Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ČSOB Pojišťovna loni vytvořila zisk 2,8 miliardy

ČSOB Pojišťovna loni vytvořila zisk 2,8 miliardy
Profimedia
 nst
nst

ČSOB Pojišťovna má za sebou rekordní rok. Ovládá téměř desetinu pojistného trhu a její zisk se přiblížil k třímiliardové hranici.

Reklama

V roce 2023 dosáhla ČSOB Pojišťovna rekordních hodnot ve všech klíčových ukazatelích hospodářských a obchodních výsledků. Poprvé v historii předepsala pojistné vyšší než 15 miliard korun, hospodařila se ziskem 2,8 miliardy korun a dosáhla 9procentního tržního podílu.

„Daří se nám dlouhodobě naplňovat růstovou strategii. Rosteme rychleji než trh, a to zejména v neživotním pojištění. V loňském roce jsem ale zaznamenali zajímavý posun i v životním pojištění,“ doplnil Jiří Střelický, předseda představenstva a generální ředitel ČSOB Pojišťovny.

V roce 2023 řešila pojišťovna čtvrt milionu pojistných událostí. „I toto číslo je rekordní a jsem velmi rád, že i přes dlouhodobý růst portfolia se nám daří naše likvidace zlepšovat a jsou klienty vnímány velmi pozitivně. Kvalitní likvidace je oblast, která pro nás zůstává stěžejní i do budoucna,“ dodal Střelický.

ČSOB Pojišťovna je součástí holdingu ČSOB, který patří prostřednictvím dalších subjektů společnosti KBC Group.

ČSOB

Bance ČSOB loni stoupl zisk o šest procent na více než 15 miliard

Čistý zisk skupiny ČSOB, která patří mezi největší tuzemské banky, v roce 2023 stoupl meziročně o šest procent na 15,4 miliardy korun. Objem aktiv pod její správou vzrostl o 19 procent na 365 miliard korun. Zisky ostatních velkých bank se vyvíjely oběma směry.

Přečíst článek

Pojišťovny spěchají s novým pojištěním na stáří. Má byznys potenciál

Pojišťovny postupně přicházejí na trh s pojištěním dlouhodobé péče s doživotní výplatou, které od letoška podpořil stát možností odečíst z daňového základu až 48 tisíc korun ročně. Vyplývá to z ankety mezi pojišťovnami. Daňový odpočet u pojištění dlouhodobé péče byl součástí opatření vládního konsolidačního balíčku na ozdravení veřejných financí.

Přečíst článek

ilustrační foto

Milosrdný rok 2023. Přírodní živly méně řádily a napáchaly nižší škody

Objem pojištěných škod způsobených přírodními živly v ČR loni klesl o sedm procent na 3,35 miliardy korun. Jejich počet se snížil o 29 procent na 66 200. Vyplývá to ze statistik České asociace pojišťoven. Nejvíce škod podle ní způsobily požáry a vichřice. Meziročně nejvíce přibylo škod následkem tíhy sněhu, naopak méně jich bylo z krupobití.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme