Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Masakr v Charkovské oblasti. Ruská raketa zasáhla obchod a kavárnu, nejméně 48 mrtvých

Rusko zasáhlo obchod a kavárnu v Charkovské oblasti, nejméně 48 mrtvých
ČTK
 ČTK

Nejméně 48 lidí zahynulo při ruském ostřelování Charkovské oblasti, uvedl na sociálních sítích šéf oblastní správy Oleh Syněhubov. Ruské síly podle něj zasáhly obchod a kavárnu ve vesnici Hroza zhruba 30 kilometrů západně od Kupjansku, na místě pracují záchranné týmy.

Reklama

„Dnes kolem 13:15 (místního času, 12:15 středoevropského letního času) Rusové zasáhli kavárnu a obchod, kde bylo mnoho civilistů,“ napsal Syněhubov. „Dosud bylo z trosek vytaženo 48 mrtvých lidí včetně šestiletého chlapce,“ uvedl gubernátor, podle kterého bylo také šest lidí zraněno, z toho jedno dítě. Pod sutinami mohou být další oběti.

Incident odsoudil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, který ho označil za „brutální ruský zločin“ a „záměrný teroristický útok“. „Ruský teror je třeba zastavit. Všichni, kdo pomáhají Rusku obcházet sankce, jsou zločinci. Každý, kdo podporuje Rusko, podporuje zlo,“ uvedl prezident, který je na summitu Evropského politického společenství (EPC) ve španělské Granadě.

Ruský prezident Vladimir Putin

Válka na prvním místě. Rusko na ní v příštím roce vyčlení téměř polovinu svého rozpočtu

Rusko v následujícím roce hodlá vyčlenit zhruba 40 procent ze svého rozpočtu na výdaje spojené s válkou, spočítal ruský investigativní portál Važnyje istorii. Podle něj to vyplývá z návrhu rozpočtu zveřejněného na webu dolní komory ruského parlamentu. Podotkl, že vinou tak vysokých výdajů na válku nutně přijdou zkrátka oblasti, které s ní nesouvisejí. Válku na Ukrajině vede Rusko už přes rok a půl.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme