankovního trhu.

Přečíst článek

PPF Real Estate v komplexu podle dřívějších informací vlastnil 60 procent a zbytek kontrolovali dědicové Chrise van Rieteho, ruského byznysmena s americkými kořeny, uvedl server. Novým majitelem je výrobce kovových konstrukcí Ventall.

Obří park za miliardy

Logistický park bude mít po dokončení plochu 650 tisíc metrů čtverečních a má patřit k největším v zemi. E15 píše, že podle analytiků ruského realitního trhu jde o jeden z největších prodejů logistického areálu v Rusku za poslední dva roky. Hodnota komplexu by se podle nich mohla pohybovat mezi 20 až 30 miliardami rublů, tedy až deset miliard korun.

PPF po invazi Ruska na Ukrajinu, která začala loni v únoru, postupně opouští ruský trh. Na podzim prodala v Rusku společnost Fantom, což představuje obchodní centrum v Astrachani a také administrativní komplex Comcity v Moskvě. Z obou transakcí PPF předpokládala ztrátu dohromady zhruba 104 milionů eur (asi 2,5 miliardy Kč).

Renáta Kellnerová je podle časopisu Forbes 12. nejbohatší ženou na světě

Renáta Kellnerová je podle časopisu Forbes 12. nejbohatší ženou na světě

Podnikatelka Renáta Kellnerová s rodinou je na 12. místě žebříčku nejbohatších žen na světě, který sestavuje časopis Forbes. Pětapadesátiletá vdova po vlastníkovi investiční skupiny PPF Petru Kellnerovi, který tragicky zahynul předloni v březnu, má podle žebříčku majetek za 16,3 miliardy dolarů (přes 372 miliard korun). Celkově se umístila na 100. příčce, a je tak nejvýše ze všech obyvatel Česka.

Přečíst článek

PPF a její společnost Home Credit také v září oznámily, že dokončily prodej svého zbývajícího podílu 49,5 procenta v ruské Home Credit & Finance Bank (HCFB) včetně některých dceřiných společností. Plnou vlastnickou kontrolu nad HCFB převzala skupina individuálních investorů.

Podle webu skupiny PPF Real Estate patří mezi její realitní projekty v Rusku ještě logistický Trilogy Park Tomilino a administrativní centrum Metropolis v Moskvě a také nákupní Něvské centrum v Petrohradě.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme