Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

V New Yorku se prodává byt za 169 milionů dolarů

432 Park Avenue je rezidenční mrakodrap v newyorském Midtown Manhattanu.
iStock
Petra Jansová

Byt v 96. patře newyorského rezidenčního komplexu 432 Park Avenue je na prodej. Cena? 169 milionů dolarů. 

Reklama

O byt se šesti ložnicemi a sedmi koupelnami, který má rozlohu 766 metrů čtverečních, se zajímalo několik zájemců ještě před tím, že se oficiálně objevil v nabídce realitní kanceláře. „Nabídky ale nebyly zřejmě dostatečně vysoké, aby prodejce přesvědčily,“ uvedl realitní makléř Ryan Serhant pro server New York Post.

Za tentýž byt zaplatil realitní magnát Fawaz Alhokair v roce 2016 přibližně 88 milionů dolarů. 

Ceny bytů letí vzhůru, všude ve světě, ilustrační foto.

Analýza: Ceny bytů rostou ve většině světa, Česko je ale velký extrém

Kdo si chce aktuálně pořídit vlastní bydlení, musí si značně připlatit. A to v mnoha zemích světa. I když skokový růst cen v Česku patří v tomto případě mezi největší.

Přečíst článek

„Pokusíme se chytnout trend nárůstu prodeje luxusních nemovitostí v New Yorku. Jen za 21 týdnů se tady uskutečnilo více než 30 prodejů nemovitostí v hodnotě vyšší než čtyři miliony dolarů,“ uvedla Donna Olshanová, ředitelka stejnojmenné společnosti analyzující trh luxusních nemovitostí. Tento nárůst je podle ní z části způsoben kvůli zmrazení prodejů vlivem pandemie.

„Jde o prodej na zkoušku,” dodala Olshanová s tím, že necelý metr čtvereční vyjde na než 20 500 dolarů. Pokud by k prodeji došlo, byl by prolomen rekord z roku 2012, kdy se metr čtvereční v bytě na ulici Central Park West prodal za zhruba 13 tisíc dolarů.

Rezidenční mrakodrap 432 Park Avenue stojí na newyorském Midtown Manhattanu. Je 425,5 metrů vysoký, a je tak nejvyšší rezidenční budovou na světě. Budovu navrhla architektonická kancelář SLCW Architects a Rafael Viñolym.

Výstavba bytů v České republice

Lukáš Kovanda: Lidé si na bydlení půjčují víc, a přesto jim to nestačí

Lidé si na hypotéce půjčují o milion více než před třemi lety. Přesto leckomu hypotéka nestačí, kvůli prudkému zdražení cen materiálů – třeba dřevostavba je o 50 procent dražší než loni.

Přečíst článek

Dubrovník, Jaderské moře

Češi na Jadranu. Jezdí tam na dovolenou i kupovat nemovitosti

Češi do Chorvatska nejezdí jen na dovolenou, ale i kupovat nemovitosti. Nejlevněji se tam dá pořídit byt za 1,5 milionu korun.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Menší ostrovy u Kanady mohou stát stejně jako garsonka v Praze.

Vlastní ostrov není jen pro miliardáře. Stát může i tolik co garsonka na Proseku

Přečíst článek
Zámek v Kunraticích je na prodej.

Zámek v Kunraticích se prodal v aukci. Nový majitel za něj dal přes 106 milionů korun

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme