Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tenistka Krejčíková si z Roland Garros odváží dvě trofeje i bezmála 40 milionů

Tenistka Barbora Krejčíková získala na Roland Garros 39 milionů korun, v žebříčku letošních výher z turnajů je první.
ČTK
Viliam Buchert

Tenistka Barbora Krejčíková vyhrála triumfálně na French Open 2021 na dvorcích Rolanda Garrose dvouhru, s Kateřinou Siniakovou čtyřhru a se Slovákem Filipem Poláškem byla i ve čtvrtfinále smíšené čtyřhry. Celkem si z jediného turnaje na prize money odnáší 1 849 980 amerických dolarů, v přepočtu tedy téměř 38,7 milionu korun. Dostala se pak s celkovými 2 420 900 dolary i na zatímní první místo letošního žebříčku turnajových výher ženské tenisové asociace WTA.

Reklama

Krejčíková dostala na prize money za dvouhru na Roland Garros 1 694 710 dolarů, za čtyřhru byla pro vítězky odměna 289 235 (zde se musí dělit se svojí spoluhráčkou Siniakovou) a za postup do čtvrtfinále smíšené čtyřhry to bylo 21 305 dolarů (v tomto případě se dělí s Poláškem). Zajímavé přitom je, že celková dotace turnaje French Open oproti loňsku klesla, v případě vítězky dvouhry o 12,5 procenta. Jako důvod poklesu byla uváděna pandemie, nastolené restrikce a tím omezená možnost prodeje vstupenek divákům.

V žebříčku WTA, který byl zveřejněn v pondělí 14. června se dostala Barbora Krejčíková s 2,4 miliony dolarů za prize money na první místo, druhá je Japonka Naomi Osaková (2,1 milionu dolarů) a třetí Američanka Jennifer Bradyová (1,3 milionu dolarů).

Z dalších českých tenistek je momentálně na devátém místě tohoto pořadí Karolína Muchová (821 358 dolarů), sedmnáctá je pak Kateřina Siniaková (593 529), dvacátá Markéta Vondroušová (569 117), 21. místo obsadila Karolína Plíšková (556 676) a 29. příčka patří Petře Kvitové (436 981 dolarů).

Na první pohled vypadají výdělky tenistek fantasticky, ale na většině míst, kde peníze vyhrají, musí zaplatit daně (výjimkou je třeba Dubaj) a mají i další výlohy. Odhady hovoří o tom, že celkové roční výdaje na daně, cestování, hotely a provoz týmu (bývá to u špičkových tenistek trenér, dále někdo starající se speciálně o kondici, ale třeba i manažer, psycholog a další osoby) dosahují kolem poloviny formálních výdělků z prize money, někdy to může být i více.

Na druhou stranu mají hráči a hráčky pohybující se v popředí žebříčků další smlouvy s nejrůznějšími firmami. Ty někdy mohou dosahovat i daleko více peněz než samotné zisky za turnaje. Příkladem bývala například Američanka Serena Williamsová nebo Ruska Maria Šarapovová, které od firem inkasovaly na reklamních smlouvách i desítky milionů dolarů za rok.
 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

video

Kurty, hotel, letiště, to byl můj život, říká Andrea Sestini Hlaváčková

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme