Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lobbista Janoušek je zpět ve vězení. Odpykat si má ještě přes tři roky

Roman Janoušek u soudu
ČTK
 ČTK

Odsouzený lobbista Roman Janoušek nastoupil dnes podle České televize do pankrácké věznice. O tom, že se podnikatel musí vrátit zpět do výkonu trestu rozhodl Vrchní soud v Olomouci.

Reklama

Spud rozhodl, že Janouškův zdravotní stav pobytu ve vězení nebrání.

Podnikatel přijel podle ČT před věznici ze své vily autem. Do budovy mu pomohl jeho řidič, Janoušek přišel o berli. České televizi řekl, že si nemyslí, že mu bude ve vězení zajištěna dostatečná zdravotnická péče.

Krajský soud v Brně vydal ve středu příkaz k lobbistově dodání do výkonu trestu. Pražská policie vyhlásila po muži pátrání, jeho právní zástupce však následně uvedl, že se Janoušek chystá nastoupit sám a že se výkonu trestu nevyhýbá.

Krajský soud v Brně na konci dubna prodloužil Janouškovi o další dva roky přerušení výkonu trestu, a to ze zdravotních důvodů. Proti usnesení podal stížnost státní zástupce, Vrchní soud v Olomouci o ní v neveřejném jednání rozhodl koncem června. Pobyt ve věznici, kam je Janoušek zařazen, podle rozhodnutí olomouckého soudu není vzhledem k tamní zdravotní péči rizikový.

Zařízení na těžbu bitcoinů, ilustrační foto
video

Zkáza bitcoinů. Hitem sítí je válec šrotující stovky zařízení na jejich těžbu

Malajsijská policie při zátahu proti nelegálnímu odběru elektřiny ve spolupráci s elektrárenskou společností Sarawak Energy zabavila 1069 zařízení na těžbu bitcoinů. A tato zařízení se rozhodla zničit tak, že je rozložila na parkovišti u policejního ředitelství a rozdrtila je válcem.

Přečíst článek

Opilý srazil autem ženu a ujel

Janoušek si má odpykat 4,5 roku vězení za to, že autem srazil ženu a od nehody ujel. Výkon trestu se mu ze zdravotních důvodů na jeho žádost přerušuje opakovaně, naposledy loni na jaře o rok. Za mřížemi dosud strávil zhruba rok a čtvrt.

Podle lékařských posudků Janoušek trpí nevyléčitelnou nemocí a při chůzi se musí opírat o francouzskou hůl. Po operaci mozku má podle lékařů v hlavě implantát, který by se pohybem mohl uvolnit a Janouška tak zabít.

Opilý lobbista v roce 2012 v Praze srazil autem ženu, kterou tak vážně zranil. Byl odsouzen za ublížení na zdraví a řízení pod vlivem návykové látky. V době přerušení trestu ho sledování nařízené pražským vrchním soudem zastihlo na plovárně, na kole nebo v galerii. Server Seznam Zprávy letos zveřejnil fotografie z přelomu let 2019 a 2020, na nichž se Janoušek bez hole pohybuje na zasněžených svazích rakouských Alp.

Piráti

Dalibor Martínek: Babiš a Maláčová uplácejí důchodce. Piráti vytáhli uhlí

Dlouho se čekalo, jak Piráti zareagují na předvolební závody Andreje Babiše (ANO) a Jany Maláčové (ČSSD) v uplácení důchodců různými přídavky a příplatky. Piráti teď, jak se zdá, vytáhli svůj předvolební trumf pro mladé. Je to poněkud netradiční předvolební komodita - uhlí.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Vězení

Feminismus i Islámský stát. Vězněnou ruskou režisérku tamní úřady zařadily na seznam teroristů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme