Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Červnové bouřky stály pojišťovny více než 100 milionů

živelné pohromy
ČTK
 ČTK

Pojišťovny mají nahlášeny z bouřek, které zasáhly ČR, další tisíce škod za více než sto milionů korun.

Reklama

Nejvíce jich bylo v Jihočeském a Středočeském kraji a na Vysočině. Vyplývá to z ankety ČTK mezi největšími pojišťovnami. Případy budou podle nich dále přibývat a připočítají se ke škodám z červnových bouřek, po nichž Česká asociace pojišťoven odhadla přes 36 tisíc událostí za více než pět miliard korun.

Generali Česká pojišťovna má nyní nahlášeno přes tisíc škod za celkem 70 milionů korun. Intenzivní bouřky s sebou nesly zejména trio silných živlů, a tak nejvíce škod způsobilo místy masivní krupobití, vichřice a záplava, řekl ČTK mluvčí pojišťovny Jan Marek.

Kooperativě klienti ze čtvrtečních bouřek zatím nahlásili 439 škod za 17 milionů korun. Nejčastěji šlo o škody z lokálních záplav, zaplavené sklepy, garáže a domy, a pak škody následkem vichřice a popadaných stromů, uvedl mluvčí pojišťovny Jan Marek.

Lipno, Stezka korunami stromů

Češi hledají aktivní dovolenou. Atraktivní jsou rozhledny, akvaparky nebo zoo

Kam se letos Češi nakonec dostali, kam už to spíše tento rok nestihnou a co nás čeká?

Přečíst článek

Allianz má od čtvrtka nahlášeno 280 škod na majetku a autech v hodnotě 14 milionů korun. „Vzhledem k dovoleným předpokládáme, že se v těchto dnech počet nahlášených škod ještě zvýší, odhadem na 40 milionů korun,” upozornila mluvčí pojišťovny Marie Petrovová.

Česká podnikatelská pojišťovna má z bouřek z minulého týdne zatím hlášeno i s vozidly téměř 200 škod za osm milionů korun. Podle mluvčí Renaty Čapkové jde převážně o škody způsobené následkem vichřice, krupobití a přívalových dešťů.

Červnové bouřky by se podle expertů pro pojišťovny mohly stát čtvrtou nejnákladnější živelní pojistnou událostí od vzniku ČR v roce 1993.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme