Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Putin bere čtvrt milionu korun měsíčně, tvrdí Kreml. Na svou jachtu by tak vydělával více než 5 tisíc let

Vladimir Putin, prezident Ruska
ČTK
Lukáš Kovanda

Ruský prezident Vladimir Putin loni vydělal 10,2 milionu rublů. Uvádí to včerejší zpráva ruské prezidentské kanceláře. Taková částka podle loňského průměrného kurzu (1 rubl = 0,29428 koruny) odpovídá takřka na korunu přesně třem milionům korun. Putin tedy loni bral oficiálně 250 tisíc korun měsíčně. Letos by to už bylo jen 225 tisíc korun měsíčně, neboť rubl v důsledku války na Ukrajině a sankcí oslabil.

Reklama

Putinovi je přitom připisován majetek neporovnatelně rozsáhlejší, než by takovému příjmu odpovídalo. Vždyť jen majestátní superjachta Šeherezáda, která mu má patřit, vyjde na 700 milionů dolarů. To je v přepočtu dle nynějšího kurzu 15,8 miliardy korun. Při měsíčním platu v přepočtu 250 tisíc korun by na ni Putin vydělával zhruba 5270 let. Pokud by ovšem celou tu dobu jedl vzduch a neměl ani žádné jiné výdaje.

Superjachta Šeherezáda, jež disponuje bezpočtem bazénů, lázněmi, saunou, kinem, posilovnoudvěma heliporty, ale také zařízením na sestřelování dronů nebo pozlacenými držáky na toaletní papír, přitom není jedinou honosnou jachtou, která má náležet Putinovi. Navíc jeho údajný majetek zdaleka nezahrnuje jen jachty. Spekuluje se třeba o tom, že je skutečným vlastníkem honosného paláce na pobřeží Černého moře, jehož rozsáhlý pozemek představuje tak trochu „stát ve státě“.

Oficiálně však Putin takřka nic nevlastní. S výjimkou běžného bytu a tří automobilů.


 
Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme