Reklama

Hvězda Raducanu si teď vydělala o moc víc než za celou předchozí kariéru

Emma Raducanu
ČTK
Tereza Zavadilová
tzv

Nejbohatší sportovkyní světa je Naomi Osaka, nadějná Britka Raducanu ji prý může dotáhnout.

Reklama

Prize money za vyhraný US Open pro mladou britskou tenistku s rumunsko-čínskými kořeny bude 2,5 milionu dolarů. To je podle CNBC osmkrát více než součet všech jejích předchozích výdělků - dosud si tenistka vydělala dohromady 303 tisíc dolarů. 

Osmnáctiletá Britka Emma Raducanu se stala tento týden miláčkem médií - je totiž první tenistkou, která získala grandslamový titul po postupu z kvalifikace. Díky triumfu nad Lejlou Fernandezovou se Raducanu posune ze 150. místa na 23. příčku světového žebříčku. Dcera rumunského otce a čínské matky narozená v Torontu je druhou britskou vítězkou US Open, kde naposed před 53 lety uspěla Virginia Wadeová. 

Výhrou její finanční potenciál zdaleka nekončí. „Když si vezeme její věk - ona je Generace Z - její dvojí původ, rostoucí profil a globální platformu, na které se pohybuje, je jasné, že jsou před ní ještě velké věci,” řekl Simon Chadwick z Emlyon Business School stanici BBC 5. Sponzoři se podle něj o ní pobijí. 

Vládnou kurtům i fashion světu 

Nejlépe placenou sportovkyní světa je nyní Naomi Osaka. Třiadvacetiletá japonská tenistka s haitsko-japonskými kořeny vydělala 37,4 milionu dolarů, přičemž zhruba desetina z toho jsou prize money, zbytek je od sponzorů. Nadějná Britka Raducanu má ale pořádný potenciál, japonskou hvězdu tak může dotáhnout, poznamenává CNBC.

Mimochodem obě tenistky už zaznamenal fashion svět. Raducanu zdobí titulní stranu říjnové edice časopisu Vogue. Osaka vzbudila rozruch na newyorské Met Gala svým extravagantním vzhledem a účesem. 

Naomi Osaka Osaka předvedla na newyorské Met Gala extravagantní účes  ČTK

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Z tenisového trůnu na dno. Byl jsem nikdo, prohlásil Boris Becker po návratu z vězení

Z tenisového trůnu na dno. Byl jsem nikdo, jen číslo, prohlásil Boris Becker po návratu z vězení

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme