Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický zápisník Jany Havligerové: Na Babiše s nanukem

Jahodový nanuk, ilustrační foto
Zmrzlina do:pusy
Jana Havligerová

Síly v předvolebním klání se podle nejnovějších průzkumů volebních preferencí vyrovnávají, a tak se Piráti a Starostové rozhodli osvěžit vlastní kampaň cucem na špejli.

Reklama

Po dlouhých debatách zvítězil ve výběru jahodový sorbet, od 11. srpna ho hodlají rozvézt do tisícovky obcí a sto čtyřiceti okresních měst. Kolik voličů si řeklo mňam, se uvidí až v říjnu.

Předseda hnutí Přísaha, bývalý policista Robert Šlachta dokonce má už i povolební plán: Jak prohlásil, pokud podzimní volby dopadnou pro hnutí špatně, tak se opijí. A když dobře, tak se taky opijí, ale jen málo. Dá se odhadnout, že těch, kteří se hodně opijí v každém případě, bude mnohem víc než Šlachtových příznivců.

Do politiky vstupuje Hana Lipovská, radní České televize, která v této funkci proslavila katolickou církev. V říjnových sněmovních volbách povede Lipovská kandidátku strany VOLNÝ blok v Pardubickém kraji. Jak se vyznala v DVTV, jejího vůdce – poslance Lubomíra Volného ctí jako „velmi odvážného lídra, i když ne každá věta Volného je slovo boží“. Těžko říct, jestli je to výrok hodný exkomunikace nebo zralý na flákanec.

Český olympijský výbor, který zajišťoval charterový let do Tokia, po kterém šest lidí skončilo v covidové izolaci, ukončil šetření okolností přepravy. Dospěl přitom k závěru, že nedošlo ani k systémovému, ani zásadnímu personálnímu selhání. Tak určitě. Bafuňáři přece nikdy za nic nemůžou.

Předvolební kampaně připomínají politický bizár

Viliam Buchert: Česká předvolební kampaň se změnila v nestravitelný bizár

Do důležitých voleb do Poslanecké sněmovny zbývají už jen dva a půl měsíce. Kampani ale zatím dominují zcela bizarní zprávy.

Přečíst článek

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Babiš povede kandidátku ANO v Ústeckém kraji, utká se s Bartošem

Premiér a předseda ANO Andrej Babiš povede kandidátní listinu hnutí pro říjnové sněmovní volby v Ústeckém kraji, kde se utká s předsedou Pirátů Ivanem Bartošem.

Přečíst článek

Reklama

Související

Pražští radní slaví dohodu nad programem

Stanislav Šulc: Pražská koalice má konečně program. Umělá inteligence by asi byla kreativnější

Přečíst článek
Klára Dostálová, exministryně pro místní rozvoj

Klára Dostálová: Nový stavební zákon je paskvil. Vláda rezignovala na urychlení výstavby

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme