Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Botanička učí Čechy semenaření. S projektem ovládla druhý ročník Akademie pro začínající podnikatelky

Botanička učí Čechy semenaření. S projektem ovládla druhý ročník Akademie pro začínající podnikatelky
BPWCR / užito se svolením
 nst
nst

Druhý ročník soutěže Akademie pro začínající podnikatelky (AWE) má své vítězky. První cenu si odnáší botanička Klára Hrdá za svůj projekt Semínkoven. Newstream byl mediálním partnerem soutěže.

Reklama

Vystudovaná botanička Klára Hrdá v rámci projektu Semenařím se Semínkovnou učí Čechy výhodám domácího semenaření a zahradničení bez hnojiv a postřiků. První „semínkovou banku“ založila v roce 2015. Za sedm let se jejich počet rozrostl na 200. Projekt oslovil tisíce lidí a stejně tak porotu soutěže Akademie pro začínající podnikatelky (AWE). Ta Hrdou ocenila šekem na 50 tisíc korun. 

Do již druhého ročníku Akademie pro začínající podnikatelky (AWE), která je společným projektem neziskové organizace Business & Professional Women CR a Velvyslanectví USA, se aktivně zapojilo 45 žen. V rámci projektu dámy absolvovaly semestr on-line studijního programu DreamBuilder na Arizonské státní univerzitě.

„Díky AWE získaly možnost pracovat na jednotlivých částech svého byznys plánu, získat nové vědomosti důležité pro udržení podnikání i zpětnou vazbu v prostředí plném podpory,“ uvedla Lenka Šťastná, prezidentka Business & Professional Women CR.

Oporou, rádkyněmi a průvodkyněmi celým studiem byly pro studentky tři facilitátorky - Bohdana Goliášová, Lenka Daňková a Ingrid Šůrová, které jsou samy zkušenými a úspěšnými podnikatelkami.  

Více než polovina absolventek programu posléze přihlásila svůj projekt do závěrečné soutěže AWE. Před odbornou porotu, jíž předsedala zakládající partnerka Espira Investments Andrea Ferancová Bartoňová, se dostalo sedm projektů. První místo a šek na 50 tisíc korun si odnesla Klára Hrdá s projektem Semenařím se Semínkovnou.

Vítězka dále získala příležitost využít pět hodin mentoringu dle vlastního výběru. Ten je připraven i pro další finalistky, které se se svými projekty umístily na 2. a 3. příčce. Druhá skončila Dana Nerudová a její projekt Piknikon. Jde o seriál kreativních fine-dining pikniků na unikátních místech, která jsou neznámá nebo veřejnosti běžně nedostupná.

Třetí příčka patří Karolíně Sejkorové a jejímu projektu Vinum Carolinum. Loni Karolína zdědila po svém dědečkovi 2,5 hektaru vinohradů a dva vinné sklípky a dnes již v rukách drží své první vlastnoručně vyrobené lahve vína.

video

Krize je impulzem k férovější společnosti, shodli se účastníci konference za rovné příležitosti

Sdílení, podpora a motivace. V tomto duchu se nesla třídenní konference Equal Pay Day 2022, která se letos konala již po třinácté.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

ČEZ se stal signatářem projektu WEPs, který zlepšuje postavení žen ve společnosti

ČEZ se stal signatářem projektu WEPs, který zlepšuje postavení žen ve společnosti

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme