Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Revolut je o krok blíž získání bankovní licence v Británii

Revolut, ilustrační foto
iStock
 ČTK

Britská fintechová společnost Revolut se se svým investorem SoftBank dohodla na zjednodušení vlastnické struktury. Je tak blíže získání dlouho odkládané bankovní licence na svém domácím trhu, píše s odkazem na tři osoby obeznámené se situací deník Financial Times (FT).

Reklama

List FT uvádí, že Revolut a SoftBank vedly několikaměsíční jednání, přičemž japonský investor požadoval řádnou kompenzaci za to, že se vzdá své prioritní třídy akcií. Nejhodnotnější britský fintech může získat britskou bankovní licenci pouze v případě, že se zbaví prioritních akcií v držení investorů včetně SoftBank.

Podle zprávy deníku britská centrální banka Revolutu nařídila, aby svých šest tříd akcií sloučil do jedné. Byla to podmínka pro udělení plné licence, o kterou společnost poprvé požádala před více než dvěma a půl lety.

Virtuální karta

Jak ušetřit v zahraničí? Neplatit kartou české banky

Kdo nechce při letní dovolené v zahraničí dotovat české banky, měl by zvážit služby některé z fintech společností, anebo si před odjezdem cizí měnu nakoupit ve směnárně.

Přečíst článek

30 milionů zákazníků

Zásadní dohoda uzavřená minulý týden nezahrnuje žádnou novou emisi zvláštních akcií pro SoftBank, ani nebude mít finanční dopad na společnost, uvádí FT. Podle zprávy také další investoři, jako například Tiger Global Management, společnost rizikového kapitálu TCV, Balderton Capital a Ribbit Capital, buď souhlasili s převodem svých akcií do jedné třídy, nebo o tom vedou závěrečná jednání.

Společnost Revolut uplatnila v roce 2021 speciální bankovní licenci v České republice. Tato licence umožňuje firmě Revolut Bank poskytovat omezené bankovní služby prostřednictvím aplikace Revolut spolu s řadou finančních služeb a produktů, které poskytují jiné firmy z Revolut Group.

Společnost nemá fyzické pobočky. Nabízí digitální bankovnictví, převody peněz a obchodování s kryptoměnami a s akciemi prostřednictvím jediné aplikace. Po celém světě má nyní více než 30 milionů zákazníků.

Revoluční rok pro Revolut. Poprvé se loni dostal do zisku

Revoluční rok pro Revolut. Poprvé se dostal do zisku

Britská finančně technologická společnost Revolut, která působí i v České republice, loni zvýšila tržby o 33 procent na více než 850 milionů liber (22,6 miliardy korun). Růst zaznamenala díky platbám, předplatnému a podnikatelským účtům, řekl agentuře Reuters finanční ředitel Mikko Salovaara. Dodal také, že Revolut se v roce 2021 dostal poprvé od svého založení v roce 2015 do zisku.

Přečíst článek

Bitcoin (ilustrační foto)

Revolut dočasně pozastaví aktivity s kryptoměnami v USA. Obtížné rozhodnutí, tvrdí firma

Britská finančně technologická společnost Revolut ve Spojených státech pozastaví své aktivity s kryptoměnami. Důvodem je nejistota ohledně regulace kryptoměn v zemi, uvedl server CoinDesk. Zákazníků Revolutu mimo Spojené státy se tento krok netýká. Rozhodnutí tak ovlivní necelé jedno procento klientů Revolutu, kteří obchodují s kryptoměnami.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Na palubu bez víza. Zaměstnanec British Airways pomáhal pašovat uprchlíky

Na palubu bez víza. Zaměstnanec British Airways pomáhal pašovat uprchlíky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme