Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ESG je jedna z největších růstových příležitostí, řekl šéf Dow Jonesu

ESG
Pixabay
Tereza Zavadilová
tzv

Sektor udržitelných financí, který se zaměřuje na investice do ekologických, sociálních a dalších udržitelných projektů, takzvaný ESG, má velkou budoucnost.

Reklama

Šéf S&P Dow Jones Dan Draper uvedl, že jeho firma, největší světový tvůrce akciových indexů, s ním má velké plány. „Přistupujeme k sektoru ESG jako k jedné z největších růstových příležitostí,” řekl Draper CNBC. „Vidíme velkou poptávku z Evropy především kolem klimatických témat, což se přenáší i do Spojených států,” dodal. 

 S&P Dow Jones aktuálně nabízí 39 indexů zaměřených na investice do sektoru udržitelných financí. Má také vlastní scoringový systém. 

Právě scoring, tedy posuzování ESG produktů, ale zůstává pro trh problém, neexistují totiž jednotná pravidla. 

esg

ESG: Akronym měnící globální byznys

Newstream.cz spouští seriál o ESG investicích. Společensky uvědomělé investice jsou trendem doby. Přitom nejsou žádnou novinkou a ve světě se objevily již před šedesáti lety.

Přečíst článek

Šéf ETF Trends and ETF Database Tom Lydon upozornil, že americká komise pro cenné papíry sice kontroluje, jak tvůrci indexů definují ESG produkty, jenže právě kvůli tomu, že každý má vlastní systém, je regulace složitá. 

S&P Dow Jones není jediným subjektem, který se na investice do ESG dívá s velkými nadějemi. Podle fondu BlackRock jen v letošním prvním kvartále do ESG přiteklo 21 miliard dolarů a v roce 2030 má být velikost investičního trhu bilion dolarů.  

>>>>>>Tématu ESG se věnujeme dlouhodobě, čtěte naši rubriku<<<<<<

 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Globální ředitelka UniCredit pro investice Claudia Vacanti

Claudia Vacanti z UniCredit Bank: Učíme klienty investovat po malých částkách, ale pravidelně každý měsíc

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme