Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Na havarijním pojištění můžete ušetřit, pokud ho sjednáte online

Na havarijním pojištění můžete ušetřit, pokud ho sjednáte online
Pixabay
 nst
nst

Dříve si havarijní pojištění uzavírali pouze majitelé nových vozů, kteří si kupovali auto na úvěr. V případě leasingu je havarijní pojištění dokonce povinné. Dnes však jeho výhody objevují i majitelé zánovních a ojetých vozů. V následujících řádcích najdete nejen tipy, jak na pojistném ušetřit. 

Reklama

Jsou hned čtyři hlavní rizika, které běžné povinné ručení nepokrývá. Jedním z důvodů, proč si v minulosti lidé neuzavírali havarijní pojištění, bylo zdůvodnění, že oni přece jezdí opatrně. V současném hustém provozu na českých silnicích však stačí pár vteřin nepozornosti a škoda je na světě.

Škody, které způsobíte na jiném vozidle nebo majetku třetí osoby, sice pokrývá vaše povinné ručení, ale opravu vašeho vozu si pak musíte uhradit sami. Ceny těchto oprav se mohou vyšplhat i na stotisícové částky, což znatelně zatíží váš rozpočet. Myslete tak na to, že i vy můžete udělat chybu – a těch pár sekund se může hodně prodražit. 

vysoké účty

Co dělat, když nemám na splátku hypotéky?

Turbulentní vývoj na hypotečním trhu hraje v neprospěch dlužníků. Splátky hypoték mohou měsíčně poskočit i o desetitisíce a řadu domácností tak dostat do problémů se splácením úvěru na bydlení. UniCredit Bank připravila stručný manuál, jak takové situaci předejít a když už nastane, co je třeba udělat.

Přečíst článek

Dalším významným rizikem, které je pokryto havarijním pojištěním, je vandalismus. Stále častěji se můžete ve zprávách, ale hlavně na sociálních sítích, setkat s výzvami, aby se přihlásili případní svědci. Často se jedná o ukopnutá zrcátka a poškození laku. Tyto škody se sice pohybují v řádech desetitisíců, ale i to vaše peněženka znatelně pocítí. 

Největším rizikem, které havarijní pojištění také pokrývá, je pak odcizení vozidla. Představte si především situaci, kdy vůz stále splácíte bance, ale už jej nemáte. Pokud si tedy kupujete vůz na úvěr, rozhodně byste nad pořízením havarijního pojištění neměli váhat. 

Uzavření smlouvy - ilustrašní foto

Vadí vám investiční životní pojistka? Vsaďte na finančního arbitra, ne na hromadnou žalobu

Někteří klienti pojišťoven uvěřili, že životní pojistka je podvod a oni byli oklamáni. Předali své domnělé nároky spolku, který jim slibuje vymoci náhradu. Hrozí však pravý opak a oni mohou přijít o další peníze.

Přečíst článek

V posledních letech se i v našich mírných středoevropských podmínkách začínají objevovat i extrémně silné bouře, a to i mimo bouřkovou sezónu. Vhodné je si tak zařídit i pojištění proti rizikům spojených s živelnými pohromami. Ať už se bude jednat o krupobití, záplavy nebo pád stromu náporem silného větru, nezůstanete na to sami. 

Jak můžete na havarijním pojištění ušetřit? 

Havarijní pojištění jistě nepatří k nejlevnějším typům dobrovolného pojištění na trhu, jeho roční cena se často pohybuje i nad hranicí deseti tisíc korun. Existuje však několik možností, jak jeho cenu stáhnout i o desítky procent ročně. 

Hned prvním tipem, je uzavřít havarijní pojištění online. Cena havarijního pojištění je totiž výrazně zatížena provizí, která je vyplácena pojišťovacímu poradci, se kterým jste havarijní pojištění uzavřeli. Tato odměna totiž pokrývá nejen jeho čas, ale i další náklady, jako je dojezd za vámi nebo pronájem jeho kanceláře.

Výplata klientů Sberbank v pobočkách KB

Pojištění vkladů: Jak funguje a kolik dostanete?

Kdyby banka, kde máte svůj běžný či spořicí účet, zkrachovala, získáte peníze zpět díky pojištění vkladů. Pro náhrady je stanovený limit 100 tisíc eur, ale v určitých případech dosáhnete až na dvojnásobek. Jak přesně pojištění vkladů funguje a kdy máte na plnění nárok.

Přečíst článek

Tyto náklady v online světě nevznikají a vy můžete už tímto krokem ušetřit i více jak tisícovku ročně. Navíc v online prostředí dnes najdete řadu srovnávačů a praktických kalkulaček, které vám ukážou, která z pojišťoven nabízí nejvýhodnější podmínky. 

Řada lidí se stávajícím havarijním pojištěním platí zbytečně vysoké pojistné jen z toho důvodu, že se od uzavření pojištění o pojistku nestarali. Každý rok přitom hodnota vozu klesá a je možné si nechat před výročím smlouvy pojistnou částku přepočítat. Ačkoli není úspora tak vysoká jako v případě, že uzavřete pojistnou smlouvu online, každá desetikoruna měsíčně se počítá. 

Snížit si cenu pojistného můžete i díky spoluúčasti, kterou je potřeba volit s rozvahou. Spoluúčast se udává v procentech a začíná na pěti procentech. A pokud si zvolíte spoluúčast 15 procent, můžete opět ušetřit i tisíce ročně. 

Peníze, ilustrační foto

Porovnání spořicích účtů: Úroky se zvyšují, inflaci ale nedostačují

Spoření na spořicích účtech je se zvyšováním hlavních sazeb ČNB stále zajímavější. U nejlepších finančních ústavů získáte úrok nad tři procenta, a to i bez podmínek. Inflaci ale zdaleka nepřekonají.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme