Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Danuše Nerudová oznámila kandidaturu na Hrad. Není bez šancí

Danuše Nerudová v pořadu Victory Cluv
Newstream.cz
Štěpán Kult

Ekonomka a bývalá rektorka brněnské Mendelovy univerzity Danuše Nerudová oznámila, že se rozhodla kandidovat na prezidentku České republiky. Není bez šancí – například kurzy u sázkových kanceláří ji řadí na páté až šesté místo, co se týče možnosti uspět.

Reklama

„Rozhodla jsem se kandidovat na funkci prezidentky České republiky. Činím tak po zvážení všech pro a proti a s veškerou vážností. Potřebujeme hlavu státu, která má schopnosti a energii stát v ekonomicky nelehké době na straně lidí. Všichni si zasloužíme naději na lepší časy," uvedla Nerudová na Twitteru. Oproti prezidentským volbám v roce 2018 tak Česko má šanci na první ženu v úřadě. 

Ekonomka, pedagožka. V roce 2018 se jako první žena stala rektorkou Mendelovy univerzity v Brně, v témže roce byla jmenována předsedkyní poradní Komise pro spravedlivé důchody. Odborně se zabývá nejen důchody, ale i problematikou daní a rovnosti postavení mužů a žen. 

„Do naší společnosti se musí vrátit pokora a úcta,“ prohlásila mimo jiné Nerudová v rozhovoru a videopořadu Newstream TV Victory Club.

Hlavu státu si bude Česká republika vybírat začátkem příštího roku. Za favority jsou nyní považováni bývalý vysoký představitel české armády Petr Pavel a někdější premiér Andrej Babiš (ANO). Svou kandidaturu ještě oficiálně neoznámili, nicméně Babiš si pořídil obytný vůz a začal objíždět republiku a pořádat setkání s občany.

Podmínkou pro účast ve volbách jsou podpisy minimálně 20 poslanců, deseti senátorů, nebo 50 tisíc občanů.  

Danuše Nerudová
video

Kdo je Danuše Nerudová? Co dříve řekla o prezidentské kandidatuře? Sledujte Victory Club

Rektorka Mendelovy univerzity se během koronavirové pandemie stala jednou z nejvýraznějších kritiček nesystematického řízení státu. Sama se rozhodla zavřít školu, je zastánkyní očkování. Jaká byla její největší rozhodnutí v životě a jakou osobností vlastně je Danuše Nerudová, která poslední květnový den potvrdila svou kandidaturu na Hrad? A jak se dříve ke kandidatuře vyjádřila v pořadu Newstrem TV Victory Club?

Přečíst článek

Kandidáti na prezidenta ČR. Pavel, Nerudová, Babiš... a pak dlouho nikdo. Jaké mají šance?

Kandidáti na prezidenta ČR 2023: Pavel, Babiš, Nerudová... Jaké mají šance?

Budoucím prezidentem se stane jeden z osmi kandidátů, které k volbám 25. listopadu zaregistrovalo ministerstvo vnitra, případně o jejich kandidatuře rozhodl Nejvyšší správní soud. Hlavními favority jsou alespoň podle sázkových kanceláří Petr Pavel, Danuše Nerudová a Andrej Babiš, ostatní mají od nich obrovský odstup. Původně jich bylo devět, ale Josef Středula pět dnů před volbami odstoupil a podpořil možná překvapivě Nerudovou.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme