Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Exxon Mobil pokračuje v energetické transformaci, za miliardy dolarů koupí společnost Denbury

Exxon Mobil koupí za 4,9 miliardy dolarů společnost Denbury
profimedia.cz
 ČTK

Americký ropný gigant Exxon Mobil Corp koupí za 4,9 miliardy dolarů (104 miliard korun) společnost Denbury, která se specializuje na používání oxidu uhličitého k těžbě ropy ze starých vrtů. Exxonu akvizice pomůže v jeho rodícím se podnikání v oblasti energetické transformace.

Reklama

Velké energetické společnosti se začínají více soustřeďovat na otázky kolem životního prostředí a sociální problémy, napsala agentura Reuters. Exxon, který je největším producentem ropy v USA, si klade za cíl snížit do roku 2050 provozní emise.

Plánuje také vyvinout technologie, které v současnosti nejsou komerční, jako je zachycování a ukládání uhlíku, vodíková energie a biopaliva z řas. Oznámená dohoda navazuje na plán společnosti Exxon získat pozice na rozvíjejícím se trhu, který vydělává peníze na snižování vlastních i cizích skleníkových plynů.

Podle podmínek dohody mají akcionáři Denbury získat 0,84 akcie Exxonu za každou akcii Denbury, kterou drží. Transakce, jejíž uzavření se očekává ve čtvrtém čtvrtletí, představuje podle výpočtu agentury Reuters prémii 1,9 procenta oproti úternímu závěru obchodování.

Ropný vrt společnosti Hilcorp na Aljašce

Pyrrhovo vítězství aktivistů. Přiměli ropné firmy opustit staré vrty – a z jiných udělali miliardáře

Tažení ekologických aktivistů a investorů kladoucích důraz na požadavky ESG proti velkým ropný firmám má nečekaný důsledek. Nadnárodní ropné giganty se stáhly z velké části starých a neekologických vrtů. A z jejich nových menších provozovatelů, jako je například Američan Jeffery Hildebrand a jeho Hilcorp, se stali multimiliardáři, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Areál byl postaven ve městě Roermond, které stojí nedaleko statisícového města Venlo

Skupina Accolade dostavěla průmyslový areál v Nizozemsku, stál více než miliardu

Česká investiční skupina Accolade zaměřující se na výstavbu průmyslových a logistických parků dokončila areál v Nizozemsku o rozloze 43 tisíc metrů čtverečních. Projekt bez vnitřních úprav stál více jak 1,3 miliardy korun. Jedná se o první projekt společnosti na území Nizozemska, celkově je jejím pátým v zahraničí. Nájemci budou lékařská firma CooperSurgical a logistická společnost GXO.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme