Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Německo je z nejhoršího venku. Letos by HDP země mohl růst o čtyři procenta

Německý ministr hospodářství Peter Altmaier
Jens Oellermann / Hubert Burda Media / CC BY-NC-SA 2.0
 ČTK

Německá ekonomika už překonala nejhorší část koronavirové krize a v letošním roce by mohla vykázat růst až o čtyři procenta. Uvedl to německý ministr hospodářství Peter Altmaier.

Reklama

Altmaierova nejnovější prognóza je optimističtější než oficiální vládní výhled z konce dubna, který na letošní rok počítá s růstem hrubého domácího produktu (HDP) o 3,5 procenta po loňském propadu o 4,8 procenta.

Ministr uvedl, že Německo čelilo hospodářské recesi lépe, než se předpokládalo. Upozornil také, že hospodářský útlum byl ve spolkové zemi mírnější než v řadě jiných států. Německo je největší ekonomikou v Evropě a největším obchodním partnerem České republiky.

Altmeier také poznamenal, že vláda nyní musí připravit zodpovědný způsob postupného ukončování opatření na podporu ekonomiky. Zároveň se vyslovil pro názor, aby státní podpora zavedená kvůli dopadům koronavirové krize byla podnikům prodloužena do konce letošního roku, napsala agentura Reuters.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Závod Arcelor Mittalu v německém Eisenhüttenstadtu

Špatná zpráva pro české firmy. Německá ekonomika ke konci roku překvapivě klesla, míří k recesi

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme