Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Síť X začala vyplácet uživatelům peníze za imprese. Lukačovič dostal několik stovek dolarů, pošle je na charitu

Sociální síť X
ČTK
Jiří Frydlewicz
fry

Sociální síť X začala některým svým uživatelům vyplácet peníze za imprese. O této skutečnosti informoval na svém účtu zakladatel společnosti Seznam a český miliardář Ivo Lukačovič.

Reklama

„Funguje to. Dostal jsem zaplaceno za imprese,“ uvedl Lukačovič prostřednictvím svého účtu. Síť X mu měla vyplatit lehce přes 407 dolarů, tedy více než devět tisíc korun. Lukačovič doplnil, že desetinásobek této částky věnuje na charitu. Jeden z přispěvatelů v diskuzi pod příspěvkem upozornil na fakt, že bude v Česku složité tyto transakce legálně danit.

Sociální síť X takto odměňuje uživatele, kteří mají aktivovánu verzi premium. Pokud jde o společnosti, musí být ověřeny. Dále musí dosáhnout alespoň pěti milionů zobrazení u svých příspěvků za poslední tři měsíce a sledovat je musí alespoň 500 uživatelů sociální sítě X.  

Majitelem sítě je Elon Musk, který za ni v říjnu loňského roku zaplatil zhruba 44 miliard dolarů, tedy asi bilion korun. Letos jaře převedl tuto on-line službu do nové společnosti X Corp. 

Island díky své levné elektřině láká těžaře bitcoinů

Island jako útočiště pro těžaře bitcoinu. Země je láká na levnou elektřinu

Island se díky své levné elektřině z obnovitelných zdrojů stal útočištěm pro těžaře bitcoinů. Náklady na energii se jinde prudce zvyšují a ve Spojených státech a dalších zemích sílí i tlak regulátorů na kryptoměnové odvětví. Uvedla to agentura Bloomberg. Kromě dostatku levné energie je výhodou Islandu také jeho chladné klima, čehož využívají datová centra.

Přečíst článek

Meta uvažuje o placených verzích sítí Facebook a Instagram pro EU

Placený Facebook a Instagram pro EU? Meta přemýšlí o sociálních sítích bez reklam

Americká internetová společnost Meta Platforms zvažuje, že nabídne uživatelům v Evropské unii placené verze svých sociálních sítí Facebook a Instagram, které nebudou obsahovat reklamu. Informoval o tom list The New York Times s odvoláním na zdroje obeznámené s plány podniku. Firma tak podle zdrojů reaguje na regulační politiku EU omezující její praktiky při sběru osobních údajů.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme