Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Visa spustila v Česku novou službu. Click to Pay zjednoduší platby kartou na internetu

 nst
nst

Karetní společnost Visa v Česku spustila novou službu pro placení na internetu Click to Pay, která je již dostupná v několika e-shopech. Na on-line tiskové konferenci o tom informoval šéf Visa pro ČR Petr Polák.

Reklama

Služba umožní po registraci platit platební kartou na internetu již bez nutnosti zadávat číslo platební karty. Platební údaje jsou navíc při každém nákupu nahrazené unikátním tokenem, aby nebylo možné skutečná data dohledat. Karetní asociace Mastercard v lednu oznámila, že tuto službu bude s vybranými partnery v ČR nyní testovat a v průběhu roku by měla začít fungovat pro veřejnost.

Služba Click to Pay funguje na principu tokenizace karty, kdy si na webu karetní společnosti nejprve zájemce zaregistruje svou platební kartu. Následně, když bude chtít zaplatit v internetovém obchodě, klikne na příslušnou ikonu, zadá své kontaktní údaje a na e-mail nebo přes SMS získá autorizační kód pro potvrzení platby. Potvrdit platbu lze zpravidla biometrickými údaji, například otiskem prstu. „Registrace probíhá formou první platby. Poprvé proběhne jako při dnešním standardním placením kartou tak, že nakupující zadá číslo karty a další údaje. V případě opakovaného nákupu už pouze vybírá platební metodu,” uvedl Polák.

Novou metodu od společnosti Visa mohou zákazníci aktuálně využít při placení na internetu přes mobil i jiná zařízení, a to u obchodníků a na serverech využívajících platební bránu od KB SmartPay a GoPay jako jsou Bushman, Sconto nábytek nebo také Kapka naděje, Nadace Terezy Maxové dětem a Cesta domů.

Zákazníci dnes již mohou také jedním kliknutím platit přes služby Apple Pay, Google Pay nebo PayPal. Zároveň většina velkých společností umožňuje uložit údaje o platebních kartách přímo ve svém systému. V případě systému Click to Pay obchodník ale číslo karty vůbec nezíská, tento údaj má pouze karetní společnost.

bezkontaktní platba

Apple posune hranice bezkontaktní platby. Z iPhonů se stanou platební terminály

Apple chystá novou službu, která z klasických iPhonů udělá platební terminály, píše Bloomberg. Prodejcům k tomu, aby mohli přijímat platby, odpadne nutnost mít speciální hardware, vystačí si s mobilem. Akcie firmy Block, fintechu miliardáře Jacka Dorseyho, který se na platební řešení specializuje, v reakci na zprávu padají.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Peníze přes telefonní číslo už umí posílat sedm bank. Češi se platby na kontakt ale stále učí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme